Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Numire

Schimbare de ştafetă la conducerea Direcţiei Silvice Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
De ieri dimineaţă, la conducerea celei mai mari Direcţii Silvice din ţară se află Sorin Ciobanu, care a preluat această funcţie de la predecesorul său, Valerian Solovăstru, în prezenţa directorului adjunct al Regiei Naţionale a Pădurilor, suceveanul Gheorghe Nichiforel, şi a fostului director al DS Suceava, Sorin Popescu, actualul prefect.
Predarea ştafetei s-a făcut în mod oficial, fără cuvinte în plus, prin citirea ordinului de numire în funcţie şi prin tradiţionalele strângeri de mână şi urări de spor în activitate. Fostul director, Valerian Solovăstru, va ocupa în continuare o funcţie de conducere în cadrul Direcţiei Silvice Suceava, în calitate de director tehnic.

Prefectul Sucevei, cu ochii pe numirile de la Direcţia Silvică
După cum a subliniat şi prefectul Sucevei, pentru prima dată, toţi cei care se aflau în capul mesei de şedinţe şi care reprezentau autorităţi diferite, la nivel naţional şi local, erau nu doar suceveni, ci şi persoane care s-au aflat la conducerea Direcţiei Silvice Suceava în ultimii nouă ani.
“Este o premieră că la această masă stau reprezentanţi ai tuturor conducerilor pe care le-a avut Direcţia Silvică, din 2000 până acuma. E o premieră că la conducerea judeţului sunt doi ingineri silvici, în persoana mea şi a preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur.
E un câştig al Direcţiei Silvice Suceava pentru că are un reprezentant la conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor. Asta pe noi ne responsabilizează cel mai mult, şi acum, mai mult ca oricând, sintagma “unitatea corpului silvic” devine realitate.
Nu mi-aş dori ca în viitor, eforturile celor din conducere să se concentreze pe politizarea posturilor de şefi de ocol. Spun asta deoarece criza financiară a început să îşi arate colţii şi la noi. În ceea ce priveşte instituţia prefectului, vă asigur că veţi avea tot sprijinul.
Urez succes noii conduceri, le mulţumesc celor care au condus până acuma şi mi-au fost şefi până acum câteva zile, şi le urez tuturor spor la treabă!”, a declarat prefectul Sucevei, Sorin Popescu.

Susţinere la Bucureşti, prin suceveanul Gheorghe Nichiforel
Reprezentantul Regiei Naţionale a Pădurilor, Gheorghe Nichiforel, a subliniat atuurile noii conduceri a Direcţiei Silvice Suceava, parafrazând o vorbă a ministrului Agriculturii:
“Vreau să vă transmit un gând al Ministrului Ilie Sârbu – „să nu-mi spuneţi mie că pădurarii, când vor să se mobilizeze, nu răstoarnă şi munţii”. De aceea şi eu cred că, în formula în care sunteţi acuma, o echipă sudată, o echipă care poate face faţă provocărilor şi cu oportunitatea pe care o aveţi, în sensul că prefectul este un silvicultor care a trecut prin toate funcţiile posibile din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, iar pe mine mă aveţi la Bucureşti, sper ca la finele anului 2009 să trecem cu fruntea sus peste această criză economică, vă urez succes în activitate şi multă, multă baftă!”.
Numirea lui Sorin Ciobanu la conducerea Direcţiei Silvice reprezintă prima schimbare a unui şef de instituţie suceveană în actualul mandat, el fiind propus şi susţinut pentru această funcţie de către PSD.
Noul şef al Direcţiei Silvice a absolvit în anul 1986 Facultatea de Silvicultură din Braşov, după care şi-a desfăşurat activitatea ca inginer şef de district la Ocolul Silvic Suceava. Sorin Ciobanu a mai ocupat funcţiile de responsabil fond forestier la Ocolul Silvic Adâncata, iar în perioada 1994 – 1996 a activat în mediul privat la o firmă care avea ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului. În anul 2001 a fost numit şef al Ocolului Silvic Pătrăuţi, iar în perioada 2003 – 2005 a ocupat funcţia de director tehnic al Direcţiei Silvice Suceava. Până la preluarea conducerii acestei instituţii, Sorin Ciobanu a ocupat funcţia de şef al Ocolului Silvic din Marginea.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbare de ştafetă la conducerea Direcţiei Silvice Suceava.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Schimbare de ştafetă la conducerea Direcţiei Silvice Suceava2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eun fas trimis de
( 4 mar 2009, 09:17:07
e un mare fas aceasta numire, padurarii o sa trebuiasca mulsi de bani iar padurile rase !vor urma despaduriri pe mii de hectare in judetul suceava , chiar nu vede nimeni ??????
2.   Minciuni trimis de
( 4 mar 2009, 09:21:17
sa fim seriosi tovarase , inginerii silvici au furat din padure , au avut bani sa dea la partid , si-au cumparat functiile , pe bani grei zeci de mii de euro si vii dumneata cu prostii , partidul numeste oamenii in functie de cotizatia baneasca tovarase "premier" , auleu , am gresit ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei