Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2009 - Anul XIV, nr. 67 (4053)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atitudine

Şoferii TPL care fumează în autobuze, puşi să plătească biletele călătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Şoferii de pe autobuzele şi maxi-taxiurile societăţilor de transport în comun din municipiul Suceava ar putea fi puşi să plătească biletele de călătorie ale tuturor călătorilor care sunt deranjaţi de faptul că ei fumează la volan.

Măsura este în prezent analizată de conducerea Primăriei Suceava, după ce un sucevean, iritat de „dispreţul faţă de călători” al şoferilor fumători de pe autobuzele şi microbuzele TPL, dar şi din taxiuri, a reclamat situaţia, dar a venit şi cu o propunere concretă de pedepsire a acestora.

„Orice călătorie efectuată cu autobuze, maxi-taxiuri şi taxiuri în care conducătorii auto care fumează la volan este gratuită sau este despăgubită de către contravenient” - aşa sună propunerea înaintată de către Constantin Curcă către conducerea Primăriei Suceava.

 

Călători afumaţi de ţigările şoferului de autobuz

„Călătoresc adesea cu mijloacele de transport în comun din Suceava şi mi se pare o nesimţire şi un abuz grosolan din partea şoferilor să îi intoxice pe călători cu fumul lor. Am fost şi eu fumător, cunosc problemele lor, dar nu e corect faţă de nici un călător să îi fumezi în faţă, mai ales când el nu are opţiunea de a pleca în alt loc, unde nu e învăluit de fum. Ultima dată când m-am confruntat cu această situaţie a fost pe autobuzul SV – 49-YLZ, care circula pe linia 2, în care şoferul şi-a aprins ţigara de cum am plecat de la capăt de linie, unde a avut timp suficient să fumeze afară. Am rugat-o pe taxatoare să îi atragă atenţia că ne deranjează fumul, dar a spus că ea nu poate să îi zică aşa ceva”, a povestit Constantin Curcă, care a solicitat ca municipalitatea să ia măsuri concrete în astfel de cazuri şi să vină chiar cu o decizie de Consiliu Local.

„Autobuzele, microbuzele şi taxiurile sunt spaţii de utilitate publică, au un regim asemănător instituţiilor publice, unde fumatul este interzis prin lege. Cu atât mai mult ar trebui interzis aici, unde sunt şi o mulţime de nefumători, sau poate chiar şi fumători care nu vor să inspire fumul altuia”, a adăugat Constantin Curcă.

Primarul Ion Lungu, la care a ajuns sesizarea suceveanului, a spus ca va analiza situaţia în perioada următoare, în principiu fiind de acord cu propunerea de interzicere a fumatului şi pentru şoferi, mai ales în condiţiile în care călătorii nu fumează în autobuz, nu atât din cauza unei interdicţii, cât a regulilor elementare de bun simţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii TPL care fumează în autobuze, puşi să plătească biletele călătorilor.
 Vizualizări articol: 2538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Şoferii TPL care fumează în autobuze, puşi să plătească biletele călătorilor4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce... trimis de
(23 mar 2009, 13:40:55
De ce nu se sesizeaza nimeni ca MAXI-TAXI din Suceava nu dau bilet,evaziune in stil mare.
1.1  RE: De ce... trimis de
(23 mar 2009, 14:00:16
pai trebuie sa faci si tu ca cel din articol, te duci si faci plangere...poate dai si o solutie, asta cu nu se da bilet o stim
2.   In maxi-taxi din Suceava trimis de
(23 mar 2009, 20:20:16
Situatia urmatoare este strict autentica si oate intra in oricare top de tupeu! In maxi-taxi este pus un afis mare cu fumatul interzis. Soferul se apuca de fumat; un calator �i atrage atentia asupe afisului si primeste urmatorul raspuns la care ramane interzis (vorba afisului): "Afisul este valabil numai pentru calatori!"
2.1  RE: In maxi-taxi din Suceava trimis de
(23 mar 2009, 20:37:57
:)) nu stiu daca e vorba de tupeu, mai degraba nesimtire, desi nu cred ce spui tu, una e cand ai o poza,o filmare...devii credibil
3.   Solutie trimis de
(24 mar 2009, 00:10:27
Parerea mea ar fi k trebuie sa mai folositi si voi taxi-urile dak nu va convine regimul din maxi-taxi si autobuz k si asa ati vazut k suntem pe cale de disparitie. Eu fiind taximetristhappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei