Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiecte

Drumul Vatra Dornei - Bucureşti, scurtat cu peste o sută de kilometri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Răzvan Murgeanu, a semnat ieri, la Suceava, contractul de finanţare pentru proiectul Consiliului Judeţean Suceava de modernizare a drumului judeţean Vatra Dornei – Şaru Dornei – Panaci, promovat prin Programul Operaţional Regional.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul judeţului, Sorin Popescu, primarul Sucevei, Ion Lungu, precum şi directorul Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional, Gabriel Friptu.

Potrivit spuselor preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, modernizarea drumului Vatra Dornei – Panaci, care face legătura cu judeţul Harghita, scurtează cu peste o sută de kilometri traseul rutier între Bucureşti şi municipiul Vatra Dornei.

Înainte de semnarea contractului, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării a apreciat că judeţul Suceava este „campion” la atragerea de fonduri prin POR, în condiţiile în care CJ Suceava a obţinut finanţare pentru cinci proiecte de modernizare a unor drumuri judeţene.

„În urma realizării proiectului, populaţia comunelor riverane drumului judeţean Vatra Dornei – Panaci, companiile cu activităţi în zona infrastructurii ce va fi reabilitată şi turiştii din zonă vor beneficia de starea corespunzătoare a acestui drum”, a declarat Răzvan Murgeanu.

Potrivit acestuia, modernizarea drumului respectiv se va face în doi ani, iar valoarea investiţiei pentru modernizarea a 22 de kilometri de drum judeţean este de 9,9 milioane de euro.

La rândul său, Gheorghe Flutur a precizat că instituţia pe care o conduce va promova un proiect, cu finanţare proprie, în vederea modernizării a încă zece kilometri de drum judeţean, în continuarea celor 22 de kilometri, pentru a realiza legătura cu Bilbor – Topliţa.

El a mai arătat că alte proiecte de modernizare de drumuri judeţene pe care CJ Suceava le va promova în perioada următoare vizează rutele Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc – Slătioara (Codrii Seculari), Câmpulung Moldovenesc – Rarău, precum şi traseele turistice din zona Bogdăneşti - Rîşca şi Mănăstirea Voroneţ – Slatina.

Gheorghe Flutur a arătat că în total, CJ Suceava a obţinut prin Programul Operaţional Regional finanţarea a cinci proiecte de modernizare de drumuri, respectiv Pojorâta – Rarău, Dărmăneşti – Calafindeşti – Siret, Salcea – Vereşti – Roşcani, Probota – Dolhasca şi Vatra Dornei – Şaru Dornei – Panaci, cu o valoare de peste 30 de milioane de euro.

 

Pardău: „Această investiţie va face mai accesibilă zona Dornelor”

Deputatul PD-L Dumitru Pardău, care şi-a câştigat mandatul în colegiul Vatra Dornei, consideră că semnarea contractului de finanţare pentru drumul Vatra Dornei-Şaru Dornei-Panaci-Bilbor reprezintă „un moment deosebit pe care dornenii l-au aşteptat 15 ani, o investiţie care va face mai accesibilă zona Dornelor”.

Potrivit parlamentarului democrat-liberal, prin modernizarea celor 22 de kilometri de drum se face primul pas important pentru scurtarea cu 110 kilometri a legăturii Vatra Dornei-Bucureşti.

„Le mulţumesc primarilor din această zonă, Consiliului Judeţean,  Ministerului Dezvoltării şi Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est. Ţin să fac aceste precizări pentru că a fost unul din obiectivele mele cele mai importante pe care le-am promis că le voi duce la bun sfârşit în 2004, când am început mai serios viaţa politică. Este practic visul pe care-l aveam în 2004 şi sper ca în cel mai scut timp să obţinem finanţarea şi pentru diferenţa de nouă km până la graniţa cu judeţul Harghita. S-a luat legătura deja cu cei din Harghita şi vor accesa şi ei fonduri pentru ca acest drum să fie finalizat până la capăt şi să lege Vatra Dornei de o zonă atât de importantă din Ardeal”, a mai spus Pardău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul Vatra Dornei - Bucureşti, scurtat cu peste o sută de kilometri.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
Drumul Vatra Dornei - Bucureşti, scurtat cu peste o sută de kilometri3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei