Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2009 - Anul XIV, nr. 59 (4045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ecologie

Sute de arbori plantaţi de Ziua Gărzii de Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
La Suceava, ziua naţională a Gărzii de Mediu a fost marcată printr-o puternică acţiune de plantare a sute de arbori, pe un versant cu probleme de alunecări de teren.

Iniţiativa comisarilor de mediu suceveni, care au şi ieşit cu toţii la plantat, în zona Serpentine, de pe versantul de Nord-Est al Sucevei, a fost rapid îmbrăţişată de zeci de elevi de la Grupul Şcolar nr. 1 şi nr. 2, voluntari ai ONG-ului sucevean GEC Bucovina, dar şi de mulţi reprezentanţi ai instituţiilor publice, care au salutat primăvara plantând câte un arbore pentru fiecare membru al familiei.

Astfel, în cursul acţiunii de ieri, pe spaţiile verzi care delimitează străzile de pe Serpentine au fost plantaţi 250 de salcâmi, 150 de arbuşti ornamentali şi 10 pini.

Cea mai mare parte a arbuştilor ornamentali, adică 100 de fire de Spireea (Floarea Miresei) şi Forsthy, precum şi 10 puieţi de specii rare, Zada şi Larice (conifere cu frunze căzătoare), precum şi puieţii de pin, au fost o donaţie din partea firmei Mondeco, patronată de omul de afaceri Florin Rozopol.

 

Conducerea administraţiei sucevene, la plantat de arbori

La plantarea celor peste 400 de arbori a contribuit din plin şi Direcţia Silvică Suceava, care a asigurat nu doar materialul săditor, ci şi peste 20 de silvicultori, care au îndrumat voluntarii şi au vegheat ca plantarea să se facă conform normelor silvice.

De remarcat este şi rapiditatea cu care au răspuns invitaţiei Gărzii de Mediu cei aflaţi la conducerea principalelor instituţii publice din Suceava, atât prefectul Sorin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, cât şi şeful ITRSV, Costel Girigan, fiind printre cei care au plantat cei mai mulţi pomi.

De la acţiunea ecologică de ieri nu a lipsit nici viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, Sabin Drăgan, precum şi vice-preşedintele CJ Daniel Cadariu.

Şeful Gărzii de Mediu Suceava, Constatin Harasim, s-a declarat foarte mulţumit de modul în care a fost sărbătorită ziua instituţiei pe care o conduce, sporind numărul de arbori - „plămânul verde al planetei”, cât şi contribuind la stabilizarea versantului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de arbori plantaţi de Ziua Gărzii de Mediu.
 Vizualizări articol: 1327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Sute de arbori plantaţi de Ziua Gărzii de Mediu2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei