Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2008 - Anul XIII, nr. 186 (3867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Pericole neaşteptate

Atenţie, cad stâlpi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În municipiul Suceava, pericolele pândesc la tot pasul. După ce săptămâna trecută un salcâm bătrân s-a prăbuşit peste un camion, provocând distrugeri minore, ieri a căzut un stâlp de la iluminatul public. Doar norocul a făcut să nu existe victime, iar pagubele să se rezume doar la stâlp şi o parte din corpurile de iluminat.

 

Stâlpul care s-a prăbuşit ieri la prânz asigura iluminatul public în zona bisericii Sf. Dumitru, din zona centrală a oraşului. Martorii spun că la un moment dat vântul a suflat ceva mai tare, iar stâlpul metalic a căzut perpendicular pe şosea.

Din fericire, pe trotuarul dinspre biserica Sf. Dumitru nu se afla nici un pieton, iar şoferul unei Dacii Papuc care circula pe strada Curtea Domnească a avut prezenţa de spirit să oprească înainte de a-i fi avariată maşina.

Un alt noroc a fost acela că stâlpul s-a prăbuşit pe timp de zi, când alimentarea cu energie este întreruptă pentru instalaţiile de iluminat public, ceea ce a exclus riscul unui scurtcircuit care putea declanşa vreun incendiu.

La faţa locului au fost chemate atât echipe ale E.ON Moldova, cât şi de la Primăria Suceava. Iniţial, angajaţii de la electricitate au precizat că stâlpul aparţine municipalităţii, dar viceprimarul Lucian Harşovschi le-a explicat că încă nu s-a semnat nici un protocol de predare-primire a instalaţiilor de iluminat din Suceava.

După o scurtă convorbire telefonică pe care viceprimarul a avut-o cu şeful sucursalei Suceava a E.ON Moldova s-a stabilit ca angajaţii acestei instituţii să ridice stâlpul şi corpurile de iluminat.

 

Stâlpul înalt de 7 metri are 30 de ani vechime

Oamenii care locuiesc în zonă spun că au semnalat încă de anul trecut faptul că stâlpul care s-a prăbuşit ieri este corodat la bază.

„Am sunat şi am cerut ca societatea care deţine acest stâlp să ia măsuri. Ştiţi ce au făcut? Au venit şi au pus o pungă de nailon şi au plecat. Dacă acum stâlpul ăsta omora pe careva, cine răspundea?”, s-a întrebat un sucevean care locuieşte pe strada Curtea Domnească.

Stâlpul metalic înalt de 7 metri care a căzut ieri are o vechime de circa 30 de ani.

Nimeni nu a putut spune cu exactitate când a fost amplasat acolo, dar după unele informaţii ar fi vorba de sfârşitul anilor 1970 sau începutul anilor 1980, adică în perioada modernizării zonei.

Stâlpul a fost înlăturat de pe şosea de doi poliţişti de la rutieră maşinile şi doi muncitori de la E.On, care au şi izolat firele de electricitate. Până la eliberarea zonei, maşinile au circulat pe sub stâlpul care se  sprijinise pe gardul din fier forjat al bisericii Sf. Dumitru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atenţie, cad stâlpi!.
 Vizualizări articol: 2084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Atenţie, cad stâlpi!3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atentie! trimis de
( 9 aug 2008, 11:54:57
Si stilpii pentru iluminat de pe podul Itcani (peste Suceava) sunt corodati la baza destul de mult!
2.   Lol trimis de
( 9 aug 2008, 13:28:33
Asteptam sa cada:P))
3.   NU SE INVESTESTE NIMIC IN SERVICII trimis de
( 9 aug 2008, 14:34:55
CEI DE LA ELECTRICA NU FAC NIMIC,AU TARIFE MARI SI DE INTRETINERE NU SE OCUPA DELOC.FARA PIC DE RUSINE AU ZECI DE FIRME CAPUSE SI CARE DAU VINA UNA PE ALTA.NOROC DE STALPII DE PE VREMEA LUI CEAUSESCU CA ALTII NU AU MAI FOST PUSI.PE ALRRA LALELELOR ITI SCOTI OCHII SEARA.
4.   Toti lipsiti de simtul raspunderii trimis de
( 9 aug 2008, 15:06:59
Primaria trebuia de vreo 2 ani sa preia iluminatul si sa raspunda dar suntem intr-o comuna cu blocuri si carciumi in .........Romania!
5.   Nu numai stalpii cad trimis de
( 9 aug 2008, 17:42:51
Sa vedeti ce frumos va fi cand vor incepe sa cada pe calea ferata plopii batrani din garile dintre fosta Paltinoasa si Suceava Vest.
6.   Penibil trimis de
(11 aug 2008, 10:53:21
Vantul a suflat un pic mai tare,deci e principalul vinovatlaughing E penibil.Ce s-ar intampla daca am avea si noi uraganele din S.U.A.??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei