Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 apr 2009 - Anul XIV, nr. 75 (4061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Proiect

Telegondolă pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ministerul Turismului a aprobat începerea finanţării proiectului iniţiat de primăria din Câmpulung Moldovenesc pentru construcţia unei pârtii de schi şi a unei telegondole pe masivul Rarău. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a declarat că ministerul va aloca, pentru început, suma de 9 milioane de euro, necesară pentru începerea investiţiilor. Flutur a apreciat că lucrările de construcţie la pârtia de schi şi la telegondolă ar putea să înceapă în primăvara acestui an.

Proiectul presupune amenajarea unei pârtii cu o lungime de 4,5 kilometri, din apropierea Cabanei Pastorale de pe Masivul Rarău şi până la baza acestui munte, în zona Izvorul Alb. Pârtia de schi este împărţită în două tronsoane, unul cu o lungime orizontală de aproximativ 3.000 m şi o diferenţă de nivel de 515 metri şi unul cu o lungime de 1.550 metri, cu o diferenţă de nivel de 365 metri. De asemenea, pe toată distanţa pârtiei va fi construită o instalaţie de transport cu cablu, de tip telegondolă. Cabinele vor avea câte opt locuri, iar turiştii vor putea ajunge în punctul superior al pârtiei în mai puţin de 15 minute.

Proiectul total are o valoare de 16 milioane de euro, sumă din care se intenţionează şi achiziţionarea unor instalaţii pentru producerea de zăpadă artificială şi a unor maşini de tasat zăpada, amenajarea sistemului de iluminat al pârtiei şi alimentarea cu energie electrică.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că anul acesta vor începe şi lucrările de modernizare a drumului judeţean Pojorâta – Rarău. Flutur a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni va fi semnat contractul de finanţare al acestui proiect, urmând ca în cel mai scurt timp să fie demarate procedurile pentru organizarea licitaţiei de execuţie a lucrărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telegondolă pe Rarău.
 Vizualizări articol: 1447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Telegondolă pe Rarău5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Super! trimis de
( 1 apr 2009, 13:54:23
Super! De abia astept! Iubesc Raraul, imi place traseul din jurul pietrelor Raraului! Cred ca singurul inconvenient este ca nu voi mai urca pe jos Raraul...
2.   Da;Felicitari din nou ! trimis de
( 1 apr 2009, 15:07:37
pacat ca nu apar comentarii de la carcotasi...ca Flutur fura...ca Flutur nu face nimic...
3.   Ei da?! trimis de
( 1 apr 2009, 17:58:53
Si ce nu e adevarat ca a furat si fura?! Toti fura in tara asta intr-un mod sau altul. Daca fura in continuare problema lui dar macar sa faca ceva pentru judetul asta si pentru bunastarea lui si a oamenilor ce pun osu' la treaba, nu numai a grohaicilor(alesi) locali.
4.   Vai de capul lor trimis de
( 1 apr 2009, 21:17:07
cei din primaria din campulung moldovenesc nu sunt in stare ca sa asfalteze niste stradute, dar sa duca la capat asa proiect mare...sunt doar palavre ..mai bine ar face incalzirea termica in oras care la ora actuala e la pamant (nici un bloc nefiind racordat la reteau termica) cat despre drumul pojorata rarau este o mare teapa. licitatia e castigata de niste apropiati a lui flutur care nu au nici macar un utilaj specific..........deci........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei