Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 dec 2008 - Anul XIII, nr. 290 (3971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cu bani în cont

Ambulanţa Suceava a rămas fără asigurări CASCO la maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) nu a încheiat poliţe de asigurare CASCO pentru cele 25 de maşini noi primite de la Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) în 2007 şi 2008, deşi a dispus de fonduri alocate special în acest scop.

Cauza o reprezintă o licitaţie contestată, care a tergiversat semnarea unui contract cu o firmă specializată, motiv pentru care banii cu această destinaţie au fost retraşi.

Situaţia i-a nemulţumit pe şoferii unităţii, care se tem că în eventualitatea unui accident serios ar fi nevoiţi să suporte costurile de reparaţie a respectivelor maşini, cu preţuri ce variază, în funcţie de dotare, între 25.000 şi 90.000 de euro fiecare.

 

Şoferii: "Dacă pierzi controlul şi o distrugi, cine plăteşte?"

„Dacă avem un accident în care nu suntem noi vinovaţi, ci alt şofer, dar acesta este băut, iar asigurarea RCA a acestuia nu mai este valabilă, cine plăteşte? Mi s-a întâmplat personal să vin de la o intervenţie şi într-o intersecţie să fiu lovit din spate de un şofer băut. Asigurarea lui nu a preluat costurile, iar Serviciul de Ambulanţă a trebuit să suporte contravaloarea reparaţiilor, de 3.400 lei. Era implicată o maşină nouă, de tip C, care este cea mai dotată, dar din fericire a fost vorba de o tamponare uşoară. Ce se întâmplă însă în cazul accidentelor grave, când autosanitarele sunt avariate aproape în totalitate? În cazul meu, staţia a plătit reparaţiile, urmând să-şi recupereze banii în instanţă, dar, dacă ar fi vorba de sume mai mari, nu ar avea de unde să plătească pentru service”, a subliniat Constantin Huţanu, şofer la SJA Suceava.

El a apreciat drept inacceptabil faptul că, la condiţiile dificile de trafic din judeţul Suceava, ambulanţierii sunt obligaţi să circule cu viteză ce depăşeşte uneori 100 de kilometri pe oră, fără a se şti acoperiţi de asigurări CASCO la maşinile scumpe pe care le conduc.

„Dacă pierzi controlul şi o distrugi cine plăteşte? Punem tot timpul răul în faţă, fiindcă mergem la urgenţe de gradul 0, la care trebuie să ne deplasăm cu viteză mare. La maşinile noi, care sunt în garanţie, costurile pentru reparaţii sunt foarte mari, deoarece nu se poate apela la un service obişnuit, mai ieftin, ci doar la reprezentanţe”, a punctat Huţanu.

 

Conducerea: „Din martie, autosanitarele vor fi asigurate CASCO”

Ieri, Emil Filipescu, director tehnic la SJA Suceava, a arătat că unitatea a avut în acest an şansa de a asigura CASCO cele 25 de maşini noi, dar a ratat-o din cauza unei contestaţii la licitaţia de achiziţie. El a explicat că, la cererea ministerului de resort din luna august, s-a făcut o evaluare privind sumele necesare pentru acest tip de asigurări şi s-a primit chiar o primă tranşă de bani. Astfel, din cei aproximativ 280 mii lei care ar fi acoperit cheltuielile la acest capitol pentru un an de zile, în luna septembrie, au intrat în cont circa 60 de mii de lei. În aceste condiţii, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a demarat procedura de achiziţie, dar pentru că din cei cinci ofertanţi nici unul nu a îndeplinit condiţiile impuse prin caietul de sarcini, s-a pus problema reluării licitaţiei.

„Unul dintre participanţi a contestat corectitudinea anulării procedurii de achiziţie, iar în timp ce noi aşteptam soluţionarea contestaţiei, care până la urmă s-a dovedit a fi în favoarea noastră, Ministerul Sănătăţii Publice a hotărât că banii care nu s-au cheltuit până la data de 10 noiembrie se returnează la buget. Dacă nu era acea contestaţie, ne încadram în termen şi nu pierdeam fondurile”, a spus Filipescu, adăugând că în ianuarie 2009 va cere din nou responsabililor de la Bucureşti bani pentru asigurări CASCO, astfel încât în luna martie poliţele să fie încheiate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţa Suceava a rămas fără asigurări CASCO la maşini.
 Vizualizări articol: 2412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Ambulanţa Suceava a rămas fără asigurări CASCO la maşini3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Belea trimis de
(10 dec 2008, 15:15:10
La pompieri este aceeasi problema...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei