Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Probleme

Proiectele de dezvoltare din învăţământ, blocate pe termen nelimitat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Marile proiecte de dezvoltare a unităţilor de învăţământ sucevene sunt în blocaj financiar, ca urmare a deciziei de majorare cu 50% a salariilor profesorilor.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că în prima şedinţă de Consiliu Local va veni cu o propunere de rectificare bugetară, prin care să aloce bani de la bugetul local, pentru finalizarea celor trei grădiniţe a căror activitate este blocată de lucrările mult prea întârziate.

“Ceea ce se întâmplă astăzi în învăţământ mă face să fiu pesimist în ceea ce priveşte sosirea fondurilor pentru finalizarea lucrărilor începute la cele trei grădiniţe – Aşchiuţă, Prichindelul şi Grădiniţa nr. 16, de pe strada Tineretului.

Deşi s-a dat hotărâre de Guvern prin care s-au alocat 12 miliarde lei vechi pentru lucrările de acolo, banii nu au venit nici până acum. De aceea voi propune ca în prima şedinţă de Consiliu Local să facem rectificări de aproximativ 10 miliarde de lei vechi pentru fiecare grădiniţă.

Astfel, Grădiniţa Aşchiuţă ar urma să primească din bugetul local suma de 9,8 miliarde de lei vechi, grădiniţa Prichindelul – 10,8 miliarde lei vechi, iar grădiniţa nr. 16 – 10,9 miliarde lei vechi. Este absolut necesar să preluăm aceste investiţii, pentru a le finaliza, din moment ce bugetul Ministerului Educaţiei şi învăţământului este compromis cu aceste salarii care vor fi date profesorilor”, a spus Ion Lungu.

 

Extinderile de şcoli şi sălile de sport, doar pe hârtie

Dacă în cazul celor trei grădiniţe, situaţia va fi rezolvată anul acesta, în schimb, alte mari proiecte anunţate cu mare tam-tam în timpul anului, ca fiind finanţate de Ministerul Educaţiei şi Învăţământului, vor rămâne doar la stadiul de intenţie, deocamdată.

E vorba de lucrări de amploare, precum extinderea Colegiului Naţional Mihai Eminescu, reabilitarea grădiniţei situată în imediata apropiere a acestuia, construirea unei săli de sport moderne la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare şi extinderea Colegiului Naţional Petru Rareş, pentru care s-au făcut proiectele necesare, dar nu au mai fost alocate fonduri.

“Mă îndoiesc că se vor mai găsi acum fondurile necesare acestor investiţii care sunt aprobate în principiu, chiar dacă la unele au fost demarate chiar şi procedurile de licitare a lucrărilor. E vorba de investiţii de 165 de miliarde de lei vechi, bani de care Ministerul nu mai dispune. De la caz la caz, vom analiza posibilitatea preluării lor parţiale pe lista de investiţii a Primăriei, în 2009. Suma este enorm de mare, în nici un caz nu vom putea suporta în totalitate aceste investiţii din bugetul local”, a adăugat edilul şef al Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectele de dezvoltare din învăţământ, blocate pe termen nelimitat.
 Vizualizări articol: 759 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectele de dezvoltare din învăţământ, blocate pe termen nelimitat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A DAT BANI CAT A PUTUT ADOMNITEI,ACUM GATA. trimis de
(10 oct 2008, 11:24:56
CAT A PUTUT A TOT DAT BANI LA SUCEAVA PENTRU SCOLI,DAR PACAT CA NU SE RECUNOASTE LUCRUL ACESTA.DE ACUM INCOLO LA
1.1  RE: A DAT BANI CAT A PUTUT ADOMNITEI,ACUM GATA. trimis de
(10 oct 2008, 12:06:26
pacat.mare pacat ca l-au demis pe adomnitei.a facut tot ce a putut pentru judetul suceava .a dat bani caT NU AU DAT CELELALTE GUVERNE DE LA REVOLUTIE pana azi.asa cum bine spui altii incearca sa ascunda acest lucru.
2.   Pacat ca nu mai avem un ministru sucevean! trimis de
(10 oct 2008, 14:53:25
Si eu am gindit la fel, daca raminea Adomnitei, Suceava avea numai de cistigat! Dar cine sa.l sustina si sa-l sprijine din acvest judet? Toti imbogatitii nostri conducatori, numai pentru ei!...
3.   Primar inconstient trimis de
(10 oct 2008, 22:58:16
primarul idiot nu stie ca banii pentru investitii sint pentru investitii.daca pina acum nu a primit bani pentru investitii sa stie ca acesti bani nu s-au dat inca pe salariile profesorilor care sint mizerabile.termina idiotule cu politica de invrajbire promovata de guvernul incompetent,care pina ieri se tot lauda cu performante marete .tqate au fost minciuni transmise de statistica,care-si face treaba in dorul lelii. nu sint cadru didactic! tara se duce de ripa cu astfel de oameni.
3.1  RE: Primar inconstient trimis de
(12 oct 2008, 09:17:01
Ce legatura au fondurile ce trebuiau date deja pentru investitii cu salariile de miZerie ale profesorilor care nici nu au fost marite INCA?
4.   TREBUIE SA SE STIE CA ADOMNITEI A DAT BANI LA GREU trimis de
(11 oct 2008, 09:32:39
IN JUDET ADOMNITEI A DAT BANI LA GREU,PE UNDE A PUTUT ACUM VOR CADEA TOATE PROIECTELE CARE SE MAI PUTEAU FACE.NU FAC POLITICA DAR ASTA E REALITATEA.A DAT DE LA GRADINITE LA UNIVERSITATE SI PE ALOCURI.IAR SUCEAVA VA STA IN INTUNERIC PROBABIL 20 DE ANI ,CA PANA ACUM NU AU MAI FOST MINISTRI DIN ZONA CARE SA DEA BANI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei