Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2008 - Anul XIII, nr. 290 (3971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Situaţie

Numărul elevelor imunizate împotriva cancerului de col uterin a ajuns la 25

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Alte opt eleve de clasa a IV-a din judeţ au primit serul împotriva cancerului de col uterin, numărul total al fetiţelor imunizate ajungând la 25, a anunţat ieri şeful Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, cu precizarea că nici o copilă nu a suferit reacţii adverse severe.

Medicul şi-a exprimat speranţa că, în urma unei informări mai atente, părinţii vor înţelege că imunizarea este în interesul fetiţelor şi a precizat că prima etapă a campaniei  de vaccinare continuă până pe data de 19 decembrie, când va începe vacanţa de iarnă.

 

Părinţii pot reveni asupra deciziei de respingere a vaccinului

În ceea ce priveşte fetiţele care nu au primit serul ca urmare a refuzului părinţilor, Lăzăreanu a arătat că în cazul revenirii asupra deciziei, părinţii pot solicita imunizarea la viitoarea campanie în care vor fi incluse fetiţele care sunt acum în clasa a III-a.

În acest fel se vor păstra calendarele anuale de vaccinare, spune şeful ASP, care reaminteşte că vaccinarea împotriva virusului papilloma uman care dă cancerul de col uterin nu este obligatorie şi că, în continuare, se va baza pe iniţiativa medicilor de a informa corect şi profesionist opinia publică, astfel încât părinţii fetiţelor de clasa a IV-a să ia decizia potrivită.

 

În ţară, 70% dintre eleve nu au primit serul

Potrivit Ministerului Sănătăţii Publice, în ţară, până în luna decembrie, 70% dintre elevele care fac obiectul acestei acţiuni nu au primit serul din cauza refuzului părinţilor. Imunizarea este reprezentată de un ciclu de trei injecţii în braţ, administrate în decurs de 6 luni, iar eventualele cantităţi de vaccin neutilizate se vor depozita la furnizor. Ele se vor introduce în circuitul medical în toamna lui 2009, odată cu reluarea calendarului de vaccinare, vaccinul fiind valabil până în anul 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul elevelor imunizate împotriva cancerului de col uterin a ajuns la 25.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul elevelor imunizate împotriva cancerului de col uterin a ajuns la 250.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei