Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Finanţare

Zece milioane de euro pentru ruta ocolitoare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că Ministerul Transporturilor a aprobat începerea finanţării proiectului de construcţie a rutei ocolitoare a municipiului reşedinţă de judeţ. Lungu a spus că în bugetul Ministerului Transporturilor este prinsă finanţarea cu aproximativ zece milioane de euro a acestui proiect. El a explicat că proiectul privind ruta ocolitoare a Sucevei are o valoare de circa 67 milioane de euro, investiţia urmând a fi finalizată în decursul a trei ani.

„În acest an ne-ar trebui o sumă de aproximativ 20 milioane de euro pentru a fi în grafic şi a finaliza investiţia în cei trei ani, aşa cum a stabilit Guvernul. Jumătate din obiectiv a fost atins, având în vedere că Ministerul Transporturilor a considerat că această rută ocolitoare este un obiectiv de investiţii în continuare, alocând deja aproximativ zece milioane de euro”, a spus Lungu.

El a precizat că este posibil ca diferenţa de fonduri să fie alocată în urma aprobării amendamentelor depuse la Legea bugetului de stat pentru anul 2009. Ion Lungu a explicat că, în condiţiile în care Ministerul Transporturilor a stabilit deja alocarea a zece milioane de euro pentru ruta ocolitoare, amendamentul pentru completarea sumei până la 20 de milioane de euro va fi supus discuţiei plenului Parlamentului.

„Dacă nu acum, rămân optimist că lucrurile vor merge mai spre bine în partea a doua a anului, şi mă zbat pentru a obţine sumele necesare pentru această rută ocolitoare. Deci putem spune că ruta ocolitoare nu este o poveste, este o realitate la Suceava, şi vreau să le mulţumesc parlamentarilor PD-L, precum şi celor din PSD şi celor independenţi, care au înţeles importanţa acestui proiect”, a mai declarat primarul Sucevei.

 

Primăria a obţinut acordul pentru un împrumut de 6,8 milioane de euro

Pe de altă parte, Ion Lungu a anunţat că Parlamentul României a aprobat ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind încheierea acordului de împrumut între Executiv şi Banca de Reconstrucţie a Germaniei (KFV), pentru creditul de 6,8 milioane de euro necesar Primăriei Suceava pentru cofinanţarea proiectului ISPA, de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare.

„S-a negociat timp de trei ani pentru acest acord de împrumut, care este parte integrantă din programul ISPA. Important este faptul că acest împrumut este garantat de Guvern”, a spus Lungu.

În acelaşi timp, el a mai precizat că în urma discuţiilor pe care le-a avut la Bucureşti cu ministrul Administraţiei, Dan Nica, i-a solicitat acestuia găsirea unor soluţii pentru suplimentarea sumelor pentru proiectul „Termoficare 2008 – 2015”.

Ion Lungu a precizat că la nivel naţional s-a stabilit alocarea a 70 de milioane de lei pentru acest proiect, însă numai municipiul Suceava ar avea nevoie de o finanţare de 40 de milioane de lei. Primarul Sucevei a arătat că municipalitatea dispune de cofinanţarea necesară pentru acest proiect, respectiv 40 milioane de lei, însă ar trebui să acceseze o sumă echivalentă de la Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece milioane de euro pentru ruta ocolitoare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Zece milioane de euro pentru ruta ocolitoare a Sucevei3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
(16 feb 2009, 13:45:46
HA, HA, HA!!!!! Vine Behtel si la Sv. ????????? deci, trebuie sa ne mutam cu traficul vreo 10 ani de acum inainte pe la Ucraina - la nord, Botosani - la est, s.a.m.d. HA, HA, HA!!!!!!!!!
2.   Intrebare... trimis de
(16 feb 2009, 14:30:26
Si bordurile de pe marginea drumului tot SC Lungu SRL le pune???
3.   ... trimis de
(16 feb 2009, 16:46:24
Edilii nostri parca sunt...

Cum poti sa incepi o asa lucrare cand stii ca inca nu ai rezolvat problema terenurilor ???

Probabil ca firma care va castiga licitatia va cere despagubiri exact cum s-a intamplat in cazul construirii autostrazii Transilvania.
4.   Idiotenie trimis de
(17 feb 2009, 10:28:55
"�n acelasi timp, el a mai precizat ca �n urma discutiilor pe care le-a avut la Bucuresti cu ministrul Administratiei, Dan Nica, i-a solicitat acestuia gasirea unor solutii pentru suplimentarea sumelor pentru proiectul ,,Termoficare 2008 - 2015".

Bai umflatule parca vroiai sa falimentezi Termica. Acum vrei bani sa o repui pe picioare? S-au ti-au dat "dreptul" liderii de la Termica sa-i mai pasuiesti cativa ani pana isi fac plinul? Daca vara asta Termica nu va furniza apa calda timp de 2-3 luni asa cum a "promis" presimt ca la iarna nu va mai avea cui furniza nici macar apa calda daramite caldura.

Apropos de soseaua de centura, falticenenii sunt mai destepti decat tine. Vor sa o realizeze cu 2 benzi pe sens. Tu bugetar(a se citi spagar) platit din banii nostri ce ai de zis in privinta asta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei