Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2008 - Anul XIII, nr. 249 (3930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atenţie, se filmează

Indivizii care au bătut un om în spital, identificaţi şi arestaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Cei şase indivizi, surprinşi de camerele de supraveghere video în timp ce snopeau în bătaie un tânăr, pe holul Unităţii de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Suceava, au fost identificaţi şi arestaţi.

Pe baza imaginilor video, anchetatorii acestui caz au reuşit să dea de urma celor şase bătăuşi: Gheorghe Răscol (47 de ani), Danil Burduja (56 de ani), Florin Fieraru (28 de ani), Gheorghe Stan (23 de ani), Robert Răscol (19 ani) şi Remus Răscol (26 de ani), toţi din comuna Pătrăuţi.

În urmă cu două zile, la propunerea poliţiei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au început urmărirea penală împotriva celor şase, pentru săvârşirea infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Tot luni, cei şase au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore, anchetatorii rezervându-le mai multe celule în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

„IPJ Suceava nu tolerează gravele abateri aduse ordinii şi liniştii publice”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, inspectorul Gabriel Panţiru, anunţând că toţi cei şase indivizi din Pătrăuţi vor fi duşi în faţa procurorilor şi, mai apoi, a judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

 

Cinci indivizi arestaţi preventiv

Ieri, în jurul orei 13:00, cei şase indivizi au fost aduşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind escortaţi de poliţişti de la Ordine Publică şi luptători cu cagule pe faţă din cadrul Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă.

Pentru că în zonă se adunaseră şi rude de-ale celor şase scandalagii, la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de jandarmi, care să prevină orice incident.

După aproape o oră de audieri, din lotul celor şase, doar Danil Burduja, cel mai în vârstă dintre ei, a fost lăsat să plece.

Ceilalţi cinci au fost urcaţi în dubele oamenilor legii şi duşi la instanţă.

În jurul orei 16:00, magistraţii Judecătoriei Suceava au decis ca toţi cei şase să fie încarceraţi în arestul poliţiei pentru o perioadă de cel puţin 29 de zile.

 

Pumni şi picioare în cap, pe holul spitalului

Miercurea trecută, pe raza comunei Pătrăuţi, a avut loc un conflict spontan între doi tineri de etnie romă, Remus Răscol şi Ioan Bozu.

Cei doi au ajuns, ulterior, la Spitalul Judeţean, pentru a primi îngrijiri medicale, însă, au continuat răfuiala şi pe holurile Unităţii de Primire a Urgenţelor.

Rudele şi prietenii lui Remus Răscol au venit la spital şi au tăbărât cu pumnii şi picioarele asupra lui Ioan Bozu, care stătea întins pe o banchetă. Nu s-au oprit din lovituri decât după ce au văzut că victima lor nu mai mişcă.

Din fericire, Ioan Bozu nu a suferit leziuni foarte grave, fiind externat după câteva zile din spital.

Toată agresiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere, instalate recent în spital.

 

„Am greşit că ne-am luat la bătaie”

Rudele celor şase arestaţi susţin că cel care a început scandalul a fost chiar Ioan Bozu, care a sărit la bătaie la Remus Răscol în casa acestuia din urmă. 

„Am venit la spital, după ce am aflat că el (n.r.- Bozu) şi-a chemat nişte prieteni să-l bată pe al nostru. Se făcea că doarme pe banchetă, iar restul erau pe holul celălalt.

Am greşit că ne-am luat la bătaie, dar nici nu puteam să aşteptăm să-l omoare. Nu am spart nici un geam, nu au lovit vreun doctor sau vreun pacient...” e revoltat Petru Răscol de arestarea cumnatului său, Remus Răscol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indivizii care au bătut un om în spital, identificaţi şi arestaţi.
 Vizualizări articol: 5738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Indivizii care au bătut un om în spital, identificaţi şi arestaţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Deci da... trimis de
(22 oct 2008, 11:27:05
"Nu am spart nici un geam, nu au lovit vreun doctor sau vreun pacient..."

mi se pare uimitor cum acesti ratani nu constientizeaza diferenta intre un loc public, o institutie de sanatate, si crashma unde se fac pulbere la ei in sat si procreeaza dupa aia acasa copii prosti, facuti mai mult la viol decat din dragoste, care perpetueaza sub-specia asta blestemata.

E din ce in ce mai grav ca romanul gaseste scuza la violenta fizica si omor.
1.1  RE: Deci da... trimis de
(22 oct 2008, 14:26:07
Total de acord cu tine. Ar exista niste solutii, dar n-ar fi de acord marii protectori ai drepturilor omului.
1.2  RE: Deci da... trimis de
(22 oct 2008, 18:21:09
alooo, MAX85, poate vroiai sa spui tigani, in Patrauti 90% sant tigani pur sange

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei