Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Spitalul Suceava

Aparat performant, pentru secţia de Neurologie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un aparat performant, în valoare de 38.437 lei, care permite stabilirea unor diagnostice de fineţe, va fi instalat în secţia de Neurologie de la Spitalul Suceava. Echipamentul, un sistem multifuncţional neuron spectrum, a fost achiziţionat din fondurile proprii ale unităţii şi va fi folosit exclusiv de specialiştii din acest sector.

Ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, dr. Tiberiu Brădăţan, a explicat că este vorba de un electroencefalograf, ce include şi un electromiograf, care înregistrează potenţialele electrice din fibrele musculare şi respectiv potenţialele electrice ale creierului.

 

Aparatul poate fi transportat la patul pacientului

Potrivit medicului, aparatul este de dimensiuni mici şi poate fi transportat la patul pacientului, echipamentul necesitând doar un laptop pentru a permite captura de informaţii în timpul examinării bolnavului imobilizat.

„Aparatul este livrat şi va fi dat în funcţiune imediat ce dr. Neagu, principalul utilizator al aparatului, se va întoarce din străinătate, de la congresul la care participă”, a punctat purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava.

Dr. Tiberiu Brădăţan a subliniat că aparatul indică disfuncţionalităţi ale sistemului nervos central, permiţând stabilirea unui diagnostic de certitudine în anumite afecţiuni, precum epilepsie, identificarea unor focare care descarcă impusuri neurologice necontrolate, explicând astfel unele ticuri sau probleme de exprimare ale pacienţilor.

De asemenea, cu ajutorul acestui echipament se pot face studii asupra somnului, în cazul persoanelor care suferă de tulburări la acest capitol. În plus, aparatul permite efectuarea unor studii  cu privire la potenţialul de recuperare a pacienţilor paralizaţi, în condiţiile în care cu ajutorul lui se poate vedea exact în ce măsură sunt distruşi neuronii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparat performant, pentru secţia de Neurologie.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Aparat performant, pentru secţia de Neurologie2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AH! trimis de
(21 aug 2008, 13:19:56
E un aparat care in alte spitale se utilizeaza de cca 20 ani. La noi dece a aparut abia acum?
2.   Oare va rezista? trimis de
(21 aug 2008, 13:24:58
Dupa cum se stie din cauza nepriceperii, indolentei, neprofesionalismului, toate aparatele aduse, cu greu, la noi se strica imediat! Dar preturile puse pentru noi cei ,,prosti'' sunt pe masura ca, preferam sa murim! Cei cu doua perechi ...n-au probleme!.... Pe cind va reveni si omenia!?
3.   FELICITARI !!! trimis de
(21 aug 2008, 15:13:16
In sfarsit ne putem mandri dpdv medical. Neurologia se rezolva cat de curand, ct-ul deja a sosit si Smurd-ul se aproprie. Multe succese pe viitor medicilor suceveni !!!
4.   Totusi trimis de
(21 aug 2008, 19:16:29
Totusi, se pare ca se intampla ceva in bine, la Spitalul Judetean de Urgente Suceava! Vom vedea.

4.1  RE: Totusi trimis de
(21 aug 2008, 21:28:25
Ce se intampla ,,in bine ,,la Spitalul Suceava? Ca trebuie sa astepti pe hol 15-20 minute in picioare ca sa te ia inauntrul sa te examineze? Nici scaune nu au amenajat pentru bolnavi. Ca se poarta ca si cu animalelele cu tine? Ca iti vine sa renunti , cand vezi indiferenta medicilor? Ca toti lasa impresia ca le esti DATOR si pana nu spui ca le dai ceva , se poarta cu tine de parca le-ai furat butelia de acasa? NU! sunt departe de respectul fata de pacienti, si fara responsabilitate morala fata de actul medical.
5.   Parerea mea trimis de
(21 aug 2008, 21:46:33
Ce nu-si mai incapea dr.Neagu in halat. Dara sa vezi de acum frate cum ve-ti fii insultati de ea. De ce nu lucreaza dr.Burca sau Curca cu un astfel de aparat ??? sau ea are alte preucuparI???? Cine stie???
5.1  RE: Parerea mea trimis de
(22 aug 2008, 23:14:14
da, asa e...dr.neagu este o persoana foarte plina de ea ,si tare,tare,tare....iubitoare de bani...de la pacienti!!!!!!!!!!!!
6.   Totusi trimis de
(22 aug 2008, 06:46:12
Multumesc lui PACIENT, am incercat un alt procedeu de a obtine o imagine reala despre ceeace se-ntampla in Spitalul Judetean de Urgenta, intrucat postand in permanenta comentarii critice, riscam sa fiu considerat un Gica-contra. Domnisoarelor Alina Badalan, Cristina Turcu si care mai scrieti asa despre Spitalul Judetean Suceava, trimiteti pe cineva sub anonimat sa se interneze la Urologie, Hematologie, Diabet, Oncologie, sau alte sectii, mai putin Cardiologie[sper sa nu ma-nsel] si veti vedea la ce "tratament" sunt supusi bolnavii din partea personalului, de la femeile de serviciu, la asistentele sefe si medici [exclud, dar nu in totalitate, pe medicii tineri, dovada ca ce e rau, prinde mai repede], dar sa nu va fie ruda fiindca in veci nu veti mai fi prieteni si abia dupa aceea sa scrieti despre "marili realizari" din acest spital! Deocamdata, Cristina Turcu, la fel ca predecesoarea, se multumeste cu nimic facand campanie dr. Motan, desconsiderand profesia de jurnalist!
6.1  RE: Totusi trimis de
(23 aug 2008, 21:46:02
Asa este. Aveti mare dreptate. Dar nu stiu ce trebuie facut , ca autoritatile sau cei care pot sa faca ceva in bine , sa vada aceste opinii, ale cetatenilor necajiti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei