Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 oct 2008 - Anul XIII, nr. 239 (3920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Cabinetele medicale, vândute la preţul de piaţă al apartamentelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Cabinetele medicale amenajate în spaţiile deţinute de Primăria Suceava vor fi vândute la preţul de piaţă al imobilelor din zonele respective.

În urma declaraţiilor de presă ale directorului Autorităţii de Sănătate Publică Suceava,  dr. Alexandru Lăzăreanu, care a spus că preţurile stabilite de autorităţile locale pentru vânzarea cabinetelor medicale sunt mult prea mari – aproximativ 1000 de euro/mp, primarul Sucevei i-a reproşat acestuia că încearcă să influenţeze în acest fel evaluarea spaţiilor respective.

“Evaluarea cabinetelor medicale încă nu s-a făcut, la Primăria Suceava, pentru că de abia a fost constituită luni comisia de evaluare şi a stabilit o modalitate de lucru. Cabinetele vor fi vândute conform preţului prevăzut de lege – nu vom “umfla” deloc aceste evaluări, dar, în acelaşi timp, vom merge pe preţul de piaţă al imobilelor din zona respectivă.

Am sprijinit de la început proiectul de vânzare a cabinetelor medicale, mai ales că Primăria nu are bani să reabiliteze acele spaţii din fonduri proprii, dar în acelaşi timp, orice decizie luată trebuie să aibă acoperire legală. Nici măcar aceste luări de poziţie ale domnului Lăzăreanu nu mă impresionează, pentru că dumnealui nu poate dicta administraţiei locale ce să facă, aşa cum eu nu mă amestec în treburile Autorităţii de Sănătate Publică”, a declarat primarul Ion Lungu.

 

1000 de euro metrul pătrat pentru un cabinet medical

Acesta a precizat că municipalitatea nu urmăreşte să facă profit din vânzarea cabinetelor medicale, dar nici nu le poate da pe nimic, aşa cum prevedea vechea lege, care a fost modificată.

“Dacă spaţiile respective sunt în zona ultracentrală şi acolo apartamentele se vând cu aproximativ 1000 de euro metrul pătrat, atunci la preţul asta vom vinde şi noi.

Diferenţa e că preţurile vor fi stabilite în funcţie de zonă, încât cabinetele situate în zonele periferice vor fi cu mult mai ieftine”, a adăugat Lungu.

În aceste condiţii, în municipiul Suceava, cele mai scumpe spaţii medicale vor fi cele din Policlinica Areni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cabinetele medicale, vândute la preţul de piaţă al apartamentelor.
 Vizualizări articol: 813 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Cabinetele medicale, vândute la preţul de piaţă al apartamentelor2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Proprietari peste noapte trimis de
(10 oct 2008, 13:28:32
primaria s-a trezit proprietar peste noapte,nu a investit nimic in cladiri,in cabinete si acum vrea sa vanda la pretul pietei.DA MEDICINA SE PRACTICA CA LA PIATA SAU BAZAR? Ar trebui sa va ganditi bine la preturi ca veti fi dati in judecata ,inclusiv statul roman care a ajuns sa-si bata joc atat de medici cat si de sistemul sanitar care si asa este vai de capul lui.Vreti servicii medicale gratis daca se poate,medicul sa stea in pozitia ghiocel in fata autoritatilor administrative,vreti conditii ultra in policlinici si cabinete ,dar toate pe spinarea doctorilor.Asa o bataie de joc n-am vazut de cand sunt.De aceea nu merge nimic in tara asta.Vreti confort si servicii de mare performanta si ieftine dar fara sa faceti nici o investitie.Rusineee primariei!!!!
2.   Doi trimis de
(10 oct 2008, 13:40:11
si ce ma noi cind mergem la voi doctorii nu trebuie sa plusam ceva acolo in buzunar la voi? nu va e rusine sa strigati? aveti voi bani. e f corect sa se vinda la aceste preturi pt ca acolo sunt de fapt spatii de locuit in mod normal, doar transformata destinatia lor actuala. Eventual intradevar in fct de renovari sa se scada din pret renovarile. dar stiu f multe cazuri, mai ales in bj unde renovarile = aprox 0 deci pretul este corect sa se vinda la pretul pietii. oricum se vor smenui si aici treburile 100 %. traim in romania
2.1  RE: Doi trimis de
(10 oct 2008, 19:18:05
Mai unule! Esti un carcotas care n-ai investit niciodata la locul tau de munca!Ma rog,unde ai vrea tu sa locuiesti intr-o policlinica,LA TOALETA? Vrei sa-i schimbi destinatia in garsoniera?Ai avea bani ptr. acea garsoniera?happy
2.2  RE: Doi trimis de
(10 oct 2008, 19:24:40
Unul face comentarii peste tot,nu-l luati in seama.Acomentat si la articolul cu profesorii cercetati ,vezi comentariile primului articol.Vezi-ti de treaba ta ca nu stii ce vorbesti
3.   Cea mai mare greseala! trimis de
(10 oct 2008, 19:12:49
cea mai mare greseala a facut-o ministerul sanatatii cand a renuntat la spatii doar pentru ca nu puteau sa le administreze.Corect ar fii sa se nationalizeze cabinetele si sa le vanda ministerul sanatatii.
4.   Preturi rezonabile trimis de
(11 oct 2008, 08:46:59
daca pdl-ul si lungu vor voturi mai multe (adica si de la doctorii din suceava si neamurile lor) ar face bine sa vinda la preturi corecte,tinind cont de vechimea si starea acestor cabinete. Daca se da ordin ca sa jumuleasca doctorii,au sfeclit-o cu algerile di toamna. Trebuie facuta evaluarea pina atunci si tot pina atunci publicat pretul pe mp. ca lumea sa stie cu cine voteaza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei