Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsuri extreme

Medic trimis cu elicopterul în mijlocul sinistraţilor din Ulma

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

53 de localităţi inundate se află în atenţia Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Suceava, care a luat o serie de măsuri pentru protejarea persoanelor cu risc de îmbolnăvire. Printre acţiunile întreprinse se numără trimiterea cu elicopterul, la solicitarea Consiliului Judeţean, a unui medic de familie care să acorde asistenţă sanitară sinistraţilor din Ulma, localitate izolată de ape, şi refacerea stocurilor de vaccinuri împotriva hepatitei A şi a tetanosului, cu care să se imunizeze populaţia din zonele calamitate.

 

Numărul dozelor de vaccin a fost suplimentat

Ieri, directorul executiv al ASP, dr. Odette Nicolae, a arătat că pentru suplimentarea numărului de doze de vaccin s-a apelat la factorii de decizie din Bucureşti şi la colegii din alte judeţe, care au răspuns cu promptitudine. Medicul a subliniat că 3.500 de copii şi 7.000 de adulţi au fost catagrafiaţi în vederea vaccinării, iar instituţia pe care o conduce dispune deocamdată de dozele necesare. Medicul a precizat că şi stocul de substanţe dezinfectante clorigene, care este pe cale de a se epuiza, urmează a fi refăcut, adăugând că este aşteptată şi o livrare de materiale sanitare printre care vată şi tifon, din rezerva specială a Ministerului Sănătăţii.

 

Controale la groapa de gunoi, în bazar şi pieţele inundate

„Avem în teren nouă echipe de intervenţie, care cuprind specialişti atât din cadrul departamentului de supraveghere a stării de sănătate cât şi din cadrul serviciului de inspecţie sanitară de stat. Se urmăreşte calitatea apei potabile, în special din municipiul Fălticeni, unde s-a introdus restricţie ca urmare a închiderii uzinei Baia III. Va fi monitorizată şi calitatea apei din fântâni, dar după ce acestea vor fi dezinfectate. Până acum, au fost recoltate 600 de probe, care vor fi investigate din punct de vedere chimic şi microbiologic. Totodată, s-au desfăşurat o serie de acţiuni de control în locurile unde au fost semnalate posibile riscuri de îmbolnăvire, respectiv la obiective turistice, Bazarul municipiului Suceava, groapa de gunoi, pieţele agro-alimentare inundate”, a completat dr. Nicolae, recomandând populaţiei ca până la dezinfecţia totală a fântânilor inundate să consume numai apă îmbuteliată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic trimis cu elicopterul în mijlocul sinistraţilor din Ulma.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medic trimis cu elicopterul în mijlocul sinistraţilor din Ulma5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei