Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 dec 2008 - Anul XIII, nr. 287 (3968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Schimbare de macaz

Incendiatorul pensiunii „La Dolce Vita” îl disculpă pe „Coaţă” şi-i acuză pe poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Principalul pion al dosarului incendiilor în stil mafiot puse la vila afaceristului sucevean Gheorghe Berbece şi la pensiunea acestuia, „La Dolce Vita”, Petrică Mândrilă (26 de ani), individul care a mărturisit că a acţionat la comanda patronului hotelului-restaurant Casa de Piatră, Ioan Popovici (41 de ani), zis „Coaţă”, s-a sucit şi vine acum cu o altă variantă.
Dacă în urmă cu câteva luni le povestea anchetatorilor cu lux de amănunte cum l-a cunoscut pe „Coaţă” şi cum acesta i-a propus, în schimbul unei sume considerabile de bani, să „îi taie” pe membrii familiei lui Gheorghe Berbece, iar apoi să incendieze casa şi pensiunea afaceristului, Mândrilă susţine acum că nimic din ce a declarat anterior nu este adevărat.
Alias „Polonic”, Petrică Mândrilă a spus, zilele trecute, în faţa judecătorilor, că a fost constrâns de anchetatori să facă acele declaraţii care-l incriminau pe Ioan Popovici.
Atât Mândrilă, cât şi Popovici au fost trimişi în judecată la începutul lunii octombrie a.c., riscând să-şi petreacă următorii 20 de ani în spatele gratiilor.
Anchetatorii susţin că au un maldăr de probe prin care să dovedească vinovăţia celor doi inculpaţi, dosarul aflându-se acum pe rolul Judecătoriei Suceava.

Mărturisiri incendiare din arestul poliţiei
Povestea incendiilor în stil mafiot a ieşit la iveală după ce Mândrilă, care era arestat într-o altă cauză, a rupt tăcerea şi a mărturisit cum l-a cunoscut pe „Coaţă” şi cum a ajuns, la comanda acestuia, să incendieze pensiunea şi vila omului de afaceri Gheorghe Berbece.
Pentru cele două incendii, declara iniţial Polonic, a primit de la Ioan Popovici suma de 24.900 de lei şi promisiunea că patronul de la „Casa de Piatră” îi va cumpăra un apartament.
Neînţelegerile financiare care au apărut între cei doi inculpaţi, susţin anchetatorii, l-au determinat pe Mândrilă să dea totul în vileag.
Pentru a se convinge că spune adevărul, „Polonic” a fost dus la detectorul poliţiei.

Cadouri în celulă
Din arestul poliţiei, Mândrilă l-a sunat pe Popovici şi i-a spus că poliţiştii bănuiesc că ar fi implicat în izbucnirea celor două incendii, moment în care patronul de la „Casa de Piatră” a intrat în panică. În repetate rânduri, telefonic, „Coaţă” i-a cerut lui „Polonic” să aibă grijă ce vorbeşte şi, orice ar fi, să nu pronunţe numele său.
Pentru a-i închide gura, susţin anchetatorii, Popovici i-a trimis lui Mândrilă la arest, prin intermediul unor alte persoane, tot felul de bunuri şi sume de bani (3000 de euro şi 4200 de lei).
Ce nu cunoştea patronul de la „Casa de Piatră” era că oamenii legii ştiau deja toată povestea şi-i urmăreau fiecare mişcare.

Plata, în instanţă
Cele două incendii s-au petrecut pe data de 28, respectiv 29 iulie 2008.
Gheorghe Berbece, afaceristul vizat de atacurile mafiote, a cerut în instanţă despăgubiri în valoare de 600.000 de euro (pagubele de la pensiunea „La Dolce Vita”) şi 100.000 de lei (prejudiciu în urma incendiului de la vila sa din Şcheia).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiatorul pensiunii „La Dolce Vita” îl disculpă pe „Coaţă” şi-i acuză pe poliţişti.
 Vizualizări articol: 4858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 8 voturi
Incendiatorul pensiunii „La Dolce Vita” îl disculpă pe „Coaţă” şi-i acuză pe poliţişti2.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oink oink trimis de
( 5 dec 2008, 11:16:14
puneti-i streangul de gat godacului...sa-l vezi cum varsa fasolele repede si cu acuratete 100%..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei