Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 nov 2008 - Anul XIII, nr. 267 (3948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De bună voie-obligatoriu

Angajaţii APIA Suceava, „determinaţi” să urmeze un curs pe banii lor şi în timpul lor liber

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cursurile de perfecţionare pentru angajaţi sunt plătite, atât în instituţiile publice, cât şi la firmele private care se respectă, de angajator şi sunt organizate de cele mai multe ori în timpul programului de lucru sau la sfârşitul orelor de serviciu, în timpul săptămânii.

Acest lucru nu este valabil, însă şi la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, unde celor 150 de salariaţi directorul Gheorghe Curelciuc le-a recomandat insistent să se înscrie la cursurile pentru obţinerea Permisului european de conducere a computerului (ECDL - European Computer Driving License) la o firmă din Suceava, numai că nu APIA le plăteşte cursurile, ci trebuie să scoată bani din propriile buzunare.

De asemenea, orele ar urma să se desfăşoare în timpul liber al salariaţilor. Dacă angajaţii APIA din teritoriu au completat cererea de înscriere la cursuri fără să crâcnească, cei din Suceava nu sunt foarte încântaţi să scoată din buzunar aproximativ 1000 de lei şi să-şi petreacă zilele de sâmbătă şi duminică la un curs pe care colegii lor de la alte instituţii publice l-au avut plătit conform legii, din fondurile destinate perfecţionării salariaţilor.

Mai mult, unii dintre ei ne-au spus că pentru cele mai multe dintre posturile de la APIA fişa postului prevede cunoştinţe medii de utilizare a computerului şi că directorul Curelciuc nu are nici un drept să facă presiuni asupra lor pentru a-i determina să se înscrie la un curs plătit pe banii lor, în timpul lor liber, la o firmă anume.

 

Directorul APIA: „Firma ar putea să ne facă discount şi 50 la sută, dacă suntem mai mulţi”

De cealaltă parte, şeful instituţiei, Gheorghe Curelciuc, susţine că nu a făcut presiuni asupra angajaţilor, ci doar le-a „recomandat” să-şi obţină ECDL.

„Li s-a propus o formă de pregătire angajaţilor care au nevoie, că nu le strică. Este adevărat că o parte dintre salariaţi au făcut astfel de cursuri pe banii instituţiei, dar din cauza bugetului auster ni s-au luat banii şi eu am recomandat insistent şi celorlalţi salariaţi să se pregătească, pe banii lor. Ce e rău în asta? Nu-i obligă nimeni, dar le-am spus că e foarte bine să o facă pentru că îi ajută la evaluare, la promovare”, a declarat directorul Gheorghe Curelciuc.

Acesta afirmă că până acum s-au înscris la cursuri circa 90 dintre salariaţii APIA Suceava şi recunoaşte că le-a recomandat insistent acestora să-şi obţină ECDL, dar numai în ideea că dacă sunt mai mulţi amatori preţul este mai scăzut, că „firma ar putea să ne facă discount şi 50 la sută; în plus, pot plăti şi în rate”.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL - European Computer Driving License) este cel mai răspândit program de certificare a aptitudinilor de operare pe calculator, recunoscut la nivel internaţional în peste 148 de ţări. În Suceava există o singură firmă acreditată ca centru ECDL de testare. În judeţele vecine sunt centre ECDL de testare Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi, Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" din Botoşani, Centrul Teritorial de Calcul Electronic SA în judeţul Neamţ şi Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" din Bistriţa.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii APIA Suceava, „determinaţi” să urmeze un curs pe banii lor şi în timpul lor liber.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Angajaţii APIA Suceava, „determinaţi” să urmeze un curs pe banii lor şi în timpul lor liber1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu e corect trimis de
(13 nov 2008, 10:08:40
Ban, ban, toate comentariile sunt date cu ban
2.   Ultima suta trimis de
(13 nov 2008, 11:40:32
Nu, nu a facut presiuni, ci le-a recomandat, ca asa o sa fie mai bine pentru ei si pentru familiile lor
3.   Parere trimis de
(13 nov 2008, 11:43:57
Cred ca directorul are vreo ruda pe la monitor care interzice comentariul corect.

4.   Parere trimis de
(13 nov 2008, 11:45:46
Ca am trimis de vreo zece ori comentariul si tot nu este postat si nici pe bucati nu merge

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei