Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2008 - Anul XIII, nr. 303 (3984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Statistici

Sute de suceveni au ajuns de Crăciun la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
În fiecare zi de Crăciun, aproximativ 120 de suceveni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava, indică datele contabilizate de angajaţii acestui sector, care spun că numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale în această perioadă nu a fost mai mare decât de obicei.

Potrivit personalului medico-sanitar, cele mai multe intervenţii au fost pentru pacienţi căzuţi pe gheaţă, dar nu au lipsit nici solicitările pentru vârstnici cu afecţiuni cronice acutizate sau pentru situaţii de agresiuni ca urmare a consumului de alcool. Tabloul cazuistic a fost completat de bolnavi cu afecţiuni digestive după excesul de alimente.

 

Ponderaţi la mâncare

Purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, a arătat că faţă de anii precedenţi, sucevenii au mâncat cu măsură, numărul celor care au ajuns la spital din cauza abuzului alimentar fiind destul de redus. El a precizat că, în general, cel puţin în această privinţă, populaţia a ţinut seama de sfaturile specialiştilor, până în 10% din totalul consultaţiilor fiind pentru afecţiunile specifice excesului de mâncare.

„Nu au fost situaţii grave, doar câteva colici biliare şi gastrite”, a punctat medicul.

 

Mâini şi picioare rupte din cauza gheţii

Dacă din punct de vedere al abuzului alimentar, zilele de Crăciun au fost mai liniştite, în ceea ce priveşte traumatismele lucrurile stau altfel. Potrivit dr. Brădăţan, au fost înregistrate zeci de persoane cu diverse contuzii şi fracturi la mâini sau picioare ca urmare a alunecării pe gheaţa formată pe străzi şi trotuare. „În 30% din totalul cazurilor înregistrate la UPU în această perioadă a fost vorba de pacienţi, majoritatea copii, cu leziuni cauzate de căderea pe gheaţă, nelipsind situaţiile în care a fost necesară internarea”, a spus medicul.

 

Fără tentative de sinucidere

De Crăciun, şi în ceea ce priveşte agresiunile, cazuistica a fost destul de numeroasă, aproximativ 20% din cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind victime ale bătăilor produse pe fondul consumului excesiv de alcool. De asemenea, au necesitat intervenţia medicilor foarte mulţi vârstnici cu afecţiuni respiratorii sau cardiace acutizate. În schimb, conform dr. Tiberiu Brădăţan, în această perioadă, sucevenii nu au mai fost atât de depresivi ca altădată, nefiind contabilizat nici un caz de suicid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au ajuns de Crăciun la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de suceveni au ajuns de Crăciun la Spitalul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei