Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2008 - Anul XIII, nr. 204 (3885)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Familie îndoliată

Adolescent în vârstă de 14 ani, omorât de trăsnet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Un minor în vârstă de 14 ani a murit, în urmă cu două zile, după ce a fost lovit de un trăsnet, în timp ce stătea cu vacile la păscut, pe un imaş aflat la câteva sute de metri de casă.

O furtună de aproximativ zece minute, iscată aproape din senin, joi seară, în jurul orei 18:30, a îndoliat familia Maruneac, din satul Florinta, comuna Şcheia.

 

„Tuna zdravăn şi ploua”

Cum sătenii din Florinta obişnuiesc să facă cu rândul la păzitul vacilor, joi a venit rândul lui Mihăiţă, unul dintre cei patru copii ai soţilor Maruneac.

Spre după-amiază, după ce şi-a ajutat tatăl la strâns cartofii din grădină, adolescentul s-a dus direct pe imaş, să vadă de vacile familiei sale şi cele ale consătenilor.

La un moment dat, cerul s-a înnorat şi s-a pornit furtuna.

„O venit aşa o ploaie de puternică... O vijelie, că nu puteam închide uşa de la grajd. Tuna zdravăn şi ploua. Câteva minute, nu o durat mai mult. El (n.r. - Mihăiţă Maruneac) a încercat să fugă la o stână din apropiere, să se adăpostească, dar nu a mai ajuns. L-o trăsnit în cap”, se cruceşte Maria Popescu, o vecină.

Trăsnetul a omorât şi una dintre vacile din cireadă.

 

„Era un copil extraordinar, un băiat harnic şi foarte săritor”

Cu lacrimi în ochi, tatăl lui Mihăiţă povesteşte cum şi-a găsit fiul fără suflare.

Gheorghe Maruneac a văzut că a început să plouă şi s-a dus să-l trimită pe băiat acasă, urmând să stea el de pază la vaci. „Când am ajuns pe deal nu l-am văzut şi am început să strig. Mihăiţă... nu a răspuns şi mi-am dat seama că ceva e în neregulă. Am alergat spre cireadă şi, la un moment dat, l-am văzut trântit în iarbă... era în ultimul hal...”, izbucneşte în plâns bărbatul.

În curtea familiei Maruneac erau adunaţi, ieri, zeci de rude şi vecini.

Despre Mihăiţă, toată lumea are numai cuvinte de laudă. „Era un copil extraordinar, un băiat harnic şi foarte săritor. Ajuta pe toată lumea. La 14 ani, era un adevărat ajutor pentru familia sa. Nu pot înţelege de ce a vrut aşa Cel de Sus... e prea dureros”, plânge şi Vasile Bogdan, un sătean ai cărui copii erau prieteni de joacă cu Mihăiţă.

 

Lacrimi şi durere, la căpătâiul lui Mihăiţă

Oamenii din sat vorbesc despre un blestem abătut asupra familiei Maruneac. Mama lui Mihăiţă a suferit o intervenţie chirurgicală cu câteva săptămâni în urmă, iar recent, fratele mai mic al adolescentului a căzut şi şi-a rupt un picior, fiind acum în ghips.

„De ce nu m-a luat pe mine în locul lui...”, îşi jeleşte durerea Gheorghe Maruneac.

Tatăl lui Mihăiţă povesteşte că fiul său îşi dorea cel mai mult să aibă un tractor, cu care să îşi ajute părinţii la treabă. Adolescentul urma să înceapă şcoala peste câteva săptămâni, în clasa a VIII-a.

Mama minorului omorât de trăsnet abia mai putea vorbi. La căpătâiul fiului ei, femeia îşi lua rămas bun. „Cine o să-mi mai cumpere pâine, cine o să mă ajute la treabă... băiatu’ meu, sufletul meu…”, era sfâşiată de durere mama lui Mihăiţă.

Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, a anunţat, ieri, că va oferi un ajutor de înmormântare familiei greu încercate. „E dureros. E o tragedie pentru comuna noastră. Împreună cu agenţii economici, vom încerca să mai alinăm suferinţa acestei familii”, a declarat primarul Andriciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adolescent în vârstă de 14 ani, omorât de trăsnet.
 Vizualizări articol: 3129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Adolescent în vârstă de 14 ani, omorât de trăsnet3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat! trimis de
(30 aug 2008, 12:10:05
Saracutul, Dumnezeu sa-l pazeasca de relele de dincolo, daca sunt!
2.   Greu la tara trimis de
(30 aug 2008, 14:15:02
Exemplu pentru nasparlii de la oras, care freaca menta toata ziua si bat barbunca. Astfel de copii vor iesii oameni in viata, cand de mici sunt invatati cu greul . Dumnezeu sa-L ierte si sa-L primeasca in Imparatia Cerurilor, iar pe parinti sa- aline cu nemarginita Lui Bunatate.
2.1  RE: Greu la tara trimis de
(30 aug 2008, 19:59:23
ce legatura ara ce zici tu cu asta? esti prost rau...cred ca ai fost traumatizat de mic...
3.   SUFERINTA trimis de
(30 aug 2008, 15:30:06
CONDOLEANTE FAMILIEI.DUMNEZEU SA IL IERTE SI SA LE DEA FORTA PARINTILOR SA MEARGA MAI DEPARTE. ,,AJUTA-I DOAMNE SA TREACA PESTE ACEASTA SUFERINTA,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei