Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Strânşi la pungă

Spitalul Suceava nu are fonduri să deconteze medicamentele cumpărate din banii pacienţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava nu are bani să deconteze medicamentele şi materialele sanitare aduse de-acasă de pacienţii internaţi, aşa cum prevede un ordin comun al Ministerului Sănătăţii Publice şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, potrivit căruia, de luni, spitalele sunt obligate să suporte din venituri proprii banii plătiţi de asiguraţi pentru aceste necesităţi sau diverse investigaţii paraclinice, care trebuie furnizate gratuit de unitatea sanitară.

Ieri, managerul general al Spitalului Suceava, dr. Doina Ganea Motan, a arătat că unitatea pe care o conduce nu are bani pentru a suporta astfel de cheltuieli, motiv pentru care a luat o serie de măsuri menite să prevină realizarea lor.

 

„Faliment garantat”

„Dacă lăsăm lucrurile la voia întâmplării, falimentăm spitalul într-o lună”, a spus medicul, adăugând că medicamentele, materialele sanitare şi investigaţiile paraclinice plătite de asiguraţi pe perioada internării vor fi decontate numai în baza unor documente justificative.

Dr. Motan a explicat că, printr-o notă internă, s-a stabilit ca orice recomandare a medicului curant către un pacient de a-şi achita contravaloarea unor medicamente, materiale sanitare sau investigaţii paraclinice se va face în baza unui referat „de necesitate şi oportunitate aprobat de şeful secţiei sau compartimentului”.

În cazul în care astfel de solicitări apar în afara programului de lucru al şefului de secţie, cererea va fi analizată  şi aprobată în următoarea zi lucrătoare, dacă se justifică. Săptămânal, toate cazurile de acest gen vor fi analizate de managerul unităţii, şeful de secţie, farmacistul diriginte, directorul financiar contabil şi directorul de îngrijiri, în vederea aprobării lor.

 

Medicii, puşi la plată

Odată cu eliberarea prescripţiei, pacientul trebuie informat asupra documentelor pe care trebuie să le ataşeze la cererea prin care solicită rambursarea cheltuielilor, respectiv reţetă semnată de medicul curant, chitanţă şi factură fiscală. În cazul în care se va constata că solicitarea este neîntemeiată, cheltuielile se vor recupera de la persoanele care au recomandat prescripţiile respective.

„Sumele achitate de spital cu această destinaţie se suportă din bugetele transmise secţiilor. În momentul de faţă, cu foarte puţine excepţii, chiar nu trebuie să se ajungă în situaţia în care pacienţii să-şi plătească singuri cele necesare. Nu există nici un deficit în aprovizionare, iar doctorii au variante, putând alege între tablete, fiole sau medicamente din aceeaşi clasă. Măsura a fost luată pentru a nu se comite abuzuri din partea medicilor, astfel încât referatul de urgenţă să fie întocmit doar pentru situaţii cu totul speciale. Medicul care nu respectă nota internă va plăti. De asemenea, este treaba pacientului dacă şi-a cumpărat cele necesare în lipsa avizului, pentru că spitalul nu va avea de unde să suporte contravaloarea”, a punctat managerul Spitalului Suceava.

Lunar, cea mai mare unitate sanitară din judeţ cheltuieşte 650.000 de lei pentru medicamente şi 100.000 pentru materiale sanitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava nu are fonduri să deconteze medicamentele cumpărate din banii pacienţilor.
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Spitalul Suceava nu are fonduri să deconteze medicamentele cumpărate din banii pacienţilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Propun sa falimentati... trimis de
( 3 sep 2008, 11:09:18
...decit sa mai moara oameni nevinovati ajunsi la spital tratati mai rau ca in congo.Apreciem intentiile spuse doar din gura in vederea falimentarii spitalului pt. ca e arhicunoscut:SPITALUL DAUNEAZA GRAV SANATATII.
1.1  RE: Propun sa falimentati... trimis de
( 3 sep 2008, 13:09:05
Ai fost in Congo tolomacule...?!

1.2  RE: Propun sa falimentati... trimis de
( 3 sep 2008, 14:13:20
...ma bucur ca ai realizat ce am vrut sa spun.Si acum la tine - vrei sa ma contrazici ca in congo ar fi mai bine?Respect pt. congo si tu tolomaco spalate pe dinti ca miroase pe forum.
1.3  RE: Propun sa falimentati... trimis de
( 3 sep 2008, 17:42:34
ADIX, esti de tot kakatul. Toate comentariile tale sunt nule, ca si tine. STAI DRACULUI IN BANCA TA, daca nu te pricepi.
2.   ............... trimis de
( 3 sep 2008, 11:17:44
dar ce mama naibii faceti cu banii????
3.   Spital trimis de
( 3 sep 2008, 12:54:14
in spital la Suceava la ora actuala se poate cumpara totul, inclusiv si fesele

ajungeti in spital la suceava, ajungeti sa cersiti

daca aveti o bruma de bani trebuie sa imbunatati traiul la nesimtii de medici , asistente, infirmiere ca ei oricum sunt platiti din banii nostri

daca mai nimeriti si noaptea sa va fie de bine, ei sunt platiti sa doarma.

NISTE NESIMTITI
4.   Si eu de ce platesc o caruta de bani la CAS? trimis de
( 3 sep 2008, 14:06:56
SA FURE EI TOT PRIN SALARII FABULOASE...?SI MA CHAC IN TOT SISTEMUL LOR...IA SCRIETI CE SALARII AU PHUTORILE DE LA CAS...FACETI INFARCT DACA AFLATI ...CU TOT CU STIMULENTE...NUMAI OBIECTIVUL ARE SANGE IN POMPA SA SCRIE ADEVARUL DIN SISTEMUL DE HOTI AL STATULUI
5.   CAT PLATEAM CAS AM STRANS SI MA TRATEZ LA PRIVAT trimis de
( 3 sep 2008, 14:10:19
DAI BANU DAR MERITA...AICI LA STAT SI ****TA SI BATUTA SI CU BANII LUATI DEGEABA
6.   RECOMANDARE trimis de
( 3 sep 2008, 16:12:56
DOCTORI SI AISTENTELE SA MEARGA IN VEST SI ADMINISTATIA CU POLITICUL SA FACA MEDICINA ,ATUNCI SA VEDETI CIRC .............. VAI DE MAMA NOASTRA..........
7.   NO "spaga' trimis de
( 4 sep 2008, 21:11:48
Am prieteni care lucreaza in Canada,medici.Au plecat de 17 ani din Suceava si spun ca acolo nici nu se pune problema sa primesti bani,daruri sau foloase de la pacienti.Cat au profesat in Suceava,au primit de toate.Acolo muncesc,se dedica activitati,uneori si 14-16 ore pe zi.Cand aud de medicii de la Suceava,spun ca acestia nu stiu ce e aia medic cu adevarat si ca,la noi,doctorul este un "hot" in halat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei