Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2008 - Anul XIII, nr. 272 (3953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tonus

Acrobaţii pe bicicletă şi versuri, la 75 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Un bătrân în vârstă de 75 de ani, din comuna Iaslovăţ, s-a „specializat” în a provoca uimirea celor din jur prin vioiciunea pe care o afişează, susţinută de un comportament pe măsură.

La vârsta la care camarazii săi de generaţie bat frecvent pe la uşa cabinetelor medicale, Vasile Olari a lui Niculai face acrobaţii pe bicicletă, scrie şi recită versuri şi îşi vizitează prietena, o văduvă în vârstă de 70 de ani, din Arbore, şi-i place să se ştie acest lucru. Duminică după-amiază, pe şoseaua care traversează comuna Arbore, chiar în centrul satului, Vasile Olari îşi demonstra agilitatea de a merge cu bicicleta cu tălpile pe ghidon.

După câteva ture printre maşinile ale căror şoferi încetineau pentru a-l privi mai pe îndelete pe bătrânul căţărat cu tălpile pe bicicletă, acrobatul de 75 de ani se opreşte şi ne recită câteva versuri „cu mesaj”, scrise de el cu ocazia trimiterii trupelor româneşti în Irak. „Hussein, retrage trupa/ Că vine George Bush cu ştiuca/ Şi românul cu măciuca/ Şi-ţi omoară toată trupa/ Şi capitala Bagdad/ Ţi-o face pământ arat”, declamă Vasile Olari.

Auditoriul său preferat îl reprezintă, în această perioadă, echipele de campanie electorală şi candidaţii care vin să-şi promoveze oferta în Arbore şi Iaslovăţ. Pe aceştia, bătrânul îi îndeamnă în versuri să voteze cu liberalii şi ţărăniştii şi înfierează comuniştii, mai vechi sau mai noi.

 

Vasile Olari a deprins acrobaţiile în armată, de la un sportiv bucureştean

Ne spune că pasiunea versificării o are din tinereţe, la fel ca şi mersul pe bicicletă.

„Am învăţat să fac echilibristică în armată, la Constanţa, în 1964. M-a învăţat un sportiv din Bucureşti”, a afirmat bătrânul Olari. Este mândru că mai poate face asta, la 75 de ani, când are deja opt copii, 30 de nepoţi şi zece strănepoţi.

Soţia i-a murit în urmă cu 5 ani şi de o bucată de vreme şi-a găsit o prietenă în Arbore, pe care o vizitează de câte ori are timp.

„Ea are 70 de ani, e văduvă. Doi bărbaţi a avut şi amândoi au murit. Acum e cu mine”, spune hâtru bătrânul.

E vesel şi priveşte cu încredere ziua de mâine pentru că, afirmă el, nu mai sunt multe lucruri care l-ar putea lua prin surprindere. Tonusul lui este molipsitor pentru cei din jur, care îl privesc cu simpatie, dar şi cu strângere de inimă atunci când se aventurează în trafic, printre maşini, căţărat cu picioarele pe ghidonul bicicletei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acrobaţii pe bicicletă şi versuri, la 75 de ani.
 Vizualizări articol: 2183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Acrobaţii pe bicicletă şi versuri, la 75 de ani2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei