Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 apr 2009 - Anul XIV, nr. 76 (4062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Problemă

Nici o ofertă pentru privatizarea Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Termenul limită de depunere a ofertelor pentru înscrierea la licitaţia societăţii de termoficare a Sucevei expiră astăzi, la ora 16.00, iar până ieri seară, nici unul dintre potenţialii cumpărători nu venise cu o ofertă concretă.

“Nu am primit nici o documentaţie de înscriere la licitaţie, în schimb, am primit o scrisoare de la Electrica Bioheat SA Bucureşti, prin care ne roagă să amânăm perioada de licitaţie cu 90 de zile, pentru că vor să depună o ofertă completă, care să răspundă pe deplin exigenţelor exprimate prin documentaţia de atribuire. Acest lucru nu poate fi realizat, licitaţia este demarată, dar în măsura în care nu se va înscrie nici o firmă la licitaţie, voi încerca să intru în Consiliul Local, să o mai repetăm odată. Estimez că până la 15 mai am putea repeta încă o dată licitaţia şi să avem o imagine clară asupra a ceea ce trebuie făcut pentru iarna 2009 - 2010”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a spus că scoaterea la vânzare a Termicii nu vine într-un context prea bun, din cauza crizei economice mondiale.

 

Termica Suceava, la un pas de a fi închisă

“Singura soluţie pentru a salva patrimoniul şi locurile de muncă de la Termica este privatizarea. Caietul de sarcini este echilibrat, ţine cont şi de interesele municipalităţii şi ale salariaţilor de acolo. Dacă nici a doua licitaţie nu reuşeşte, voi discuta cu cei de la Termica despre planul B, retragerea la KAF-uri”, a adăugat edilul sucevean.

Planul B ar coincide cu disponibilizarea celei mai mari părţi a angajaţilor Termica, care se ocupau de centralele termice care produc energia termică în cogenerare cu cea electrică.

Anunţul de privatizare a societăţii de termoficare a Sucevei a atras până acum cinci potenţiali investitori, care au şi achiziţionat caietele de sarcini în baza cărora se pot înscrie la licitaţie: Global International 2000, Unicom Top Energy Bucureşti şi Doriaşi Bacău (principalii furnizori de cărbune rusesc din România), compania internaţională cu capital majoritar german E.ON, precum şi compania austriacă Electrica Bioheat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici o ofertă pentru privatizarea Termica.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nici o ofertă pentru privatizarea Termica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei