Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2009 - Anul XIV, nr. 9 (3995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Până pe 25 ianuarie

99 de pensionari din învăţământ, obligaţi să aleagă între pensie şi salariu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Suceava Daniel Hrenciuc a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că în urma verificărilor făcute la dosarele angajaţilor din învăţământul sucevean, 99 de cadre didactice trebuie să aleagă între pensie şi salariu.

Decizia profesorilor şi învăţătorilor aflaţi în această situaţie trebuie luată până pe 25 ianuarie, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, adică din 5 ianuarie.

Inspectorul Daniel Hrenciuc a mai spus că 17 dintre cadrele didactice care intră sub incidenţa „Ordonanţei Boc” lucrează cu normă întreagă (18 ore pe săptămână), 32 sunt angajate cu jumătate de normă şi 50 cu mai puţin de jumătate de normă.

„Cei mai mulţi profesori la cumul de salariu şi pensie sunt din mediul rural, pentru că se ştie că învăţământul din mediul urban este bine acoperit. În termenul stabilit de ordonanţă, cadrele didactice avizate trebuie să-şi definitiveze opţiunea: pensie sau salariu”, a mai spus Hrenciuc.

El a mai completat că această ordonanţă de urgenţă produce perturbări, „pentru că cel puţin la două materii, matematică şi biologie, nu avem profesori”. O soluţie dată de inspectorul Hrenciuc este redistribuirea orelor la profesorii titulari, dar şi studierea bazei de date cu cadrele didactice care au rămas fără post la începutul anului şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 99 de pensionari din învăţământ, obligaţi să aleagă între pensie şi salariu.
 Vizualizări articol: 2451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
99 de pensionari din învăţământ, obligaţi să aleagă între pensie şi salariu2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Invatamint trimis de
(14 ian 2009, 14:34:22
Trebuie sa intelegem odata pt. totdeauna ca nimeni pe acest pamint este de neinlocuit. Gresit. Sunt tineri f. seriosi, muncitori, care ar dori sa lucreze si nu au unde. Asta este realitatea. S-au saturat si elevii de cadrele didactice trecute mult peste virsta de pensionare, cu metode de predare vechi, care nu sunt de actualitate si care nu vor sa se dea dupa metodele noi, incarca copiii cu materie pina acestia nu mai au timp de nimic, ce sa mai insir aici tot felul de lucruri care se stiu.....Oricum, sunt pensionara, legea este binevenita, ai peste 60 ani fie femeie, fie barbat, ori stai acasa cu pensia si te odihnesti dupa o viata de munca, ori lucrezi fara pensie si ...fara comentarii. Fara suparare, chiar copilul meu

mi se plingea , cind era in liceu, ce diferenta de predare si comportament intre cadrele didactice in virsta si cele tinere. Erau si ei satui de ac.specimene invechite.....Viata a intrat pe un alt fagas, ..tot inainte... nu i
2.   RUSINE DOMNULUI HRENCIUC PENTRU SOLUTIA DATA trimis de
(14 ian 2009, 17:36:54
CITAT : "O solutie data de inspectorul Hrenciuc este redistribuirea orelor la profesorii titulari, dar si studierea bazei de date cu cadrele didactice care au ramas fara post la �nceputul anului scolar."

SOLUTIA PREZENTATA DE DVS PRIN ACEEA A REDISTRIBUIRII ORELOR LA PROFESORII TITULARI NU ESTE O SOLUTIE CI O JIGNIRE ADUSA TINEREI GENERATII CARE TERMINA O FACULTATE SI NU ARE UN LOC DE MUNCA SI STA IN SOMAJ.

SOLUTIA ESTE CA INSPECTORATUL SCOLAR SA ANGAJEZE PERSOANE TINERE CARE AU TERMINAT O FACULTATE IN SPECIALIZARILE RESPECTIVE .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei