Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Cu bani europeni

Echipa Mobilă din cadrul Protecţiei Copilului s-a extins

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Echipa Mobilă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava va avea, începând cu anul viitor, încă trei puncte de lucru în trei oraşe: Fălticeni (la parterul Centrului de Servicii Comunitare), Gura Humorului (la parterul Centrului de Servicii Comunitare) şi Siret (la mansarda Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret).

Proiectul Phare „Transfer Competenţe, Formare Abilităţi – Extindere Echipa Mobilă”, în valoare de peste 200.000 de euro, din care aproape 90% este finanţare externă, restul fiind contribuţia Consiliului Judeţean Suceava (26.500 de euro), are ca obiectiv extinderea sistemului de echipă mobilă prin lărgirea sprijinului integrării sociale a copiilor cu dizabilităţi, consilierea psihologică a copiilor lipsiţi de grija ambilor părinţi în situaţia în care aceştia sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Managerul proiectului – Extindere Echipa Mobilă - este Adina Taraboanţă, care a precizat că prin acest proiect se urmăreşte preîntâmpinarea abandonului şi a instituţionalizării copiilor, crearea de reţele sociale suport la nivelul instituţiilor abilitate, dar şi armonizarea comunicării dintre membrii familiei şi copii.

Singurul partener în cadrul acestui proiect este Spitalul de Psihiatrie Siret. De serviciile Echipei Mobile vor beneficia 150 de copii cu dizabilităţi şi părinţii acestora, 90 de copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate aflaţi în grija vecinilor şi 75 de copii cu părinte unic susţinător al familiei monoparentale plecat în străinătate, aflaţi în grija vecinilor şi cunoştinţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa Mobilă din cadrul Protecţiei Copilului s-a extins .
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Echipa Mobilă din cadrul Protecţiei Copilului s-a extins5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei