Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2009 - Anul XIV, nr. 7 (3993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Icoane făcute scrum

Biserică înghiţită de flăcări, la Crucea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
După incendiul care a mistuit, joi, 8 ianuarie a.c., mare parte din schitul Daniil Sihastru din comuna Putna, un alt lăcaş de cult a fost distrus de flăcări în cursul zilei de ieri.

Duminică, în jurul orei 12:30, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost anunţat un incendiu izbucnit la Biserica Creştin Ortodoxă din localitatea Satu Mare, comuna Crucea, la faţa locului fiind trimise efective de pompieri din Suceava, Vatra Dornei, Gura Humorului, cu trei autospeciale şi două motopompe. Primii care au ajuns la faţa locului au fost membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comuna Crucea.

La sosirea echipajelor de intervenţie, flăcările cuprinseseră deja mare parte din lăcaşul de cult.

Focul se manifesta în interiorul bisericii, în cele doua turle şi la acoperiş, şi ameninţa să se extindă la praznicar, clopotniţă şi două gospodării învecinate.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul după aproape patru ore, pagubele fiind estimate la 100.000 de lei (un miliard de lei vechi).

“Au ars acoperişul şi cele două turle ale bisericii, construite din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 80 mp, catapeteasma, icoane, mobilier şi obiecte de cult”, a declarat, ieri după-amiază, căpitanul Dan Baltaru, din cadrul ISU Suceava, precizând ca în urma incendiului s-au degradat şi pereţii bisericii pe o suprafaţă de circa 60%.

Din primele cercetări ale pompierilor, incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări uitate aprinsă în interiorul bisericii.

Cadrele ISU Suceava au reuşit să salveze din calea flăcărilor praznicarul, clopotniţa şi cele două gospodarii învecinate, ameninţate să fie cuprinse de flăcări, valoarea totală a acestora fiind estimată la 200.000 de lei.

 

Focul a făcut prăpăd la Schitul Daniil Sihastru din Putna

Săptămâna trecută, zeci de pompieri s-au chinuit ore în şir să stingă incendiul izbucnit, de la un coş de fum neprotejat termic şi amplasat necorespunzător, la schitul Daniil Sihastru din comuna Putna.

Ca şi în incendiul de ieri, flăcările au făcut un adevărat prăpăd, înghiţind mai multe chilii, două paraclise, două anexe, o bucătărie şi o sală de mese, toate construite din lemn, valoarea pagubelor fiind estimate la 165.000 de lei (1,6 miliarde de lei vechi)

Din cauza faptului că singura cale de acces către schit era înzăpezită, autospecialele de intervenţie nu au putut urca până la lăcaşul de cult, iar pompierii au mers pe jos aproape cinci kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserică înghiţită de flăcări, la Crucea.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Biserică înghiţită de flăcări, la Crucea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei