Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 nov 2008 - Anul XIII, nr. 278 (3959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pericol

Stâlp de iluminat public, prăbuşit peste maşina unui sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Străzile Sucevei au devenit periculoase, după ce un număr tot mai mare de stâlpi de iluminat public au început să cadă, uneori chiar la o simplă adiere de vânt.

Aşa s-a întâmplat şi la finele săptămânii trecute, când un sucevean care şi-a parcat maşina în dreptul casei, la ieşirea din Suceava spre Botoşani, s-a trezit cu un stâlp de iluminat prăbuşit peste autoturism.

„S-a întâmplat în jurul orei 13,30, sâmbătă, când veneam de la serviciu. Atunci a bătut vântul puţin mai tare prin zonă şi, din senin, stâlpul s-a prăbuşit. Dacă nu ar fi fost cablurile de TV pe sus, să se agaţe în ele, cădea din prima direct pe maşină şi zob mi-o făcea. Aşa, a mai atârnat de cabluri şi apoi a căzut, de la o distanţă mai mică”, a povestit proprietarul maşinii avariate, Nicolae Bejenariu.

Stâlpul, ruginit la bază, acolo unde are sistemul de prindere, îngreunat de un panou publicitar metalic, a rupt oglinda retrovizoare a autoturismului, a boţit puţin portiera din stânga şi a spart parbrizul maşinii, proprietarul aşteptându-se să fie despăgubit de către E.ON.

 

Sistemul de iluminat public, putred

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, care s-a deplasat în zonă, pentru a vedea ce se întâmplă cu stâlpii de pe domeniul public, a solicitat angajaţilor E.ON să vină să izoleze cablurile electrice ale stâlpului prăbuşit, pentru a nu se înregistra şi alte probleme.

„Ce s-a întâmplat dovedeşte încă o dată faptul că sistemul de iluminat public e putred, la propriu şi la figurat. Vrem ca, odată cu preluarea acestui sistem, prin achiziţionarea sa de la E.ON, să facem investiţiile necesare ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple”, a spus Harşovschi.

Anul acesta s-au înregistrat mai multe astfel de evenimente neplăcute, prin care stâlpii de iluminat public s-au prăbuşit aproape din senin, sau la cea mai mică atingere din partea unui şofer mai puţin atent, dar, din fericire, nu au fost înregistrate şi victime umane.

Acestor probleme li se adaugă zecile de străzi rămase în beznă, chiar şi săptămâni la rând.

Un prim pas pentru rezolvarea problemei stâlpilor de iluminat care se prăbuşesc a fost făcut luna aceasta, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, când primarul Ion Lungu a fost mandatat să semneze contractul de achiziţionare a sistemului de iluminat public, contra sumei de 500.000 de lei.

Anul viitor, serviciul de iluminat public va fi scos la licitaţie şi concesionat unei firme care se va angaja să îl modernizeze, înlocuind nu doar corpurile de iluminat, cu altele mai eficiente şi mai economice, ci şi stâlpii, care au o vechime de zeci de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stâlp de iluminat public, prăbuşit peste maşina unui sucevean.
 Vizualizări articol: 1911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stâlp de iluminat public, prăbuşit peste maşina unui sucevean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei