Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2008 - Anul XIII, nr. 292 (3973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

În 2009

Profesorii din Suceava nu vor mai primi tichete de masă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Profesorii suceveni nu vor mai primi tichete de masă, un venit suplimentar neimpozabil, deoarece Primăria Suceava nu mai dispune de fondurile necesare.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a precizat că nu mai este de acord să suporte din bugetul local, grav afectat de criza financiară, un drept salarial al profesorilor care ar trebui să le fie acordat de către Ministerul Educaţiei, care le asigură şi salariile.

„La negocierile cu sindicatele, Ministerul Educaţiei şi Învăţământului a pasat problema la autoritatea locală. Nu mi se pare corect. Este un drept salarial al profesorilor care trebuie asigurat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. În loc să facem investiţii de 1,5 milioane de lei la şcoli, am dat banii pe tichete”, a declarat Lungu, decis să stopeze o situaţie defavorabilă pentru bugetul local.

Şeful municipalităţii sucevene a spus că pentru anul acesta, salariile profesorilor s-au dat în totalitate, dar nu şi dările la stat, unde mai există o diferenţă care trebuie acoperită.

„Noi am făcut fundamentare pentru suma de 12 milioane de lei, care să ne fie alocată de la bugetul de stat, pentru a se plăti diferenţele de drepturi salariale, inclusiv al 13 salariu al profesorilor, dar până acum nu ni s-a alocat nici un ban”, a declarat Lungu.

În aceste condiţii, profesorii suceveni nu doar că nu vor primi prime şi cadouri, în afara celor prevăzute expres în contractul colectiv de muncă, dar nu vor beneficia nici de al 13-lea salariu, iar de anul viitor, tichetele de masă vor deveni doar o amintire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii din Suceava nu vor mai primi tichete de masă.
 Vizualizări articol: 2728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Profesorii din Suceava nu vor mai primi tichete de masă2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TAXA PE SARACIE trimis de
(12 dec 2008, 11:57:42
MAINE 13 DECEMBRIE SUNT ASTEPTATI TOTI POSESORII AUTO CARE NU ISI MAI POT INMATRICULA MASINILE PENTRU MARSUL DE PROTEST DIN FATA CASEI DE CULTURA.

DACA VREI SA SE INTAMPLE CEVA - ATUNCI IESI IN STRADA

NIMENI NU ITI VA CERE DREPTURILE IN LOCUL TAU
2.   Tichete de masa??? trimis de
(12 dec 2008, 18:07:36
Domnule ziarist, poate ar trebui sa fii mai bine informat atunci cand scrii un articol. Profesorii din suceava nu au primit niciodata tichete de masa!! Si cred ca nici un cadru didactic din Romania nu a primit asa ceva! Cred ca articolul se refera la tichetele cadou, nu-i asa?
3.   CRIZA MOTIV DE HOTIE trimis de
(14 dec 2008, 06:33:34
Crizele astea sunt pentru cei prosti care chiar cred ca e o criza.

Avantajatii in astfel de faze sunt tot cei mari, in orice tara asa-zisa afectate de criza.

Inteleg ca nu a fost posibila faza cu 50% de marire a salariilor pe care tot hotii tarii, ma rog sparlamentari, au votat-o, acum ii lasati fara ce li se cuvine?

Si mai faceti scandal cu taxa ca sa o mariti ca devenim gunoierii Europei. PAI DIN 90 TOT SUNTEM GUNOIERII EUROPEI. Ceea ce nu s-a intamplat in vreo 1500 de ani de istorie atestata s-a intamplat in 19 ani de asa zis capitalism (umflarea buzunarelor fostilor pupincuristi ai PCR-ului actuali promotori ai libertatii si democratiei)

MAI LASATI-NEEEEEEEEEEEE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei