Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 sep 2008 - Anul XIII, nr. 207 (3888)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Eveniment

Băsescu, invitat de Flutur la reuniunea Suceava-Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost invitat de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, să participe la prima şedinţă comună a regiunilor Suceava şi Cernăuţi, care va avea loc pe data de 10 septembrie, la Cernăuţi. O invitaţie similară a făcut şi şeful Administraţiei Regionale Cernăuţi, Vladimir Kuliş, către preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko. Flutur a declarat că cei doi şefi de stat au fost invitaţi să participe la această şedinţă întrucât este primul eveniment de acest gen unde se consolidează parteneriatele între regiuni transfrontaliere care vor solidifica relaţia la graniţa Uniunii Europene.

 

La Cernăuţi, cu Arşinel, Piersic şi Ansamblul „Ciprian Porumbescu”

Şeful administraţiei judeţene a prezentat punctele de pe ordinea de zi a şedinţei comune Suceava-Cernăuţi. Astfel, se va propune înfiinţarea Parcului Reconcilierii, care va fi amenajat în Codrii Cosminului, şi editarea unui ghid turistic al Bucovinei istorice, dar şi un program pentru asigurarea unei securităţi sporite pentru turiştii şi investitorii care vin în zonă. „Vrem să analizăm rolul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică şi să găsim o formulă prin care să dăm garanţii suplimentare şi siguranţă pentru turiştii sau investitorii care vin în Bucovina şi pentru cei care merg în Ucraina”, a menţionat Flutur.

El a adăugat că se va propune întocmirea unei evidenţe a personalităţilor din Bucovina şi Cernăuţi, arătând spre exemplu că procurorul general al Canadei este originar din regiunea Cernăuţi. De altfel, la această şedinţă au fost invitaţi să participe actori români cu legături în Bucovina, cum ar fi Tamara Buciuceanu, Alexandru Arşinel sau Florin Piersic, şi va fi prezentat un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Ciprian Porumbescu” şi artistul Grigore Leşe.

 

Interes pentru modernizarea vechiului drum comercial dintre Marea Baltică şi Marea Neagră

Gheorghe Flutur a precizat că cele două regiuni vor adresa o scrisoare comună guvernelor român şi ucrainean, pentru scoaterea din izolare a acestei regiuni prin modernizarea vechiului drum comercial dintre Marea Baltică şi Marea Neagră, care trece prin Cernăuţi şi Suceava şi care face legătura între coridoarele III, V şi IX. „Această zonă în harta coridoarelor este ocolită. Coridorul IX merge spre Chişinău de la Bucureşti,  apoi mai există coridorul V, care vine din Ucraina prin Cernăuţi, spre Polonia – Germania, şi coridorul III spre Ungaria - Croaţia. Interesul nostru este să legăm coridorul IX de coridoarele III şi V pentru că este o zonă importantă şi să consolidăm traseul Marea Baltică - Marea Neagră, care este din ce în ce mai aglomerat”, a explicat Flutur. El a subliniat că acest demers se face în condiţiile în care Ucraina are „un program ambiţios” de construire a 2.000 de kilometri de autostradă până în 2012. când va organiza, împreună cu Polonia, Campionatul European de Fotbal. În cadrul şedinţei comune va fi stabilit şi un plan de acţiune comun pentru prevenirea şi combaterea dezastrelor, conducerea comisiei speciale comune urmând să fie asigurată de Consiliul Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, invitat de Flutur la reuniunea Suceava-Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Băsescu, invitat de Flutur la reuniunea Suceava-Cernăuţi3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 3 sep 2008, 13:32:04
felictari,in sfarsit un om harnic,care face treaba buna si activ,caruia ii pasa de zona asta.va vom vota pana la 100 de ani!Am terminat cu neocomunistii lui marza si tariceanu
2.   Si cei tineri vor sa stie trimis de
( 3 sep 2008, 18:33:10
Domnilor presedinti ai organizatiilor de tineret PDL va rog haideti sa facem si noi o excursie la Cernauti PE 10.Este poate unul din momentele care vor fi mentionate in cartile de istorie.Transmiteti in teritoriu care e programul intrunirilor si spuneti ceva si de programul artistic.D-le Marius Boghean va rog luati initiativa.
3.   Vreau sa merg si eu!!!!! trimis de
( 3 sep 2008, 19:50:55
Cum pot face rost de 1 loc?????
4.   Felicitari trimis de
( 4 sep 2008, 08:36:56
chiar este o initiativa notabila ,mai ales,ca dupa '90,in loc sa ne apropiem ca regiuni si ca popor,demersurile politicienilor ne-au departat si dezbinat,este pacat,suntem acelasi neam si avem interese comune ...si poate de ce nu si Ucraina si Moldova in UE-nu vom mai avea granite intre noi romanii.Stiu,ve-ti spune ca au criminalitate f. ridicata si o vor ''exporta'' catre noi,dar oare noi nu avem'' uscaturile'' noastre care-si fac veacul prin Europa(apropo si in OSLO am intalnit tigani romani,cersetori!!!!)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei