Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2008 - Anul XIII, nr. 282 (3963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

Concert Grigore Leşe, în Catedrala Catolică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Catedrala Catolică din Suceava s-a umplut, ieri, vreme de o oră, de povestea vieţii românului, cântată de marele Grigore Leşe, acompaniat de Doina Lavric şi Zamfira Mureşan.

Martori au fost câteva sute de suceveni care au avut privilegiul de a fi invitaţi să-l asculte pe marele artist. Începută uşor, cu vocea gravă şi inconfundabilă a interpretului de muzică tradiţională românească, povestea spusă aseară de Grigore Leşe sub lumina altarului din catedrală a fost despre soldaţii ar­d­eleni şi bucovineni de la sfîr­şitul se­colului XIX, despre armata care în­sem­nă su­fe­rinţă, scoa­te­rea din rosturile vieţii, per­se­cu­ţie, batjo­cu­ră, amânarea că­săto­rii­lor.

Cân­tecele despre răz­boi, însingura­re, înstrăinare, cătă­nie, prizonierat şi refugiere, imnul închinat Fecioarei Maria, acompaniate de bătaia în tobă sau de sunetul profund de orgă au răscolit participanţii la acest moment deosebit. La finalul spectacolului s-au ridicat cu toţii în picioare şi au aplaudat minute în şir în semn de recunoştinţă pentru momentul care le-a fost dăruit interpretul de muzică tradiţională românească.

Ca răspuns, Grigore Leşe a mai cântat odată „Cântă cucul, bată-l vina/ de răsună Bucovina”. Grigore Leşe este licenţiat şi doctor în muzicologie al Academiei de Muzică din Cluj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert Grigore Leşe, în Catedrala Catolică.
 Vizualizări articol: 2976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Concert Grigore Leşe, în Catedrala Catolică5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Biserica Catolica Suceava trimis de
(29 nov 2008, 12:37:03
1. BISERICA Romano-Catolica si nu CATEDRALA! Catedrala este biserica in care se afla scaunul episcopal si este mama tuturor bisericilor din dieceza. Catedrala Romano-Catolica pentru dieceza de Iasi, din care face parte si Suceava, este la IASI!

2. Biserica este un loc sfint in care credinciosii se aduna pentru a se ruga si a-L adora pe Isus �n Taina Sf. Sacrament! Mare pacat ca acum se inchiriaza pentru concerte laice!!! Biserica este sfintita si unsa cu crisma si nu este loc de CONCERT!

2.   Pt baubau trimis de
(29 nov 2008, 18:39:48
1 este catedrala din cauza marimii.......nu are nici o treaba cu scaunul episcopal (simple presupuneri d`ale tale)

2 da este biserica loc sfant! daca ai fi iesit mai ``pe afara``...si nu ai fi stat numai in satul tau.....sau daca te`ai fi uitat si pe alte posturi tv decat cele cu telenovele si taaraf & manele....ai fi observat ca in biserici au loc de obicei spectacole cu adevarat artistice unde interpretii sunt foarte valorosi dpdv artistic.

ps dupa capul tau ....in biserica nu ar trebui sa fie nici concerte de craciun...ca tot concerte sunt si alea....a si inca ceva....daca era adi minune fii sigura ca nu primea accept sa cante (zbiere)

ps2 biserica nu a fost inchiriata....ci doar pusa la dispozitie ....o mica mare diferenta

ps 3 ...cred ca esti stresat(a) ca nu ai reusit sa`ti faci rost de invitatie......daca vrei,,,,lasa mesaj si iti dau dvd cu ce a fost acolo,,,,gratuit

Te saluta cineva .....sa zicem .....de-al caseiwinking
3.   Catre cititor trimis de
(30 nov 2008, 09:47:26
1.catedrala din cauza marimii??? Inseamna ca cam toate bisericile catolice din jud. Bacau ar trebui sa se numeasca catedrale ?!?...

Nu sint presupuneri de ale mele. Daca esti de-al casei ar trebui sa stii!

2. da de unde stii tu de cite ori am iesit eu ``pe afara`` ??? Ma refeream la concerte LAICE, daca stii ce inseamna asta... nu la concerte de colinzi....

3. Aha, daca fac altii facem si noi... si spui ca esti de-al casei ...Stai linistit! Nu am nevoie de dvd !

Te saluta tot cineva.....de-al casei

4.   De-ai casei?? trimis de
(30 nov 2008, 18:17:17
tolomacilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei