Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Demersuri

Tomograful de la Spitalul Suceava ar putea să funcţioneze non-stop

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Conducerea Spitalului Suceava doreşte ca aparatul de tomografie computerizată pe care-l are în dotare să funcţioneze permanent.

Ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, a declarat că una dintre soluţiile identificate pentru asigurarea permanenţei investigaţiilor cu acest tip de aparat ar fi creşterea numărului de medici cu competenţe în tomografie computerizată, astfel încât să se poată asigura fiecare gardă. O altă soluţie ar fi înfiinţarea unei a doua linii de gardă la Radiologie, numai cu medici radiologi.

„Conducerea Spitalului Suceava va discuta la Autoritatea de Sănătate Publică, pentru a se vedea dacă e bine să se înfiinţeze o a doua gardă. Cel mai bine ar fi, totuşi, să crească numărul de medici cu competenţe de radiografie”, a spus medicul.

Computerul tomograf de la Spitalul Suceava a devenit funcţional de ieri. Primele investigaţii în regim de gratuitate pentru pacienţii asiguraţi internaţi în spital, care reprezintă urgenţe, s-au desfăşurat în paralel cu pregătirea cadrelor medico-sanitare care lucrează cu acest aparat, instruirea angajaţilor făcându-se de către reprezentantul firmei producătoare, General Electric, care a trimis un trainer din Anglia.

Tot de ieri, computerul tomograf deţine autorizaţie definitivă de funcţionare din partea CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare), iar după finalizarea instruirii personalului care manipulează aparatul vor fi efectuate investigaţii şi pentru pacienţii cronici. Tot atunci, contractul de prestări servicii cu firma Explora va înceta.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomograful de la Spitalul Suceava ar putea să funcţioneze non-stop.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tomograful de la Spitalul Suceava ar putea să funcţioneze non-stop3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Competente de radiografie trimis de
(21 aug 2008, 15:49:18
"sa creasca numarul de medici cu competente de radiografie" Cristinica draga pune mana pe dictionar sau pe o carte si mai citeste si o sa vezi ca trebuie medici cu competenta Computer tomografie nu radiografie. Sau nu sunte-ti un ziar de informare ci de dezinformare????????
2.   :)))))) trimis de
(21 aug 2008, 23:11:37
da bravo d-na ziarista.....total eronat si acest articol. nu stiu de unde le scoateti. dreptate are XYZ .........si inca ceva.....reprezentantul de la GE este polonez nu englez..
3.   .. trimis de
(23 aug 2008, 21:37:11
auzi xyz informeaza-te si dupa fa comentari daca nu stii ar fi bine sa-ti ti gura ca vorbesti numai ca sa te afli in treaba.Poate D-na Strugaru repara tensiometre inainte da uite ce o ajuns .Mai ales ca nu esti din spital tine-ti gura daca nu stii despre ce e vorba !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei