Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Implicare

Primăria Suceava contribuie cu 80 de miliarde de lei vechi la reabilitarea termică a blocurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Mii de apartamente din Suceava vor beneficia de finanţare din partea municipalităţii şi de la bugetul de stat, pentru lucrările de reabilitare termică. Numai din bugetul local al Sucevei pe 2009, suma de 80 de miliarde lei vechi este prevăzută special cu această destinaţie, în condiţiile în care noua lege a reabilitării termice prevede că locatarii plătesc doar 20% din costurile lucrărilor, 30% revenind Primăriei, iar 50% fiind bani alocaţi de la bugetul de stat.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că procedurile de demarare efectivă a programului de reabilitare termică a blocurilor vor fi începute în cel mai scurt timp, mai ales că zilele acestea au apărut în Monitorul Oficial şi normele metodologice.

„Aşteptăm cu nerăbdare aceste norme, pentru a putea demara efectiv programul de creştere a eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe. Sunt zece paşi de la demararea programului până la înmânarea certificatului de eficienţă energetică. În primul rând se face acel mandat de către adunarea generală a proprietarilor, apoi se face expertiza tehnică. Dacă sunt probleme, nu se merge mai departe până nu sunt consolidate blocurile, lucrări care nu fac parte din programul de reabilitare termică.

Pasul trei este cel de efectuare a auditului energetic, urmat de documentarea de avizare – proiectare, iar pasul cinci este reprezentat de indicatorii tehnico-economici.

Aceştia se aprobă în Consiliul Local, se transmit asociaţiei de proprietari, care, în termen de 30 de zile, trebuie să se pronunţe asupra continuării lucrărilor. Dacă este primit acordul lor, se face un act adiţionat la contractul de mandat, cu valoarea investiţiei care trebuie realizată.

Dacă în termen de 30 de zile nu se primeşte acordul asociaţiei de proprietari, contractul este reziliat în mod automat.

După încheierea actului adiţional, se emite autorizaţia de construire, se ţine licitaţia de către Primărie, iar în final se recepţionează lucrările şi se înmânează certificatul de eficienţă energetică”, a explicat Ion Lungu paşii care trebuie parcurşi.

Lucrările efectuate pentru reabilitarea termică a blocurilor au o garanţie de trei ani, abia după acea perioadă fiind făcută recepţia finală.

 

3335 de apartamente înscrise pe listele de reabilitare termică

Atraşi de ideea de a reduce consumul de energie termică pentru încălzirea locuinţelor şi de a creşte valoarea imobilelor în care locuiesc, foarte mulţi suceveni s-au arătat dornici să intre în programul de reabilitare termică. Astfel, în prezent sunt înscrise pe liste 3335 de apartamente, în 88 de blocuri.

Edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, a precizat că dosarul cu cei înscrişi se actualizează lunar, motiv pentru care va merge săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a depune noile liste. Pe vechile liste, de luna trecută, figurau 52 de blocuri cu 2200 de apartamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava contribuie cu 80 de miliarde de lei vechi la reabilitarea termică a blocurilor.
 Vizualizări articol: 800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Primăria Suceava contribuie cu 80 de miliarde de lei vechi la reabilitarea termică a blocurilor4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
( 2 apr 2009, 13:59:13
Cine va face reabilitarea termica a blocurilor? Nu imi vine sa cred ca e fratele lungului.
2.   Ce reabilitare??? trimis de
( 2 apr 2009, 20:58:07
NUMAI VRAJELI... TREBUIA SA SPUNETI de 1 APRILIE ..de ziua pacalelilor...laughing ALTI BANI FURATI DE LA OAMENI..SI CE REABILITARI SE FAC.. am vazut eu.... de toata mana...asa ca nu mai promiteti minciuni la oameni ..!!!
3.   Cat ne costa? trimis de
( 2 apr 2009, 21:11:49
20 la suta platesc locatarii , 30 la suta primaria si 50 la suta plateste statul.Poate cineva sa spuna cat anseamna aceste procente transformate an sume? Nu era mai cinstit sa se dea niste sume, sau pretul pe metrul patrat? Va rog care are informatii cu privire la sumele care reprezinta aceste procente sa-mi spuna si mie.
4.   Cat ne costa? trimis de
( 2 apr 2009, 21:13:12
20 la suta platesc locatarii , 30 la suta primaria si 50 la suta plateste statul.Poate cineva sa spuna cat anseamna aceste procente transformate an sume? Nu era mai cinstit sa se dea niste sume, sau pretul pe metrul patrat? Va rog care are informatii cu privire la sumele care reprezinta aceste procente sa-mi spuna si mie.
4.1  RE: Cat ne costa? trimis de
( 3 apr 2009, 09:05:48
Eu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare. Reabilitarea unui apartament costa in jur de 3.500 euro, deci contributia fiecarui proprietar va fi de 700 euro + taxa notariala pt contractul dintre proprietar si primarie.

Initial parea o idee geniala, dar cand am aflat suma asta mi-a pierit tot cheful. Ganditi-va ce suma va intra in buzunarul firmei care va castiga licitatia, bani care vin de la primarie si guvern din taxele si impozitele platite tot de noi.

Problema cea mai mare e ca , daca lucrarea se face de mantuiala...cum e obiceiul; la noi cand se lucreaza cu statul, nu prea ai cum sa-i spui lui nea Caisa, angajat al firmei "agreate" sa refaca lucrarea , ca te trimite la primarie sa faci reclamatie si acolo nu o sa te asculte nimeni ca ...deh...se iau ceva comisioane la asa o suma.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei