Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Celulă pregătită

Ţeparul cu o mie de feţe, în arestul poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După ce s-a dat reporter, a dat amenzi pretinzând că este inspector sanitar, a oficiat slujbe şi a strâns bani îmbrăcat în preot, a şantajat măicuţe de la mai multe mănăstiri, precum şi şefi de instituţii şi parlamentari, a înşelat taximetrişti pretinzând că este slujitor al Domnului, un tânăr din municipiul Dorohoi a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Dacă până acum a scăpat de celulele din beciurile poliţiei datorită prejudiciului mic al faptelor sale (n.r.-de ordinul sutelor de lei),  de data aceasta oamenii legii sunt decişi să-l arunce în spatele gratiilor pe Sorin Alin Verincianu, în vârstă de 21 de ani.

Dus, ieri după-amiază, în faţa magistraţilor Judecătoriei Suceava, botoşăneanul a fost arestat preventiv pentru înşelăciune în formă continuată şi şantaj, fapte pentru care riscă să înfunde puşcăria pentru următorii 12 ani.  

 

Ajuns după gratii, după un „pelerinaj” la mănăstiri

Botoşăneanul a ajuns în arestul IPJ Suceava, după ce, zilele trecute, a înşelat o femeie din municipiul Suceava (Filoteia M., de 64 de ani), de la care a luat 400 de lei pentru un pelerinaj pe la mănăstirile din Suceava şi Neamţ, pelerinaj pe care, chipurile, urma să îl organizeze în perioada următoare.

Păgubita, care a ajuns să dea ochii cu ţeparul din Botoşani după ce a văzut un anunţ cu aşa-zisul pelerinaj, pe zidurile unei biserici din Suceava, s-a prins după câteva zile că a fost trasă pe sfoară şi a sunat la poliţie.

Judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale şi-au dat seama cu cine au de-a face şi i-au cerut femeii înşelate să-l sune iar pe Verincianu şi să-l cheme din nou la o întâlnire, la Suceava, sub pretextul că a mai găsit nişte clienţi pentru pelerinajul său. Când cei doi s-au reîntâlnit, luni după-amiază, în zonă au fost prezenţi şi mai mulţi poliţişti sub acoperire, care l-au reţinut pe botoşănean şi l-au adus la sediul poliţiei pentru audieri.

Din informaţiile furnizate de anchetatori, Verincianu mai era cercetat într-un dosar penal de înşelăciune, după ce achiziţionase de la o firmă din Bucureşti, dându-se faţă bisericească, obiecte de cult în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

 

Reporterul de la Media Pro şi imaginile cu măicuţe care înjură turişti

Sorin Alin Verincianu a ajuns să dea cu subsemnatul la Poliţia Suceava la începutul acestui an, când a încercat să le şantajeze pe măicuţele de la mănăstirile Dragomirna, Probota şi Voroneţ, precum şi pe directorul general al Spitalului Judeţean, doctorul Doina Ganea Motan, şi pe interpretul de muzică populară Alexandru Recolciuc.

Botoşăneanul a fost prins în flagrant pe data de 21 ianuarie a.c., în centrul Sucevei, în timp ce încerca să o şantajeze pe stareţa mănăstirii Dragomirna, pretinzând că este reporter la Media Pro şi are filmate mai multe secvenţe în care măicuţele de la lăcaşul de cult vorbesc urât cu turiştii.

 

Înregistrări compromiţătoare cu un director de spital şi un deputat

La câteva zile, după ce a fost prins la Suceava, presa botoşăneană a scris despre alte două cazuri de şantaj, al căror principal suspect era tot Verincianu.

Potrivit Monitorului de Botoşani, deputatul PNL Liviu Câmpanu şi directorul Spitalului Judeţean din judeţul vecin, Doru Muntianu, au fost contactaţi telefonic de un individ care s-a recomandat reporter al Pro Tv Iaşi şi care, la fel ca în cazurile de la Suceava, le-a spus că se află în posesia unor înregistrări compromiţătoare cu cei doi.

Singurul care a muşcat momeala a fost deputatul liberal, care a acceptat să plătească taxa de 275 de lei pentru plicul în care ar fi trebuit să fie un DVD cu imaginile scandaloase. În realitate, pe DVD erau mai multe videoclipuri cu muzică românească.

 

„Preotul” care dă ţepe la taximetrişti 

Nu a trecut o lună de zile şi Verincianu a început să fie din nou căutat de poliţie.

De această dată, tânărul botoşănean s-a îmbrăcat în sutană şi a păcălit mai mulţi taximetrişti din Suceava, care, crezând că au un adevărat preot pe scaunul din dreapta faţă, nu au îndrăznit să-i ceară banii înainte şi au rămas cu buza umflată.

Pe la mijlocul lunii februarie a.c., Vasile Beldea (57 de ani), din comuna Adâncata, taximetrist în Suceava, a fost purtat de falsul preot sute de kilometri prin judeţ, de la Suceava, la mănăstirea Suceviţa, apoi la schitul de pe Rarău. La întoarcere, în Gura Humorului, clientul în sutană l-a rugat pe Vasile Beldea să-l aştepte pentru câteva minute şi nu s-a mai întors.

 

„Arhimandritul” Verincianu oficia slujbe de înmormântare

În urmă cu aproape doi ani, Sorin Alin Verincianu a fost săltat de Poliţia Dorohoi în timp ce se dădea drept preot şi se pregătea să oficieze o slujbă pentru o persoană decedată.

Poliţiştii aflaseră că Verincianu s-a îmbrăcat în straie preoţeşti şi umblă pe la biserici şi mănăstiri şi cere bani şi materiale pentru ridicarea unui lăcaş de cult.

După ce şi-a făcut rost de o Biblie şi o cruce şi şi-a falsificat o delegaţie emisă de către un arhimandrit inexistent, Sorin Alin Verincianu, pe numele său „monahal” Verincianu Lavrentie, a adunat bani de la enoriaşi şi de la diverse societăţi particulare. 

 

Fals inspector la ASP. Amenzi la firme, biserici şi mănăstiri

La jumătatea lunii mai a anului trecut, acelaşi Sorin Alin Verincianu a ajuns pentru câteva zile şi în arestul Poliţiei Botoşani, fiind arestat preventiv de către judecători după ce a înşelat mai multe firme şi lăcaşe de cult.

Pretinzând că este angajat al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Verincianu a făcut zeci de controale la societăţi comerciale, biserici şi mănăstiri, neregulile constatate de falsul inspector sanitar fiind „sancţionate” cu sume cuprinse între 25 şi 100 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţeparul cu o mie de feţe, în arestul poliţiei.
 Vizualizări articol: 3453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Ţeparul cu o mie de feţe, în arestul poliţiei4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Halal justitie! trimis de
(13 aug 2008, 13:14:59
Cum naiba tot il aresteaza si iar trage o teapa?! "Ascundeti-l" odata ca la el asta este boala. Ce tot ii dati drumul domnilor judecatori?
1.1  RE: Halal justitie! trimis de
(13 aug 2008, 19:05:06
ce tare-i paiosu...
2.   Magistrati trimis de
(13 aug 2008, 15:49:13
Din cele prezentate in articol reiese ca tipul este un tepuitor. Daca sunt dovezile, de ce stremeleagul meu,nu-l bagati la bulau? Sau vreti sa va reguleze nevestele?
3.   LA BULAU trimis de
(13 aug 2008, 18:11:45
PENTRU INDIVIDU CEA MAI MARE SPUNZURATOARE.ACSTA SE NUMESTE SCURSURA SOCIETATII
4.   Vrajeala trimis de
(14 aug 2008, 07:51:26
politisti sub acoperire....ha-ha...ce minciunA...TE UITI PREA MULT LA FILME D-L RUSU.esti prost informat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei