Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2009 - Anul XIV, nr. 73 (4059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Bilanţ

Procent scăzut de promovabilitate la examenul teoretic pentru carnetul de şofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Conducerile Serviciului de Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor şi Autorităţii Rutiere Române Suceava au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la şedinţa anuală de analiză a activităţii şcolilor de şoferi din judeţul Suceava. La întâlnire au participat reprezentanţii a aproape 50 de şcoli de şoferi din judeţ, printre subiectele discutate numărându-se necesitatea schimbării legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea acestor şcoli, precum şi măsurile ce trebuie luate în vederea îmbunătăţirii pregătirii cursanţilor.

Potrivit unui bilanţ prezentat de cele două instituţii menţionate anterior, în cursul anului 2008, examenul practic pentru obţinerea carnetului de conducere, „oraşul”, a fost susţinut de nu mai puţin de 15.304 de cursanţi, din care au fost declaraţi admişi, după prima susţinere a probei, 7.119.

Şeful Serviciului de Permise Suceava, comisar şef Florin Chiaptanaru, a precizat că în ceea ce priveşte examenul teoretic pentru obţinerea carnetului de şofer, analiza privind promovabilitatea cursanţilor s-a făcut pe două perioade ale anului 2008, respectiv înainte şi după data de 1 august, când a fost introdus examenul pe calculator. Chiaptanaru a precizat că dacă imediat după introducerea acestui tip de examen procentul de promovabilitate a fost unul dezastruos, respectiv de 18%, în ultima perioadă de timp procentul a crescut la aproximativ 37%.

„Din acest motiv le-am solicitat reprezentanţilor şcolilor de şoferi cât mai multă corectitudine şi preocupare pentru pregătirea teoretică a cursanţilor”, a spus şeful Serviciului de Permise Suceava.

 

Nevoie de personal la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Suceava

Pe de altă parte, Florin Chiaptanaru a declarat că în momentul de faţă serviciul pe care îl conduce se confruntă cu o lipsă de personal, în condiţiile în care numărul celor care susţin examenele teoretice este din ce în ce mai mare. Chiaptanaru a precizat că la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Suceava ar mai fi nevoie de încă şase angajaţi, din care patru la permise şi două la înmatriculări.

„Dacă ar mai fi încă şase salariaţi la serviciul permise am putea examina un număr mai mare de persoane pe zi, iar activitatea ar fi mult mai eficientă”, a arătat comisarul şef Florin Chiaptanaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procent scăzut de promovabilitate la examenul teoretic pentru carnetul de şofer .
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Procent scăzut de promovabilitate la examenul teoretic pentru carnetul de şofer3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   37 %?? e putin? trimis de
(30 mar 2009, 14:17:14
mie mi se pare f mult... Cand am dat eu... din vreo 50 de persoane... am trecut 5:))

Examenu asta nu`i asa floare la ureche.... mai ales de cand s-au bagat nishte aberatii de intrebari despre mecanica si ecologie... dar e mai bine asa...ca macar nu mai ia tot analfabetu` carnet.... la Suceava.... poate doar la Arges:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei