Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 sep 2008 - Anul XIII, nr. 221 (3902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Scumpiri

Majorare de 50% la preţul transportului în comun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sucevenii vor plăti cu 50% mai mult pentru fiecare călătorie pe care o vor face cu mijloacele de transport în comun, de la 1 octombrie. Astfel, costul unui bilet TPL va fi de 1,5 lei, în loc de un leu, cum se plăteşte în prezent.

Vestea scumpirilor din transportul public local a fost dată de primarul Ion Lungu, care a prezentat solicitarea venită din partea TPL, de a creşte preţul biletelor.

“Recunosc că nu am fost de acord cu preţul propus de ei, de 1,5 lei pentru un bilet. Am cerut ca majorarea de preţ să fie de la 1 leu la 1,2 lei. Din păcate, acest lucru e mai greu realizabil, pentru că ar fi aproape imposibil ca taxatorii să aibă la ei cantităţi atât de mari de monede să dea rest la toată lumea, încât s-ar ajunge la o altă anomalie – oamenii să plătească 1,5 lei pentru un bilet de 1,2 lei, pentru că nu li se va da rest”, a declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a precizat că majorarea tarifelor este necesară, deoarece în prezent TPL merge în pierdere, din cauza costurilor mari, care nu mai sunt acoperite de încasări.

“Acum avem cel mai mic preţ din ţară pentru transportul public în comun, pentru că în majoritatea localităţilor preţul biletelor a crescut încă de anul trecut”, a declarat Ion Lungu.

 

Preţul abonamentelor, modificat abia peste trei luni

Odată cu creşterea preţului la bilete, va creşte şi valoarea de achiziţie a unui abonament de transport public în comun.

Astfel, abonamentul lunar pe o linie de transport va  costa 45 de lei, pe două linii – 75 de lei, iar pe toate liniile – 90 de lei.

“Pentru ca şocul majorării preţului să nu fie atât de mare, am convenit cu cei de la TPL ca până la sfârşitul anului să nu modificăm preţul abonamentelor, care vor putea fi cumpărate la preţul actual – 30 de lei pe o linie, 50 de lei pe două linii şi 60 de lei pe toate liniile”, a adăugat primarul Sucevei.

Noile preţuri pentru abonamente vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2009, în vreme ce biletele de autobuz, la preţ de 1,5 lei, vor fi puse spre vânzare în mai puţin de două săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorare de 50% la preţul transportului în comun.
 Vizualizări articol: 2184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorare de 50% la preţul transportului în comun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VAI DE CAPU NOSTRU! trimis de
(19 sep 2008, 11:11:18
DL PRIMAR ISI BATE JOC DE NOI! IN PRIMARIE E CALD, IN AUTOBUZUL CU CARE VIN DIMINEATA LA SERVICI E FOARTEEE FRIG , PT CA E UN AUTOBUZ DE PE VREMEA LUI PASVANTE!!!!!!!!!!!!!!CAND AJUNGI LA SERVICI ITI TREBUIE O ORA SA ITI REVII!!!!!!SI SA FIE TREABA BUNA, SE SCUMPESC BILETELE!!!OARE NU VA E RUSINE LA OBRAZ!! TE MAI VOTEAZA BUNICA DE LA CERNAUTI PE MATALE !!!!!!!!!RUSINE
1.1  RE: VAI DE CAPU NOSTRU! trimis de
(19 sep 2008, 15:34:43
nu mai aruncati atata cu noroi in primar pentru ca nu el e vinovat pentru scumpirea biletelor.ce sunteti imbecili , nu vedeti de cate ori s-a scumpit motorina.cum vreti sa circulati cu acelasi pret de acu 2 ani cand pretul carburantului era mult mai ieftin.cumparati-va masini si mergeti la serviciu sa vedeti atunci cat va costa.
1.2  RE: VAI DE CAPU NOSTRU! trimis de
(19 sep 2008, 17:19:15
Bai putoare portocalie,motorina nu s-a scumpit acum. Daca te informezi,vei vedea usoara scadere a pretului barilului de petrol.Acum vin fireste majorarile pe care porcanul trebuia sa le faca inainte de localeLungule,mai lasa chioscareala,garajele si balconasele ridicate unde mai era un petec de iarba.Fa un parc sau o gradina botanica si promit sa pun lumanari in sanatatea ta la toate bisericile din amaratul asta de oras!!!
1.3  RE: VAI DE CAPU NOSTRU! trimis de
(19 sep 2008, 18:21:53
ma tu putoare portocalie sa o faci pe mata.poate nu i cel mai bun moment pentru scumpiri pentru ca intradevar ele treb facute mai devreme da totusi sunt justificate asa ca mai lasa ne cu palavrageala.eu nu stiu de ce intra toti tampitii pe forum da asta e.nu toti stiu sa ofere dreptul la opinie si sar ca tantarii sa jigneasca pe cine nu le convine ce spune.ea doar si a expus parerea, care i problema ta?

2.   Abonamente... trimis de
(19 sep 2008, 11:32:41
De acord cu Alex, deoarece in alea noi nu incapi de pensionarii care au abonamente gratuite. Unde puii mei se duc ei la orele 7-8 dim cand copiii merg la scoala si gradinita, toti muncitorii la servici? Ce cauta ei la orele de varf ocupand si umpland autobuzele la refuz? Trebuie pus program pentru ei, se cred in excursii!
3.   POMANA ELECTORALA FACE PROBLEME trimis de
(19 sep 2008, 11:42:15
SUNT PENSIONARI CE AU PENSIA MAI MARE DECAT SALARIUL MEU SI NU VAD DE CE ACESTIA AU ABONAMENTE GRETUITE PE TPL SI CULMEA CA PENSIONARII NU AU SOMN SI MERG LA CUMPARATURI ODATA CU ELEVII SI IS PLINE DE PENSIONARI CARE MULTI DIN EI SE PLIMBA PRIN OARAS CA AU ABONAMENTE GRTUITE.DOMNULE PRIMAR SA NU MAI DATI ABONAMENTE SI CELOR CARE AU PENSIA PESTE 1000 LEI CA AIA ISI PERMIT SA ISI PLATEASCA ABONAMENTUL.CAND VIN NOILE AUTOBUZE?

3.1  RE: POMANA ELECTORALA FACE PROBLEME trimis de
(19 sep 2008, 17:20:48
Trebuia limitat numarul calatoriilor pensionarilor la 10-12 pe luna!
4.   NU ZAU MA NESIMTITILOR trimis de
(19 sep 2008, 12:05:38
CONTROLORII VAND BILETE LA MANA A DOUA, 3, 4... TOATA ZIUA ... NOAPTEA SI NOI SA PLATIM PIERDERILE.... BAG CEVA AM AJUNS MAI SCUMP CA-N BUCURESTI

20 BILESTE SECOND HAND PE ZI X 10 AUTOBUZE = 2 MILIOANE X 30 ZILE 60 MILIOANE

ASTA PENTRU NUMAI 20 BILETE SI NUMAI 10 AUTOBUZE... RUSINE NEMERNICI

40 LEI ABONAMENT RATB BUCURESTI TOATE LINIILE BAI TAMPITILOR PEN STUDENTI

1,3 LEI BILETU LUAVA-R NAIBA EI SE INCURCA MA CU BANI MARUNTI....

NOI STUDENTII NE MAI INCURCAM CU BANI MARUNTI "DOMNILOR."!

CA SA NU NE MAI INCURCAM CU 50 BANI NU MAI DEGRABA ATI FI BAGAT 2LEI BATAIE DE JOC... AUTOBUZELE AU AJUNS JEGOASE CA NAIBA... PE BARELE DE LA USILE DIN FATA CA-S LEGATE SI ALTELE ...

SUNT CURIOS UNDE NAIBA SE DUC BANII TPLULUI SI CARE-S CAPUSELE...
4.1  RE: NU ZAU MA NESIMTITILOR trimis de
(19 sep 2008, 15:30:41
si oare care sunt vinovatii pentru felul in care arata mijloacele de transport in comun.nu cred ca se poate acuza o anumita persoana pentru faptul ca nu suntem civilizati.cat despre scumpire in constanta e 3,5 lei biletul la maxi taxi si nu mai face nimeni atata scandal.
4.2  RE: NU ZAU MA NESIMTITILOR trimis de
(19 sep 2008, 22:27:47
In Bucuresti biletul de tramvai/autobuz e de 1,3 lei. Comparati salariile din Suceava sau din toata zona de Nord-Est a tarii si veti vedea ca sunt considerabil mai mici decat in Bucuresti. Acolo nu-i deranjeaza sa dea 1,3 lei. Nici pe noi nu ne-ar fi deranjat sa dam 1,2 lei. Dar va "multumim" ca v-ati gandit la noi. Acuma nu stiu cine e vinovat de scumpire, dar nu cred ca pe primar il intereseaza pretul pe care il platesc cretinii care l-au votat. Doar de la Salcea pana la primaria din Suceava nu ia autobuzul. Eu nu inteleg de ce mai e primar de Suceava daca sta in Salcea...
5.   SI MA-I PRIMARE LASA VRAJEALA ELECTORALA trimis de
(19 sep 2008, 12:12:36
PRIMARE LASA VRAJEALA ELECTORALA CA-MI PARE RAU CA AM VOTAT CU TINE... APA CEA MAI SCUMPA .. INDATA SI CEL MAI SCUMP TRANSPORT IN COMUN

DACA TOT NU S-A PUTUT CA AR FI FOST PREA COMPLICAT CU RESTUL LA BILETE DC SCUMPESTI PESTE 12 -13 MII SI ABONAMENTELE? NESIMTITILOR!!!

SI IN BUCURESTI SUNT MAI IEFTINE SI-S IMPECABILE BAI TARANILOR CA NU VA POT SPUNE ALTFEL!!! CUM NAIBA SA NU PUI MANA SA CURETI CA-N COCINA!!!

SA RASPUNDA DOMNUL PRIMAR DC SE SCUMPESTE ASA MULT SI ABONAMENTUL CA ACOLO NU-I COMPLICAT CU 2 - 3 MII REST... !!!
6.   Lol trimis de
(19 sep 2008, 12:37:35
Cel mai bine ar fi sa faca la fel ca in Iasi. Cu compostare electronica si asa nu o sa mai fure controlorii. Oricum pretul de 1 leu era subventionat de stat datorita achizitiilor de multe autobuze. Nu mai vb ca scumpeste primaria biletele. Mergeti in Iasi, in Cluj in Timisoara si vedeti cat de ieftine sunt biletele acolo.

7.   Xxx trimis de
(19 sep 2008, 12:58:12
Totul se scumpeste dar de unde sa mai platim caci salariile raman aceleasi.

Sunteti anormali.
8.   Pul..marul sucevei trimis de
(19 sep 2008, 14:18:09
mata te mai voteaza boule!iti bati joc de oameni!te`ai vazut cocotat acolo sus si trei ani nici nu te mai uiti la oameni!RUSINICA!RUSINICA!RUSIN
9.   Special pt batrani trimis de
(19 sep 2008, 14:21:18
ar trebui sa se infiinteze o linie speciala pt chegi!una care duce direct la cimitir...ca ultima statie a lor!GRATIS bineinteles
9.1  RE: Special pt batrani trimis de
(19 sep 2008, 15:41:23
ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca!nu stii cum intr-o zi dupa o bauta cu prietenii incurci autobuzele si nimeresti linia speciala.....si atunci s-ar putea sa-ti inghiti cuvintele litera cu litera.daca ai ceva de spus argumenteaza cu lucruri concrete fara sa jignesti daca nu tine cont de zicala "daca taceai filozof erai" ca nu trebuie sa stie toata lumea cat te duce (sau mai degraba nu te duce) pe tine capul.
10.   RUSINE PT. COMENTARIILE IMPOTRIVA PENSIONARILOR trimis de
(19 sep 2008, 15:02:24
Sa va fie rusine ! Pensionarii nu sunt tot oameni ? Nu au voie sa circule cand doresc ? Va ocupa locurile pe scaune ? N u incapeti de ei ? Voi nu aveti parinti, sau bunici pensionari ? Va doresc sa ajungeti si voi pensionari cu 6 milioane pensie !!!
10.1  RE: RUSINE PT. COMENTARIILE IMPOTRIVA PENSIONARILOR trimis de
(19 sep 2008, 15:35:52
as vrea si eu sa fiu pensionar cu 6 mil pensie si sa stau degeaba , sa umplu autobuzele la refuz......pt ca ( daca nu stiai ) firmele ofera tinerilor fara experienta 6 mil pe luna si ceva bonuri de masa pt 8 ore munca pe zi bai !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11.   Pensionarii trimis de
(19 sep 2008, 15:26:38
stimata doamna/domn nu a spus nimeni ca pensionarii nu au dreptul sa circule, dar faptul ca ies la orele de varf cand abia poti arunca un ac in autobuze nu este de laudat.cat despre faptul ca ocupa locurile din autobuz revin la aceeasi problema, pensionarii ies la plimbare in timp ce cei "mai tineri" vin de la munca si nici pentru ei nu este deloc usor.dumneavoastra va plangeti ca aveti pensie de 6 milioane dar despre angajatii care merg zi de zi la serviciu pentru a lua la sfarsitul lunii un salariu de 6 milioane cum credeti ca este.puneti la socoteala ca multi dintre acestia au si unul sau mai multi copii in intretinere deci nevoile lor sunt net mai variate.asa ca inainte sa acuzati puneti in balanta toate situatiile.imi cer scuze daca am deranjat poe cineva cu acest comentariu insa consider ca nu am facut decat sa subliniez anumite aspecte reale.
12.   Draga domnule Tzaran ( primar ) trimis de
(19 sep 2008, 15:32:40
Matale nu ai auzit de bilete cu 2 calatorii , de compostoare electoniuce care sa afiseze pe bilet ora si seria autobuzului ...sau de controlori mai multi ??? Va sfatuiesc sa mergeti la Iasi pt documentatie ... daca veti iesi din Prelipca sa va plimbatihappy Vedeti acolo cum 1 bilet cu o calatorie costa 1,5 lei si unul cu 2 calatorii 2,5 lei ...sau puteti lua si de 10 calatorii cu 12 lei ...... insa nu mai zic de studenti care au abonament cu 15 lei luna pe toate liniile !!! Iar cu personalul care il aveti acum si ziceti ca se va incurca cu restul, ii puteti pune drept controlori , sa umble cate 2 si sa dea amenzi la cei ce nu iau bilete. ....In fine, faceti cum va duce capul ( chiar de nu va duce ).
13.   Problema trimis de
(19 sep 2008, 15:53:13
Problema e cu totul alta,trebuie aduse mai multe autobuze,cel putin dublu fata de cat sunt acum, sa avem un transport in comun cat de cat civilizat.
14.   Pentru Primarul de la Prelipca trimis de
(19 sep 2008, 16:47:30
Nu au bani maruntzi, ba imbecilitate mai mare nu am auzit!!!!!! Ba primare destept, sa faci direct 2lei sau 5 lei daca tot nu au rest taxatorii. Poate 10 ron e mai bine,nu? Ce, tu tot timpul ai 1,5 lei? Sa faci biletul de 10 lei ca si asa e ieftin ca naiba!!! Doamne, mare e gradina ta!!! Si la pretul apei livrate, tot din cauza asta ai scumpito? Ca nu aveau oamenii bani maruntzi? Nu exista scumpire care se justifica asa!! Inseamna ca esti primar si economist la seral de 2 bani. Scumpirea se face pe baze economice nu pe faptul ca nu sunt bani maruntzi! Asa faceai tu cand vindeai la piatza, prelipcanule? Si acolo ar fi trebuit sa dai rest, ca ti-l cer oamenii, care nu trebuie sa plateasca prostiile tale. Ce, daca ai iesit si ai spus ca nu au bani sa dea restul, gata s-a rezolvat, ai inchis gura la toti? Ia sa fie pretul de 1,2 lei ca toata lumea va gasi rest si sa nu de-a diferentza de bani la taxator, iar societatea de transport sa pastreze banii maruntzi pe care sa-i preia dimineatza !
15.   Greva trimis de
(19 sep 2008, 16:51:50
Dimineatza sa ne urcam in autobuz si sa nu platim nici unul. Toate autobuzele, pana revine la 1,2 LEI.

Afisati peste tot , repetati anuntul asta:

GREVA - VREM 1,2 LEI transport si nu 1,5 Lei-diferentza este spaga la primar!!
16.   GREVA trimis de
(19 sep 2008, 16:53:27
Dimineatza sa ne urcam in autobuz si sa nu platim nici unul. Toate autobuzele, pana va face primarul calatoria 1,2 LEI sau 1LEU.

Afisati peste tot , repetati anuntul asta:

GREVA - VREM 1,2 LEI transport si nu 1,5 Lei-diferentza este spaga la primar!!
17.   GREVA trimis de
(19 sep 2008, 17:09:30
Dimineatza sa ne urcam in autobuz si sa nu platim nici unul. Toate autobuzele, pana va face primarul calatoria 1,2 LEI sau 1LEU.

Afisati peste tot , repetati anuntul asta:

GREVA - VREM 1,2 LEI transport si nu 1,5 Lei-diferentza este spaga la primar!!
17.1  RE: GREVA trimis de
(19 sep 2008, 18:12:23
Ce copii sunteti....nu ma mir ca ne bate dumnezeu cu inundatii si alte dezastre....sunteti plini de rautate, ba chiar dati pe afara....nu intelegeti un lucru - cum a zis primarul asa va fi.
18.   Abonamente gratuite trimis de
(19 sep 2008, 20:05:54
H�c!! Parerea mea!!

�nteleg ca pensionarilor sa li se acorde abonamente gratuite, dar sa beneficieze de gratuitate �n afara orelor de v�rf. Daca doresc sa calatoreasca atunci c�nd elevii merg la scoala sau adultii la munca, sa plateasca bilet! Asa se practica �n unele orase. Pot calatori pe baza abonamentului gratuit �ntre orele 8-13 si dupa ora 16.

�n acest fel ar fi multumiti toti.

Parerea mea!! H�c!!
19.   Abonament trimis de
(19 sep 2008, 20:14:10
90 ron abonamentul pe toate liniile??????????? nu cred ca mai e undeva in tara asa un pret !!! In Bucuresti e 50 ron si in plus si orasul mai mare ,deci mai multa motorina consumata...Tot inainte! Mai bine il faceti 100 ron,ca poate nu au sa ne dea rest ...
20.   "Scumpirea biletului de calatorie" trimis de
(19 sep 2008, 20:45:26
De ce oare trebuie sa se faca toate scumpirile, acum cand avem asa niste salarii IEFTINE, ca sa nu zic mizerabile mai ales noi MOLDOVENII - vorba aia cei mai harnici si mai priceputi dintre locuitorii acestei tari.

Poate sa cresca... toate preturile la toate marfurile si serviciile, (acesa ar fi un indiciu ca, in sfirsit suntem in stare sa oferim produse si servicii de calitate) dar, numai dupa ce cresc salariile - adica, banii aceia pe care-i muncim si nu ne ajung nici-cum, sa-i impartim la sfirsitul fiecarei luni pentru plata tuturor facturilor si a darilor domnilor, care spuneti ca banii marunti nu prea ... conteaza !

De mancare nu mai vorbim, doar nu se vede ce avem in burta - asta isi dau seama numai doctorii, dupa numarul mare de pacienti pe care-i interneaza si asa degeaba

atata timp cit nici in spital nu este macar o fiola de calci si te trimite in modul cel mai nepoliticos sa ti-o cumperi.

Rusine domnilor !!! pentru toata bataia asta de joc care
21.   Jaf trimis de
(19 sep 2008, 21:10:12
bucuria de inainte este scirba de dupa
22.   Alte orase trimis de
(19 sep 2008, 23:06:38
nu stiu de ce atat de mult scandalhappy .. in celalte orase, pretul unui bilet de o calatorie variaza intre 1,2 lei si 2,5 lei. in iasi e 1,5 lei. pana acum jumatate de an era 1,2 lei. aici, pretul nu a mai crescut de doi ani. era de asteptat sa creasca la un moment dat. si atata vreme cat vor exista taxatorii, pretul nu poate creste doar cu 20 de bani pentru ca ar insemna ca ei sa fie nevoiti sa poarte cu ei cate o sacosa de monede de 10 bani:D. in caz contrar, lumea ar face scandal ca plateste 1,5 lei pe un bilet de 1,2. pentru ca..sa fim realisti... cati dintre voi aveti suficiente monede de 10 bani ? la magazine se dau tot felul de bombonele si de gume in loc de rest. iar de scoaterea taxatorilor...nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar populatia din suceava mai are mult pana cand va fi corecta. cata lume nu merge cu abonamente expirate sau fara sa plateasca un bilet? si la cat de mici sunt amenzile, nu avem la ce ne astepta mai mult.
22.1  RE: Alte orase trimis de
(19 sep 2008, 23:12:14
o solutie ar fi ca jumatate dintre taxatorii existenti sa fie promovati in functia de controlori, iar amenzile sa ajunga la fel ca si in celelate orase. exemplu, tot iasiul, care e mai aproape: 40 de lei pentru elevi si 80 pentru adulti. daca se plateste pe loc, amenda e la jumatate. nu 10 lei ca la noi. cand se va lua aceasta hotarare, le va piere cheful "smecherilor" de a mai circula gratis. si sa nu va ganditi ca in iasi conditiile de calatorie sunt mai bune decat aici. nu, difera doar oamenii care..nu emana tot felul de mirosuribig grin
23.   Diferenta intra in campania pdl=pcr trimis de
(19 sep 2008, 23:06:48
platiti fraierilor cel mai mare pret de autobuz din tara...si aia care dau biletul de 2,3 ori acelasi sunt pusi de prelipcar sa stranga bani pt campania PDL ului la toamna....teapa la suceveni ca meritati...votati pdl si la chegi platim noi acum...acele gratuitati...votati prelipca si pdl =fsn =pcr ...care ia locul psd ului pe scena politica

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei