Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 aug 2008 - Anul XIII, nr. 190 (3871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Termen

Chioşcurile din faţa Bazarului, mutate cel târziu până vineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Speranţele comercianţilor din partea din faţă a Bazarului, de a determina administraţia suceveană să se răzgândească în privinţa mutării a 130 de chioşcuri, s-au spulberat ieri, când utilaje speciale au început să ridice chioşcurile şi să le mute, unul câte unul.

Resemnaţi, oamenii şi-au împachetat lucrurile şi au dus de acolo bunurile fragile, aşteptând apoi ca utilajele să vină să le ia pe sus chioşcurile în care vând de ani de zile.

“Am 16 ani de când stau în chioşcul ăsta, aici, în faţă. Acum îl mută, iar părerea mea nu are nici o valoare”, spune o femeie, care pune în cutii ultimele lucruri.

Discută între ei despre cât au reuşit să vândă în ultimele zile pe care le-au petrecut acolo, în faţa bazarului, unde e cel mai bun vad comercial, mai comentează de cei de la Primărie, care „i-au vândut” intereselor unui centru comercial, mai fac mişto de situaţia lor şi de sensul giratoriu pentru care trebuie să se mute ei, dar nu mai sunt aşa porniţi ca zilele trecute.

O parte dintre ei sunt conştienţi că locul unde aveau ei chioşc e de fapt fosta cale de acces a Bazarului, pe care au fost amplasate chioşcuri la insistenţele lor. Ştiu că au semnat că acceptă să stea acolo doar temporar, dar totuşi trăiesc cu regretul ca plecarea lor de acolo nu a mai fost amânată.

Alţii mai degrabă se arată interesaţi să prindă un loc cât mai bun acolo unde vor fi mutaţi. Sunt invidioşi când văd că alţii sunt mutaţi înaintea lor, cu gândul că aceia vor prinde un loc mai bun.

“De ce au început de acolo? Ce, nu puteau începe de la mine?”, se arată unii mai indignaţi.

 

Termen limită pentru mutarea celor 130 de chioşcuri

După ce toţi clienţii au plecat din Bazar, printre mormanele de gunoaie rămase în urma mărfurilor desfăcute şi vândute, utilajele speciale pentru transportul chioşcurilor îşi fac apariţia, strecurându-se cu greu printre chioşcurile amplasate neorânduit sau făcute mai mari decât celelalte.

Cablurile de curent ce leagă chioşcurile unul de altul, ca într-o plasă de păianjen, cad tăiate de electricieni, iar cutiile de tablă în care bazariştii îşi ţin mărfurile încep să fie ridicate, sub ochii zecilor de curioşi adunaţi în jur.

Până vineri, toate cele 130 de chioşcuri din partea din faţă a Bazarului trebuie să dispară. Astea sunt indicaţiile primite de la cei care lucrează la amenajarea noului sens giratoriu, care “rupe” o parte din terenurile Bazarului şi ale Ambro, pe acolo urmând să fie amenajate benzile de circulaţie ale autoturismelor şi trotuarele pentru pietoni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chioşcurile din faţa Bazarului, mutate cel târziu până vineri.
 Vizualizări articol: 1802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Chioşcurile din faţa Bazarului, mutate cel târziu până vineri1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa trezit primaria! trimis de
(14 aug 2008, 11:21:23
trebuie sa recunoastem cu toti ca era nevoie demult de un sens giratoriu. Poate asa vor fi luate semafoare de la shopping city care nu fac decat sa incurce.sa speram ca acest sens giratoriu va decongestiona traficul rutier .:p

2.   In sfirsit trimis de
(14 aug 2008, 11:30:08
am inceput sa regret ca am vindut chioscul din acea zona tocmai din cauza asta ca mi-a soptit cineva de sus ca se va intimpla asa acuma i-mi pare bine ca am scapat de el si l-am dat si cu bani frumosi
2.1  RE: In sfirsit trimis de
(14 aug 2008, 14:22:43
ce tot te lauzi ca l-ai dat ???
3.   Vesnic bazarul...... trimis de
(14 aug 2008, 12:44:00
toata lumea vre sa se inchida bazarul.MA intreb cati asi permit sa dea cel putin 300 ron pe o pereche de blugi sau un tricou?Bazarul asi are clientii sai,adica marea majoritate a oamenilor ...Fiecare e liber sa cumpere de unde vrea,cine asi permite cumpara din mall.Dar nu sant multi cei care se inghesuie sa dea jumate din salar pe o haina.ma intreb cat vor rezista mall-urile in suceava?si in mall-ul din iasi sant o gramada de magazine cu marfa din complexul Europa,asa ca de de sa ma duc sa dau acolo dublu pe o pereche de blugi cand ai pot cumpra la juma de pret din bazar,doar ca sa ma vada lumea ca fac cumparaturi la mall??
3.1  RE: Vesnic bazarul...... trimis de
(14 aug 2008, 16:56:45
...sa te intrebi cat rezista Bazaru, nu Mall-urile, ca alea stai tu cuminte ca o sa stea mult si bine la Suceava. Si de ce sa nu ramana si Bazaru, sa faca si ei comert ca la Mall, cu casa de marcat, cu acte pe marfa, cu tot ce trebe, atunci sa vezi preturi, atunci sa vedem cum e cu concurenta si cu piata, ca doar e libera in Romania, parca asa am votat la Constitutie.
4.   Oare de ce/ trimis de
(14 aug 2008, 13:10:45
alta lucrare ptr. florconstruct , bravo lungule
4.1  RE: Oare de ce/ trimis de
(14 aug 2008, 18:33:08
nu e pt. flor construc ci pt. firma baiatului lui
5.   Foarte bine, sa-l rada trimis de
(14 aug 2008, 15:00:12
ss, deci cine vine sambata dimineata cu personalul/acceleratul din sud spre suceava intelege ce fel de oameni atrage bazarul, o fi cel mai mare bazar din tara da imaginea lui nu prea are de castigat
6.   O mizerie trimis de
(14 aug 2008, 15:58:19
o pata urita cu care vrei nu vrei dai nasul zilnic cred ca a sosit timpul sa nu lasam sa treaca pe linga noi progresul datii inainte si faceti un lucru bun ,faceti ca mizeria sa dispara.
7.   INTERESUL trimis de
(14 aug 2008, 16:15:55
pata ai tu pe creier.ce are progresul cu moll.INTERESUL.....
8.   Vreau "esplanada" trimis de
(14 aug 2008, 17:34:26
Bazarul trebuie "ras",acolo 80% este evaziune.Unii au afaceri de miliarde si sunt scutiti de la intretinere si mai beneficiaza si de alte facilitati,ca deh,nu au venituri.Trebuie sa dispara acest targ de hoti.Sa-si caute de munca in mod legal,in alta parte.
9.   Bravo trimis de
(14 aug 2008, 17:59:57
In sfarsit s-a luat o masura buna de catre autoritatile locale!

Ar trebui desfiintat de tot acest bazar al rusinii si al mizeriei.

Nu suntem in orient, fratilor!

10.   Naspa trimis de
(15 aug 2008, 09:23:33
voi nu vedeti ca suntem o tara de saraci? daca va dispare de tot bazarul de unde ne vom mai lua haine? din salariul meu nu-mi permit sa-mi iau haine din mall. chiar daca faceau evaziune in bazar si erau atatea hotii, traiau si bazaristii si saracii pe langa ei, ne complaceam reciproc. nu am nimic in faptul ca-l renoveaza, dar sa dispara nu sunt de acord.
10.1  RE: Naspa trimis de
(15 aug 2008, 10:55:22
Ia-ti de la second hand ca oricum sunt mai de calitate decat marfa din bazar si sunt si mai ieftine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei