Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2009 - Anul XIV, nr. 54 (4040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Supărare extremă

O elevă s-a aruncat de la etajul clasei unde învăţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Gest extrem al unei eleve care s-a aruncat de la etajul I al clasei în care învăţa. Fata a ajuns la spital cu mai multe leziuni, iar poliţiştii au demarat o anchetă pentru a lămuri circumstanţele în care s-a produs tentativa de suicid. Din primele date se pare că eleva a fost afectată că dirigintele şi sora ei au certat-o în pauza dinaintea finalizării cursurilor.

Incidentul s-a petrecut joi, la finalul cursurilor, imediat după ora de matematică la care au participat elevii clasei a VII-a de la şcoala din Bursuceni. Din primele informaţii, Alina Petrariu a căzut în gol de la etajul unu într-un moment în care se afla singură în sala de clasă. Varianta cea mai plauzibilă este aceea că fata a încercat să se sinucidă, dar familia acesteia susţine că a fost vorba doar de un accident.

Totul a plecat de la o joacă la care eleva a fost protagonistă în pauza de dinaintea orei de matematică. Alina a stropit cu lapte câţiva colegi, ceea ce i-a atras reproşuri din partea dascălilor, care au vrut s-o cheme la şcoală pe mama fetei. Cum femeia nu era acasă, la şcoală a venit una dintre cele două surori ale Alinei, care a certat-o şi i-a spus că va avea probleme cu părinţii.

Cearta şi ameninţările au avut un efect puternic asupra minorei, care a plâns aproape pe tot parcursul orei de matematică.

La finalul orei, după ce toţi colegii plecaseră din clasă, fata a sărit pe geam. Alarma a fost dată de o colegă care s-a întors în sala de curs, iar ambulanţa care a venit la Şcoala din Bursuceni a transportat-o pe Alina Petrariu la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Eleva va fi evaluată psihoemoţional

Medicii care o au în grijă pe minoră spun că din punct de vedere fizic starea de sănătate este bună, însă rămâne de evaluat aspectul psihoemoţional.

Potrivit dr. Florin Filip, şeful secţiei Chirurgie Infantilă, eleva nu a suferit răni grave în urma căderii de la înălţime şi va mai sta în spital până marţi, pentru supraveghere medicală, iar între timp va fi examinată şi de un neuropsihiatru.

“Nu are traumatisme craniene, leziuni interne sau fracturi şi cred că se va reface complet din punct de vedere fizic. Având în vedere împrejurările în care s-a rănit, pacienta va fi consultată şi de un neuropsihiatru“, a explicat medicul.

 

Alina nu-şi aminteşte nimic

Ieri, eleva a afirmat că nu-şi aminteşte nimic din ceea s-a întâmplat, dar a subliniat că nu crede în varianta că ar fi încercat să-şi pună capăt zilelor. “Nu ştiu cum am căzut, cred că încercam să şterg geamul”, a spus Alina Petrariu.

Declaraţiile elevei sunt susţinute şi de mama şi sora acesteia, aflate ieri la spital. Ambele femei au apreciat că Alina nu avea motive să-şi curme viaţa, iar după părerea lor fata a căzut de la etaj când curăţa fereastra.

“Făcea mereu curat în clasă, după ore”, a spus mama tinerei.

Ea recunoaşte însă incidentul dintre fiica sa şi dirigintele clasei, Dragoş Tabără, care s-a petrecut chiar înainte de ora de matematică. “Ştiu că Alina era pe hol cu două colege, iar domnul profesor le-a atras atenţia că pauza s-a terminat şi că este timpul să intre în clasă. Nu cred că le-a vorbit urât sau le-a lovit, pentru că este un om foarte calm. Mi s-a spus într-adevăr că Alina a plâns tot timpul la ora de matematică, dar nu a vrut să zică nimănui care este motivul. Am întrebat-o şi eu de ce era supărată, dar nu am reuşit să aflu nimic”, a completat mama Alinei Petrariu.

 

Directoarea Şcolii din Bursuceni nu vorbeşte prin telefon

Pentru a afla cum anume s-a petrecut acest incident neplăcut, am contactat-o pe Elena Sofian, directoarea Şcolii din Bursuceni. Aceasta s-a mărginit să ne spună că a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava încă de joi şi că “nu dau declaraţii prin telefon”.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a confirmat că este la curent cu ceea ce s-a întâmplat la Bursuceni.

“Aşteptăm ca Poliţia să-şi facă treaba şi să stabilească cum s-au petrecut lucrurile şi abia apoi vom demara şi noi propria anchetă”, a spus Carcalete.

Ancheta pentru clarificarea acestui caz este în plină derulare la Poliţia din Vereşti, iar dosarul priveşte fapta de tentativă de suicid, o soluţie urmând să fie stabilită săptămâna viitoare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă s-a aruncat de la etajul clasei unde învăţa.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 15 voturi
O elevă s-a aruncat de la etajul clasei unde învăţa2.0515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profesori iresponsabili trimis de
( 7 mar 2009, 15:54:16
Consider ca este un caz foarte grav, iar principalii vinovati sunt directorul scolii si dirigintele clasei, care nu acorda atentie suficienta elevilor, nu-si fac datoria si ar trebui ca Inspectoratul Scolar sa se sesizeze si sa sanctioneze pe cei vinovati, nu tolerand si musamalizand.

Ma intreb de asemenea ce fac Autoritatea Tutelara, Protectia copilului si respectiv psihologul care raspunde de aceasta scoala, in urma acestui eveniment ? Cum vor reactiona ?

Se va incerca din nou sa se musamalizeze cum am vazut si in alte cazuri asemanatoare ?

Si eu sunt mama unui copil care ar putea fi pus in aceasta situatie si sunt foarte ingrijorata de cand am citit acest articol.

Voi urmari cu multa atentie solutionarea acestui caz si sper ca presa isi va face datoria pe deplin asa cum si-a facut-o si pana acum si va aduce la cunostinta opimiei publice tot ce se va intampla in continuare.
2.   Bazaconii trimis de
( 7 mar 2009, 15:59:05
Din pacate articolul se bazeaza numai pe declaratiile d-rei si a rudelor sale...care spun numai minciuni. Se vede de la o posta ca e cusuta cu ata alba...dar pentru cine nu cunoaste ....lucrurile nu au stat deloc asa. Domnisorica ...care (scuze de cacofonie) chipurile voia sa stearga geamurile, spune numai baliverne. Dupa ce si-a stropit colegii cu lapte!!!??? ...s-a apucat de sters geamuri...mai sa fie! da de ce nu povesteste de biletele trimise la colegi prin timpul orelor in care scria ca la sf orelor o sa-i bata clopotele...ca era deprimata saraca, pt ca avusese conflit nu cu vreun profesor, asa cum abereaza, ci cu iubitul, sau cu cei trei baieti din afara scolii care au vizitat-o in timpul orelor.

M-am saturat de aberatiile care se pun in spinarea cadrelor didactice din cauza unor copii intrati in viata cu stangul.

Daca vreti sa scrieti un articol cum trebuie apelati la mai multe surse de informare. Nici nu ma mira ca directoarea scolii n-a vrut sa stea la dis
3.   Wtf?!?!!?!?!? trimis de
( 7 mar 2009, 19:37:10
DOAMNE!!! thu proastaaaa.... cum poti sa faci asa ceva.. nu ti`e de ajuns k esti rusinea satului?!?! akum mai esti si a judetului.. tu nerusinato..cum poti sa faci asa ceva.. nu vezi k esti vai de capu tau.. . se vede dupa tine ce pitipoanca esti tu! si`ti zik asta pt k te cunosc tu, stiu ce`ti bate capul... thu fetito.. tu chiar ai probleme cu capul...nu e vina profesorului sau a directorului... am fost eleva la aceasta scoala..sunt niste profesori competenti,dar elevi sunt prea nesimtiti.. nu stiu ce e rusinea, cand s'a impartit multi au lipsit.. sa'ti fie rusine, ai facut satul de rusine si scoala ...
3.1  RE: Wtf?!?!!?!?!? trimis de
( 8 mar 2009, 19:02:58
vad ca tu o...intreci cu mult in...prostie.

ai fost...eleva , dar nimic nu ai...invatat !!

tot asa ai....terminat scoala , cum ai ....inceput-o !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei