Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 apr 2009 - Anul XIV, nr. 78 (4064)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La un pas de tragedie

Au rămas în mijlocul râului Suceava după ce au vrut să-l treacă cu excavatorul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Doi soţi din localitatea Văratec, oraşul Salcea, au fost la un pas de a se îneca în râul Suceava, după ce excavatorul cu care încercau să treacă apa a rămas împotmolit aproape de mijlocul râului. Din fericire, cele două persoane au scăpat nevătămate, bărbatul reuşind să se salveze singur, în timp ce femeia a fost scoasă la mal de pompieri.

 

Pericol mare din cauza cursului foarte rapid al apei

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava alarma s-a dat ieri, în jurul orei 12.15, maşina rămânând în apă în dreptul satului Ruşi Mănăstioara, comuna Udeşti. Detaşamentul de Pompieri Suceava a deplasat de urgenţă, la faţa locului, o autospecială, o barcă pneumatică şi un modul SMURD.

Pe malul apei, echipele de intervenţie l-au găsit pe Mircea Guriţă, în vârstă de 63 de ani, şoferul excavatorului, care ieşise la mal. Soţia sa, Ana Guriţă, în vârstă de 60 de ani, se afla în cabina excavatorului, care era pe jumătate invadată de apă. Cu ajutorul bărcii, pompierii au ajuns în scurt timp la maşină, salvând-o pe femeia care intrase în panică. Cum cursul râului Suceava era foarte rapid, iar în zona în care a rămas excavatorul apa avea în jur de un metru şi jumătate, femeia nu avea cum să se salveze singură, soţul ei, care s-a îndreptat spre mal pe propriile picioare expunându-se unui risc ridicat de a fi luat la vale şi de a se îneca.

După ce a fost scoasă la mal, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean Suceava, pentru investigaţii amănunţite, însă starea ei de sănătate era bună, fiind în afara oricărui pericol.

 

Inconştienţă crasă, care putea să-i coste viaţă

Mircea Guriţă ne-a declarat că a plecat împreună cu soţia de la Văratec spre Ruşi Mănăstioara, unde locuieşte fiica sa. S-a urcat în excavatorul pe care îl are în proprietate, a legat de acesta o căruţă, de care fata sa avea nevoie, şi s-a îndreptat „pe scurtătură” spre domiciliul acesteia.

„Maşina nu e înmatriculată şi am luat-o pe deal. Am mai fost de multe ori pe traseul acesta, în zona unde am intrat în apă este vad şi ştiam că apa e mică. Pe la mijloc am văzut cum creşte apa şi la un moment dat excavatorul s-a lăsat pe o parte, mai că ne duceam în apă. Nu am mai avut cum să fac nimic”, ne-s spus Mihai Guriţă, mulţumit că şi el şi soţia au scăpat cu viaţă.

Pe lângă pericolul la care s-a expus şi şi-a expus şi soţia, Mircea Guriţă le-a dat mult de lucru şi pompierilor. Cu greu, din cauza cursului foarte rapid al apei, aceştia au ajuns cu barca pneumatică la maşină şi au legat-o cu un lanţ, de la mal, un excavator de mare tonaj, aparţinând unei balastiere din zonă, trăgând maşina şi căruţa din apă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au rămas în mijlocul râului Suceava după ce au vrut să-l treacă cu excavatorul .
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au rămas în mijlocul râului Suceava după ce au vrut să-l treacă cu excavatorul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei