Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De Sf. Maria

Activitatea la Urgenţele de la Spitalul Suceava, dată peste cap de avalanşa de pacienţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nervi întinşi la maxim, ieri, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava, unde din cauza temperaturilor ridicate de afară şi a consumului de alcool, dat fiind că a fost zi de sărbătoare, au ajuns zeci de pacienţi cu accidente vasculare cerebrale, crize cardiace şi epileptice, leşinuri şi sindroame vertiginoase.

Medicii şi asistentele care deservesc acest serviciu au lucrat la foc continuu, şi totuşi au făcut cu greu faţă numeroaselor solicitări. Bolnavii care se aflau în stare critică, mare parte în comă, au avut prioritate la consultaţii şi investigaţii, restul fiind lăsaţi să aştepte ore în şir, fapt care a stârnit un val de proteste.

După-amiază o mică revoltă a izbucnit la Unitatea de Primire a Urgenţelor, când oamenii cu diverse probleme de sănătate s-au săturat să stea pe la uşi.

Cadrele medico-sanitare n-au mai reuşit să gestioneze situaţia extrem de tensionată, creată de spiritele încinse, lucrurile fiind la un pas de a scăpa de sub control.

 

Revoltă ad-hoc a pacienţilor nemulţumiţi

Nemulţumiţi, pacienţii lăsaţi în stand-by au început să arunce vorbe grele angajaţilor de serviciu, unii dintre ei cu zeci de ani vechime în cadrul acestei unităţi şi care, deşi de-a lungul timpului au trăit tot felul de incidente neplăcute, s-au declarat de-a dreptul şocaţi.

„M-au făcut nesimţită. Am peste 40 de ani de serviciu în acest spital şi încă nu mi-a spus nimeni aşa. Eu vorbesc şi mă port decent cu toată lumea şi nu înţeleg de ce trebuie să am parte de un asemenea tratament”, se plângea ieri o asistentă medicală.

După-amiază, la ora 16.30, în curtea spitalului, în faţa Unităţii de Primire a Urgenţelor, se aflau nu mai puţin de patru autosanitare care aduseseră pacienţi din toate colţurile judeţului. În camera de stabilizare, o armată de cadre medico-sanitare se lupta cu cazurile dificile, tresărind de fiecare dată când auzeau pentru a nu ştiu câta oară în aceeaşi zi sirena sunând.

În cealaltă tabără, a bolnavilor, situaţia era la fel de încordată, dar din cauza timpului lung de aşteptare.

„Este inadmisibil, stăm aici de la 11.30. Bine că a venit presa să filmeze, poate li se face ruşine că ne lasă să stăm pe holuri”, spunea plină de năduf aparţinătoarea unui bărbat în vârstă, aflat într-un cărucior, cu piciorul strivit de roţile unei căruţe care trecuse peste el.

 

Şofer de tir, la Reanimare din cauza caniculei

Medicii de la Spitalul Suceava au explicat că temperaturile extreme de afară, la care s-a adăugat şi consumul mare de alcool, dat fiind că a fost zi de sărbătoare, au acutizat afecţiunile unor bolnavi, care au intrat în colaps. Canicula de ieri a băgat în spital zeci de oameni, printre ei şi un şofer de tir, de 36 ani, din Prahova.

Bărbatul a fost găsit în maşină, în stare de inconştienţă, de un coleg de muncă, care a alertat imediat Salvarea. Medicii care l-au luat în primire l-au diagnosticat cu encefalită pe fondul deshidratării severe din cursul zilei.

„A făcut un dezechilibru hidroelectrolitic cu edem cerebral, stare comatoasă şi convulsii. A necesitat internare la Anestezie şi Terapie Intensivă prin secţia de Boli Infecţioase deoarece era şi febril”, a arătat dr. Tiberiu Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea la Urgenţele de la Spitalul Suceava, dată peste cap de avalanşa de pacienţi.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Activitatea la Urgenţele de la Spitalul Suceava, dată peste cap de avalanşa de pacienţi3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inechitate trimis de
(16 aug 2008, 13:38:23
De ce pentru medici si cadre sanitare nu se gasesc bani pentru plata unor sporuri pentru munca stresanta si pentru jnapanii de magistrati se platesc salarii grase, cu fel de fel de sporuri babane? Pentru pilosii de magistrati care au facut o facultate cat o scoala de arte si meserii li se da cu varf si indesat si alte pomeni din partea statului si tot sunt pana in rarunchi corupti, iar pentru cei care au grija de sanatatea pulimii li se dau niste firimituri, iar cand un medic ia un spagaton sar toti ca loviti de streche. Sa va spun eu. Pentru ca mizerabilii de justitiabili, ii servesc atunci cand intra in rahat pe jnapanii sefi. Niste loaze.
2.   O sa fie si mai rau trimis de
(16 aug 2008, 15:19:31
Deja sunt prea putzine cadre medicale, care nu fac fatza solicitarilor. Mai incolo o sa fie si mai rau, pentru ca nimeni nu se mai apuca de medicina pentru salariul si comportamentul pacientilor.

O sa se ajunga sa se dea oricat, numai sa ti se aline durerea, dar nu o sa ai cui. Daca in fiecare zi sunt doi-trei pacienti care te "toaca" psihic, cata putere trebuie sa aiba acestea pentru a-si face treaba cu profesionalism?
3.   Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trimis de
(16 aug 2008, 22:30:14
RUSINE DOFTORILOR ,caci si asa unii au ajuns doctori cum au ajuns,dar stiu sa ceara bani ca niste cersetori,FELICITARI PRESEI ,doar cea care scapa de ochiul de vultur al ,,doftorului''CARLAN ,CACI CE VREA EL SE DIFUZEAZA NUMAI.Mergeti mai des in vizita pe la spital ,CACI VETI AVEA CE REDACTA .

4.   Urgente trimis de
(17 aug 2008, 13:36:43
Citeva scaune acolo ar fi bine sa fie, caci omul ajunge la urgente si trebuie sa se aseze pe un scaun, ca si asa e sleit de puteri. In felul acesta cred ca s-ar putea astepta mai usor. Altfel, cind esti gata de zile si mai si stai in picioare, cum sa nu ti se urce nervii la cap? ADMINISTRATORUL SPITALULUI : SE AUDE ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei