Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 oct 2008 - Anul XIII, nr. 248 (3929)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Afaceri penale

„Fabrică” de bani falşi, falimentată de poliţiştii de la Crimă Organizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Patru indivizi au fost arestaţi, sâmbătă, la Fălticeni, iar un al cincilea este cercetat în stare de libertate, fiind acuzaţi că au falsificat sute de bancnote în cupiură de 100 şi 50 de lei şi au reuşit să plaseze o parte dintre acestea pe piaţa din şapte judeţe, printre care şi Suceava.

La domiciliile respectivilor, oamenii legii au dat peste o adevărată „fabrică” de făcut bani falşi, iar anchetatorii susţin că bancnotele măsluite erau foarte bine realizate, fiind destul de greu de depistat.

 

Cu BMW-ul, la „cumpărături” cu bancnote falsificate

Cei cinci suspecţi, toţi din judeţul Constanţa, au căzut pe mâna oamenilor legii, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce, la bordul unui autoturism BMW, au venit să-şi încerce norocul în plasarea banilor contrafăcuţi şi la Suceava.

Aşa cum vă informam şi în ediţia de ieri a ziarului nostru, în cursul zilei de vineri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, cu sprijinul cadrelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au reţinut un adolescent în vârstă de 17 ani, care, cu puţin timp în urmă, plasase două dintre bancnotele false de 100 de lei la un magazin din Bogdăneşti şi unul din Boroaia.

Respectivul cumpăra produse de valoare mică, achita cu o bancnotă contrafăcută de 100 de lei şi dispărea imediat după ce primea restul de bani.

Din nefericire pentru el, vânzătoarea de la magazinul din Bogdăneşti şi-a dat seama că a fost înşelată şi a anunţat poliţia.

Semnalmentele respectivului au fost transmise imediat poliţiştilor din tot judeţul, oamenii legii bănuind că acesta avea să mai facă „cumpărături” prin comunele din zonă, lucru care s-a şi întâmplat. În momentul în care a fost prins, adolescentul avea asupra sa alte trei bancnote contrafăcute.

 

Bani falşi, ascunşi la marginea drumului

Deşi oamenii legii şi-au dat seama că minorul nu acţiona singur, ci era însoţit de alţi indivizi, care se aflau într-un autoturism BMW negru, înmatriculat în judeţul Constanţa, aceştia din urmă au reuşit să dispară din zonă în momentul în care şi-au dat seama că ceva e în neregulă şi că pe fir au intrat poliţiştii.

Maşina a fost dată imediat în consemn, iar câteva ore mai târziu, a fost trasă pe dreapta pe raza comunei Brusturi, judeţul Neamţ. În autoturismul BMW se aflau patru tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, toţi din judeţul Constanţa.

Cei patru, aveau să afle anchetatorii în timpul audierilor, ascunseseră nu mai puţin de 228 de bancnote contrafăcute din cupiură de 100 de lei, prezentând aceeaşi serie, pe marginea unui drum, la ieşirea din oraşul Târgu Neamţ spre municipiul Roman.

Toţi cei cinci constănţeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar sâmbătă, patru dintre ei au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Fălticeni.

 

Percheziţii la locuinţele suspecţilor

Cu autorizaţii de percheziţie emise de instanţă, anchetatorii au descins şi la domiciliile celor cinci suspecţi. „Au fost identificate şi ridicate 68 de bancnote contrafăcute din cupiura de 100 RON, trei imprimante şi două calculatoare, cu ajutorul cărora au fost confecţionate bancnotele contrafăcute, 14 coli de hârtie tip A4 pe care era imprimat pe avers şi revers modelul a 3 bancnote de 100 RON, 3 coli de hârtie tip A4 pe care erau imprimate modelul a 3 bancnote de 50 RON, mai multe materiale care servesc la confecţionarea de bancnote contrafăcute, respectiv coli de hârtie specială tip A4, precum şi coli laminate transparente”, a declarat, ieri, şeful BCCO Suceava, comisarul şef Andrei Nichitoi.

Acesta a precizat că ancheta  e departe de a se fi finalizat, oamenii legii încercând să identifice toate bancnotele contrafăcute puse în circulaţie pe teritoriul ţării.

De asemenea, Nichitoi a spus că nu exclude ca gruparea infracţională să cuprindă şi alţi indivizi, în afara celor cinci prinşi la sfârşitul săptămânii trecute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fabrică” de bani falşi, falimentată de poliţiştii de la Crimă Organizată.
 Vizualizări articol: 4892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.85/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 13 voturi
„Fabrică” de bani falşi, falimentată de poliţiştii de la Crimă Organizată3.8513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos actionat! trimis de
(21 oct 2008, 11:29:39
Au fost prinsi si asta este bine. Mult mai bine decat iesirile in presa cu 100 amenzi pt. centura de siguranta.
2.   Re trimis de
(21 oct 2008, 21:43:59
Bravo BCCO , bafta , sunteti buni
3.   - trimis de
(21 oct 2008, 23:41:41
falsificatorii de bani sunt niste tampiti de fiecare data... sunt lacomi, de asta ii prinde politia...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei