Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumiri

Băişanu acuză că se fură din banii pentru reparaţiile şcolilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a acuzat ieri modul în care se folosesc fondurile alocate de Guvern pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ, arătând că există suspiciuni că o parte din bani au ajuns în alte părţi decât la investiţiile pentru care au fost alocaţi.
Mai mult, Băişanu i-a cerut demisia şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, pe motiv că acesta conduce în mod defectuos învăţământul sucevean. Băişanu a făcut referire la modul în care s-au cheltuit banii alocaţi de la Ministerul Educaţiei pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolilor din judeţ, „bani care au fost folosiţi de foarte multe ori prost, încărcându-se devizele de construcţie în mod exagerat”.
Prefectul judeţului a exemplificat cu un caz din satul Ruşii-Mănăstioara, din comuna Udeşti, unde la o şcoală renovată s-au plătit 100 de milioane de lei vechi pentru achiziţionarea a două uşi din termopan. „Dacă două uşi din PVC costă atâta, îmi imaginez cam cât a costat reconstrucţia acestei şcoli, cam câţi bani au intrat în buzunarele altor persoane, în loc să fie folosiţi la alte şcoli”, a spus Băişanu.
El a adăugat că va dispune un control la respectiva şcoală din Ruşii-Mănăstioara, iar cei găsiţi vinovaţi vor plăti.
Alexandru Băişanu a mai precizat că şeful IŞJ Suceava refuză să vireze o sumă importantă de bani primăriei din Udeşti pentru reconstrucţia unor şcoli din comună. În opinia prefectului, Carcalete se opune virării banilor „deoarece îşi doreşte ca aceştia să ajungă la acelaşi director de şcoală care şi-a bătut joc de banul public cumpărând o uşă la preţ de avion”.

Băişanu consideră că Petru Carcalete ar trebui să demisioneze
Băişanu a arătat că la şedinţa Colegiului Prefectural, şeful IŞJ Suceava a demonstrat că nu cunoaşte situaţia în care se află şcolile din judeţ. Prefectul a arătat că atunci când l-a întrebat pe Petru Carcalete câte şcoli din judeţ sunt pregătite pentru a începe anul şcolar 2008-2009, acesta i-a răspuns că nu ştie.
„Inspectorul general şcolar, fie el şi Carcalete, are obligaţia de a veghea la evoluţia corectă şi obiectivă a tuturor problematicilor din învăţământ. Văd că sub umbrela zicerii nu ştiu, cel care ar trebui să fie cel mai interesat om din învăţământul sucevean nu se preocupă de problemele stringente ale învăţământului. De fapt, nu se preocupă de viitorul copiilor noştri”, a ţinut să precizeze Alexandru Băişanu.
El a adăugat că după ultima şedinţă a Colegiului Prefectural a înţeles de ce ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, l-a destituit la un moment dat pe Petru Carcalete din motiv de management defectuos. „Omul nu ştie, sau probabil se ocupă mai mult de câte voturi va culege în colegiul în care va candida. Toate aceste lucruri mă fac să mă gândesc la următorul pas pe care vreau să-l fac, şi anume cererea demisiei inspectorului general şcolar. Am să i-o cer personal, pentru a-l face să înţeleagă că în astfel de funcţii ai nevoie şi de demnitate. Iar atunci când lucrurile nu merg aşa cum ar trebui, are şi posibilitatea de a pleca singur dintr-o funcţie pe are o ocupă, dar căreia nu-i face faţă”, a încheiat prefectul judeţului Suceava.

În replică, Petru Carcalete cere demisa lui Băişanu
În replică la afirmaţiile prefectului, şeful IŞJ Suceava a declarat că Alexandru Băişanu ar trebui să-şi dea demisia din funcţie, pe motiv că şi-a început deja campania electorală pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul anului.
Mai mult, Carcalete a arătat că Alexandru Băişanu a transformat Colegiul Prefectural, în cadrul căruia se reunesc şefii de instituţii din judeţ, într-o adevărată „tribună politică”.
Făcând referire la acuzele ce i-au fost aduse, legate de gestionarea banilor, sau de situaţia şcolilor din judeţ, Petru Carcalete a spus că nici una dintre acestea nu sunt adevărate şi nu au legătură cu persoana sa.
„Vreau să-i spun că dumnealui nu ştie cine se ocupă de lucrările de reabilitare şi de diverse achiziţii. Nu IŞJ se ocupă, ci primăria. Mai mult, a spus că nu vreau să trimit banii pentru unele şcoli din Udeşti. Se pare că Alexandru Băişanu nu cunoaşte acest fenomen economic. El ar trebui să ştie că IŞJ este ordonator de credite, am vrut să virăm banii, am mers la Trezorerie pentru a trimite fondurile, dar această instituţie a refuzat. Şi asta pentru că primarul de acolo a promovat un proiect de hotărâre de consiliu local prin care toţi banii pentru şcoli ar fi urmat să fie viraţi la primărie şi nu la unităţile de învăţământ. Practic, prefectul nu face altceva decât să spună că eu am respectat legea, pentru că banii erau destinaţi şcolilor”, a declarat Carcalete.
Şeful IŞJ Suceava a mai spus că nu a putut să-i prezinte prefectului o situaţie cu şcolile în care se poate începe anul şcolar, pe motiv că la sfârşitul acestei săptămâni va face public rezultatul unei inspecţii la toate şcolile şi grădiniţele din judeţ.
„Aceste verificări sunt făcute tocmai pentru a avea o situaţie exactă cu numărul şcolilor care pot să înceapă anul. I-am spus că îi voi prezenta o situaţie completă, însă dumnealui a dorit poate să răspund greşit pentru a se lua de mine. Oricum, se vede că el e în campanie electorală şi, dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să-şi dea demisia de urgenţă, pentru că şi alţii au făcut-o”, a încheiat Petru Carcalete.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu acuză că se fură din banii pentru reparaţiile şcolilor.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Băişanu acuză că se fură din banii pentru reparaţiile şcolilor4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara scuze carca trimis de
(29 aug 2008, 12:08:56
nu te ascunde dupa deget carcalete ,recunoaste ca si tu ai profitat din ciolan ,l-ai fi vrut pe tot . cine te va vota ca senator ,poate bunica.
2.   E cel mai bun trimis de
(29 aug 2008, 13:42:50
este un om competent, deschis, destept, stie exact ce trebuie sa faca pentru bunul mers al invatamantului sucevean.
2.1  RE: E cel mai bun trimis de
(29 aug 2008, 15:05:07
:))))))))))))

In rest, no coment!
2.2  RE: E cel mai bun trimis de
(29 aug 2008, 20:07:17
Daca dnul Carcalete este vinovat pentru ceea ce spui, atunci si tu, dnule Baisanu, esti cel mai vinovat pentru situatia drumurilor din judet. Si cu totii stam blocati in trafic si-ti transmitem 1 milion de injuraturi. Lasa bautura, lasa cerea demisiilor si vezi de treaba, mic handicapat ce esti.

Carcalete este un om de milioane, si o spun oamenii obisnuiti, de la catedra. Vino la Campulung, mai handicapatule, la o primarie cu 100 de miliarde datorie si stai iarna la catedra la o temperatura de 4 grade in clasa. Tot un idiot ca si tine, avem si aici. Da din gura si nu face nimic. Du-te si da cu capul in usa aceea de 10000 de lei, poate te mai destepti.
2.3  RE: E cel mai bun trimis de
(29 aug 2008, 20:38:05
Dragul meu. Tin sa te informez ca partidul nu-l mai sprijina pe Carcalete. Petru trebuie sa se duca la Olarean la Radauti sa-i tina pistolul . Cat despre drumuri nu poti ca in 4 luni sa faci cea nu a facut Mirza in 16 sau Lungu in 4 . Nu-ti convine, mars la pas. Mai dai jos curul ala de PD-L-ist.
3.   PD-Latrai nesatui si nesimtiti trimis de
(29 aug 2008, 14:44:33
Pai, domnule prefect, acestor PD-Laturi le trebuiesc bani pentru campania din toamna si cum ei nu stiu sa obtina bani decat prin furturi si minciuna, actioneaza ca atare. As propune ca institutiile statului, prin dumneavoastra, sa aplice legea si garantez ca 90 % dintre PD-Laturi vor umple inchisorile din Romania. Bineinteles, Flutur mafiotul va fi cap de lista. Daca aveti timp, monitorizati si activitatea infractionala a primarului PD-Latrau de Radauti, Aurel Olarean.
4.   .... trimis de
(29 aug 2008, 15:47:06
tot elevii sunt cei care sufera si care vor sta in frig la iarna.rusine sa va fie ca furati pana si de la copii!
5.   Rusine prefectule trimis de
(29 aug 2008, 17:14:07
prefectul a inceput epurarea politica...cine nu e cu el merita sa cada din functie...domnule prefect parca erai apolitic...si parca nu trebuia sa candidezi...dar legea e pentru fraieri nu?!...sa-ti dai tu demisia si nu profesionistii ca si domnul Carcalete. Mai bine ati vedea cum fura primarii PSD si PNL banii publici si-si bat joc de banii scolilor...habar nu aveti ce e in judetul asta, va bateti joc de oameni...RUSINE!
5.1  RE: Rusine prefectule trimis de
(29 aug 2008, 20:05:29
Profesionistii ca domnul Carcalete? Ba tu te auzi cand vorbesti. Cu ce e profesionist tiganul ala dolofan , care il are ca sef pe Olarean, cunoscut pistolar din Radauti. E profesionist la stat pe la usi si la plans: Sefu m-au gasit astia cu**** in mana si mi-o trag. Help me ! Help me! Macar pana ies ai nostri. Pe urma putem sa traim in liniste. Hai sictir!
6.   Incompetenta prefectului trimis de
(29 aug 2008, 17:25:54
...o usa din lemn stratificat ca cea din imagine e aproximativ 50 milioane lei vechi...2 cat credeti ca sunt?!...v-ati cumparat ceva de curand pe la casa sau doar din spagi se construeste si nu prea va intereseaza cat si cum...cine v-a dat informatia si pozele?! nu v-a facut curios sa si verificati...HABAR NU AVETI!
6.1  RE: Incompetenta prefectului trimis de
(29 aug 2008, 17:39:34
Esti cu capul frate. Ia si vezi preturile si apoi guita. O usa ca aceea e vreo 20-30 mil vechi.

Asa ca.....
7.   Iar KKLT trimis de
(29 aug 2008, 18:32:39
Chiar nimeni nu-i poate veni de hac acestui infumurat sef al ISJ-ului? Chiar nimeni nu-l poate face pashunist?

De ce este atat de cocolosit? Si este sigur un afacerist notoriu!!!

Cereti-i demisia dle Prefect!!!!
8.   Bumbacel trimis de
(29 aug 2008, 19:48:50
cei care aduc ofense generarului cu siguranta nu sunt din sistem. e omul caruia ii pasa de toate resurse umane din invatamant, cu prioritate de elevi si cadre didactice.
8.1  RE: Bumbacel trimis de
(29 aug 2008, 19:55:32
Bumbacel nu cumva vine de la Bubico pupincuristul sef?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei