Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 feb 2009 - Anul XIV, nr. 40 (4026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Sistem

Cum funcţionează radarele fixe montate ieri în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Începând de ieri dimineaţă, opt radare fixe funcţionează  pe raza a trei localităţi din judeţ, Dumbrăveni, Drăguşeni şi Roşiori. Zeci de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză au fost înregistraţi de aparatele radar încă din primele ore ale zilei de ieri, urmând a primi acasă o înştiinţare cu privire la faptul că au încălcat legislaţia rutieră.

Recordul de viteză înregistrat până ieri în jurul orei 14.00, de unul dintre aparatele de radar de pe raza comunei Drăguşeni, a fost de 113 kilometri la oră.

 

Sistemul de emitere a amenzilor

După cum ne-a explicat comisarul şef Romeo Butnariu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, sistemul de radare funcţionează 24 de ore din 24, concomitent cu măsurarea vitezelor traficul fiind înregistrat video. Imaginile sunt stocate şi vizualizate la dispeceratul deschis special pentru aceste sistem, la Poliţia Rutieră.

Atunci când este înregistrată o maşină care a depăşit limita de viteză, agentul de serviciu de la dispecerat măreşte imaginea pentru a afla numărul de înmatriculare. Introduce apoi datele de identificare în calculator, iar de aici încolo toate operaţiunile se realizează automat, prin sistemul special creat în acest sens.

Mai întâi proprietarul maşinii primeşte acasă o înştiinţare, în care i se comunică faptul că a depăşit limita de viteză, în termen de cinci zile acesta având obligaţia de a trimite (prin poştă sau fax), la Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, un talon pe care îl găseşte în plic, completat cu datele sale şi cu confirmarea că el conducea maşina. Dacă la volan se afla altcineva, acesta are obligaţia să comunice numele şi datele persoanei respective, care va fi contactată apoi de Poliţia Rutieră. Abia după ce sunt trimise aceste date, sistemul emite procesul verbal de sancţionare, pe numele persoanei care se afla la volan.

 

Dovada video, la şofer doar dacă acesta o contestă în instanţă

Interesant este că dovada video cu maşina surprinsă de radar nu este trimisă în plic, odată cu amenda, aceasta ajungând la şofer doar dacă acesta contestă sancţiunea în instanţă.

Conform legislaţiei rutiere, depăşirea limitelor de viteză se sancţionează cu 2-20 de puncte de amendă (un punct de amendă este echivalentul a 60 de lei), în funcţie de viteza cu care au fost depăşite limitele admise, la această sancţiune contravenţională adăugându-se de la două până la şase puncte de penalizare.

În condiţiile în care şoferul a depăşit cu mai mult de 50 de kilometri la oră limita admisă, acesta se alege, pe lângă amendă, şi cu permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 90 de zile.

 

Unde se găsesc radarele

Cele opt radare fixe care funcţionează de ieri în judeţ sunt amplasate pe porţiuni de drum considerate periculoase. Patru dintre acestea sunt dispuse pe DN 29, în comuna Dumbrăveni, la distanţe de aproximativ un kilometru.

Celelalte patru se găsesc pe DN 2, două în Drăguşeni şi două în Roşiori. Pe sectoarele de drum de pe DN 2 prevăzute cu radare, limita de viteză permisă este de 60 de kilometri la oră, pentru toate categoriile de vehicule, în timp ce pe DN 29, la Dumbrăveni, viteza de 60 km/h este permisă numai pentru autovehicule conforme categoriilor A şi B, maşinile de tonaj mai mare având stabilită o limită de 50 de kilometri la oră.

Radarele fixe au fost aduse la Suceava de firma de profil SC Codec SRL Cluj Napoca, care a încheiat parteneriate cu primăriile pe raza cărora sunt amplasate aparatele de măsurare a vitezei. Conform contractului, firma clujeană, care a suportat integral costurile investiţiei, va încasa 65% din valoarea amenzilor, restul banilor urmând a reveni primăriilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum funcţionează radarele fixe montate ieri în judeţ.
 Vizualizări articol: 6295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 8 voturi
Cum funcţionează radarele fixe montate ieri în judeţ2.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   STRIGATOR LA CER !!! trimis de
(19 feb 2009, 12:22:26
in legatura cu clipul video...( partea dreapta - STIRI VIDEO) in care este filmat un autocar care NU opreste ....soferul angajat al Politiei, profita de situatie, si il opreste.... stimate angajat al politiei( cel care se afla la volan) stiu ca profiti si opresti conducatorii din trafic, dar raspunde-mi la intrebare " DACA DRUMUL ESTE INGUST SI AUTOBUZUL NU SE POATE DA IN PARTEA DREAPTA,SA ITI FACA TIE LOC SA TRECI, DE CE IL OPRESTI???? tu esti un mare dobitoc care ai ajus in cadrul politiei. esti vai de .... ta...poate ai "norocul" si ma opresti odata in trafic...
2.   De ce in tarile vecine esti atentionat din timp?! trimis de
(19 feb 2009, 14:47:29
Frumos!,... asteptam si sanctionam!... preventia, prevenirea, pe cind?!
3.   ... trimis de
(19 feb 2009, 19:56:26
Reclama cu firma de transport a inceput sa ma enerveze.

Garantat nu o sa apelez la serviciile firmei respective.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei