Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2008 - Anul XIII, nr. 213 (3894)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lucrări întârziate

Vacanţă prelungită cu o lună, pentru sute de preşcolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 500 de preşcolari din municipiul Suceava, înscrişi la Grădiniţa Prichindelul şi la Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” vor avea vacanţa de vară mai lungă decât colegii lor de la alte unităţi de învăţământ. Este vorba despre o lună în plus de vacanţă, copiii putând începe cursurile abia la jumătatea lunii octombrie, din cauză că lucrările de construcţie sau reabilitare a grădiniţelor nu au fost terminate până în momentul de faţă şi sunt imposibil de finalizat până la începutul anului şcolar.

 

Lipsa banilor a întârziat lucrările

Inspectorul şcolar general Petru Carcalete a precizat că lucrările au fost întârziate din cauza lipsei de fonduri de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Situaţia este cunoscută şi de ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, care a declarat duminică la Suceava că „se vor acorda acei bani, şi până la jumătatea primului semestru lucrările se vor finaliza”.

Petru Carcalete a precizat că „întârzierea începerii anului în cele două unităţi şcolare este aproape o certitudine, şi se poate schimba numai dacă primarul găseşte o soluţie”.

Cât despre Grădiniţa „Aşchiuţă”, primarul Ion Lungu a spus că „lucrările sunt întârziate, din cauza lipsei de bani pentru constructori”. Primarul Sucevei a mai precizat că a transferat din bugetul local suma de 100 de mii de lei pentru plata constructorului, iar de la Guvern au venit 500 de mii de lei. În cursul zilei de ieri, primarul Ion Lungu a verificat în teren situaţia lucrărilor începute la toate unităţile de învăţământ, având discuţii atât cu constructorii, cât şi cu conducerea instituţiilor respective.

“La grădiniţa Prichindelul, am cerut urgentarea lucrărilor, astfel încât să poată înceapă anul şcolar în data de 29 septembrie. Mai complicată e situaţia la Grădiniţa Aşchiuţă, unde lucrările sunt mult întârziate. Am cerut constructorului să termine lucrarea cel târziu pe 9 octombrie, pentru ca din data de 13 sau 14 octombrie copiii să poată fi primiţi în spaţiile modernizate”, a declarat ieri Ion Lungu.

Inspectorul şcolar general Petru Carcalete a spus că „cei peste 500 de preşcolari din municipiul Suceava sunt singurii din judeţ care nu vor începe anul şcolar pe 15 septembrie”. Carcalete a mai precizat că au fost probleme cu spaţiile de învăţământ în localitatea Sadău, întrucât şcoala a fost distrusă de inundaţii. Elevii şi preşcolarii de la Şcoala Sadău vor fi mutaţi la şcoala de centru.

 

Grădiniţe temporare la Vicovu de Jos

Tot din cauza inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie, Grădiniţa nr. 1 din Vicovu de Jos, distrusă de ape, va fi mutată în şcoala din localitate. La fel stau lucrurile şi cu Grădiniţa nr. 3 din Vicovu de Jos, dărâmată la inundaţii.

În acest caz, Petru Carcalete a spus că „preşcolarii de acolo vor fi mutaţi provizoriu într-o clădire alăturată”. Grădiniţa nr. 2 din aceeaşi localitate a fost revendicată, însă până la construirea noului spaţiu pentru preşcolari, copiii vor rămâne în vechea clădire, contra unei chirii lunare modice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vacanţă prelungită cu o lună, pentru sute de preşcolari.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vacanţă prelungită cu o lună, pentru sute de preşcolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DESPRE SITUATIA GRADINITELOR DE MAI SUS trimis de
(10 sep 2008, 21:03:02
OARE DE CE NU MA MAI MIRA NIMIC?TRAIM IN ROMANIA !TRAIASCA DEMOCRATIA !

ESTE OARE INCEPUT DE NOU AN SCOLAR FARA PROBLEME?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei