Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2008 - Anul XIII, nr. 292 (3973)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Din lipsa banilor

Pensionarii suceveni nu vor mai primi abonamente gratuite la TPL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
De la 1 ianuarie 2009, pensionarii din municipiul Suceava nu vor mai putea călători gratuit cu autobuzele TPL, aşa cum s-a întâmplat anul acesta.

În vreme ce Primăria Suceava nu mai are bani să le plătească contravaloarea abonamentelor de călătorie, societatea de transport public local nu are puterea financiară de a le acorda această facilitate din propriile încasări.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că, din cauza crizei financiare care se resimte şi la nivelul municipalităţii, este imposibil să mai aibă de unde aloca aproape 4 milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi) pentru plata abonamentelor gratuite.

“Vom fi de acord cu acordarea acestei facilităţi în continuare, dacă TPL va avea resursele financiare să suporte o asemenea cheltuială. Din bugetul Primăriei nu mai sunt bani pentru aceste gratuităţi”, a spus Ion Lungu.

 

Gratuitate doar pentru pensionarii cu venituri foarte mici

De cealaltă parte, administratorul unic al societăţii de transport public local, Darie Romaniuc, a precizat că, în funcţie de veniturile societăţii, ar mai putea fi acordate o serie de abonamente gratuite, dar pentru un număr mult mai mic de pensionari.

“TPL nu are de unde să suporte o asemenea sumă. Nu doar că am pierdut un venit sigur, care ne venea de la Primărie, dar acum ar trebui să luăm din încasările zilnice pentru a suporta transportul pensionarilor. Căutăm totuşi o soluţie pentru cei mai necăjiţi dintre pensionari, să acordăm abonamente gratuite celor care au venituri de maxim 300 sau 400 de lei”, a spus Darie Romaniuc.

În urma unei decizii a Consiliului Local, din februarie 2008 au fost acordate abonamente gratuite pentru transportul în comun tuturor pensionarilor cu pensii de maxim 1000 de lei, mii de suceveni beneficiind de călătorii gratuite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionarii suceveni nu vor mai primi abonamente gratuite la TPL.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Pensionarii suceveni nu vor mai primi abonamente gratuite la TPL2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REGRETUL PRIMARULUI LUNGU trimis de
(12 dec 2008, 11:58:54
DUPA CUM OBSERV DIN DECLARATIILE (FILMARE INREGISTRATA DE MONITORUL-FONDURI LIPSA) PRIMARULUI LUNGU REIESE FAPTUL CA ACESTUIA II PARE OARECUM RAU CA A DAT PANA ACUM ABONAMENTE GRATUITE PENSIONARILOR SUCEVENI DAR NU A AVUT CE FACE DEOARECE ERA CAMPANIE ELECTORALA SI TREBUIA SA CASTIGE FOTOLIUL DE PRIMAR SI CU AJUTORUL PENSIONARILOR. ASADAR CA A TRECUT CAMPANIA ACUM PASEAZA PROBLEMA SPRE TPL CARE DESIGUR NU VA ACCEPTA SA SUBVENTIONEZE ACESTE ABONAMETE.

CONCLUZIE: IN 2012 INAINTE DE CAMPANIA ELECTORALA PRIMARIA VA GASI BANII PT ANUMITE FACILITATI ACORDATE TUTUROR CATEGORIILOR DE PERSOANE.
1.1  RE: REGRETUL PRIMARULUI LUNGU trimis de
(12 dec 2008, 19:26:30
TOTAL DE ACORD CU DVS !!!
2.   FOTBAL PE PAINE OFERIT DE PRIMARUL NOSTRU trimis de
(12 dec 2008, 12:17:36
SUCEAVA ARE NEVOIE DE INDUSTRIE LOCURI DE MUNCA IAR CA PENSIONARII SUCEVENI SA PRIMEASCA ABONAMENTE GRATUIE IN CONTINUARE SI NU FOTBAL IN MOM DE FATA.

PT FOTBALUL SUCEVEAN SUNT BANI IAR PT ABONAMNTE GRATUITE SI ALTE FACILITATI ACORDATE SUCEVENILOR NU SUNT BANI ???
3.   Asa ne trebuie.... trimis de
(12 dec 2008, 12:45:08
"Votati" cu PD-L-ul in continuare. Daca raman tot astia vom plati pentru ca mergem pe strada....."prin George Enescu 200 de mii plimbarea" , ca prin centru nici numai zic...
4.   Huuuuuuuu trimis de
(12 dec 2008, 14:01:04
PENSIONARII sa stea ACASA! Ca si asa sunt " bolnavi " .Pline autobuzele de hoituri de mosnegi si babe bleahhhh . Au ajuns ca au pensii 20 de milioane si tichete de tratament gratuite , transport gratuit , si un al doilea job si multi bani la cec .Iar fraieru care munceste la parton de la 7 dimineata la 7 seara are salar 6 milioane ! uN COPIL TREBUIE SA-L CRESTI CU MIRIFICA ALOCATIE DE 40 RON SI CICA SE MARESTE SE FACE 42 ! HA HA Rusine! Acasa cu pensionarii !
4.1  RE: Huuuuuuuu trimis de
(12 dec 2008, 19:25:23
SA-TI FIE RUSINE !!! SA NU AJUNGI PENSIONAR !
5.   RASPUNS :NICEDAY trimis de
(12 dec 2008, 15:14:36
TANARULE DOMN CARE ESTI PASIONAT DE SPORT SI NU ATAT DE SOARTA UNOR PENSIONARI CARE AU PENSII MICI AS DORI SA ITI SPUN CA SI TU AI SA AJUNGI BATRAN SI MA INDOIESC CA ACEST SISTEM DE ASIGURARI ITI VA GARANTA O PENSIE DECENTA ASA CA VEI AJUNGE SA AI O PENSIE MIZERABILA SI ITI VEI AMINTI PESTE ANI CA AT CAND AI SCRIS AICI AI GRESIT.

PENSIONARII SUCEVENI NU AU NEVOIE DE FACILITATI DOAR INAINTE DE ALEGERI CI SI DUPA CAMPANIE DOMNULE LUNGU.
6.   Asa le trebe trimis de
(12 dec 2008, 18:15:06
Nu stiu de ce dar parca ma incanta aceasta stire!!!!

Sa mai stea pe acasa pensionarii, sa se uite la tv ca au ce vedea, nu sa se urce in primul buz si sa inceapa sa faca regula cum si cine sa stea pe scaune.

Doamnelor si domnilor locurile din oricare mijloc de transport nu sunt rezervate pensionarilor desi ei cred asta, ci doar celor cu handicap, femeilor insarcinate

Daca persoana cu drept de a calatori (bilet abonament platit nu primit gratis) ocupa un loc nu este obligat sa cedeze locul unei babe sau unui mosneag, doar daca acesta doreste sa-i dea locul

Daca a ajuns pana la autobus in picioare nu moare daca merge si in picioare.

Doar oamenii bolnavi cu adevarat si cei care au acest drept de loc nu toti besinosii!!!!
6.1  RE: Asa le trebe trimis de
(12 dec 2008, 19:23:54
SA-TI FIE RUSINE !!!
7.   PACAT PARCA...SI PARCA NU trimis de
(14 dec 2008, 06:22:51
Pentru pensionarul care poate fi numit pensioanar, adica trecut de vreo 50-60 de ani, da... poate ar trebui sa ramana abonamentele gratuite, dar pentru cei cu pensii mai mult decat decente, infumurati si "pensionati" pe caz de boala (nu ma refer la toti) care cand nu mai au chef de lucru se "imbolnavesc" subit si se pensioneaza asteptand mura in gura de la stat ar trebui sa mai invete si ei ca nu totul e gratis in viata de pensionar. La toti ne e greu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei