Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iul 2008 - Anul XIII, nr. 175 (3856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Luaţi de potop

Un mort şi un dispărut după inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat a murit, iar un băiat în vârstă de 15 ani este dat dispărut şi sunt şanse infime de a mai fi găsit în viaţă. Ambii au căzut victime apelor furioase ale râului Suceava. Dacă adolescentul a fost luat de viitură vineri după-amiază, cealaltă persoană şi-a găsit sfârşitul în noaptea de sâmbătă spre duminică, corpul neînsufleţit fiind descoperit ieri dimineaţă după mai multe ore de căutări.

 

La Ţibeni, puhoaiele care au lovit de două ori în mai puţin de 48 de ore au curmat o viaţă. Familia Tomşa a plecat de acasă sâmbătă seară după ce autorităţile au dat alerta de evacuare. Era anunţată o viitură puternică pe râul Suceava, iar zeci de gospodării se aflau în cale. De teamă să nu-şi piardă chiar toată agoniseala, Petru Tomşa, soţia şi copiii au luat toate animalele din grajd şi au urcat pe un deal. Până spre miezul nopţii au stat cu toţii în jurul unui foc. La un moment dat, Petru Tomşa a dispărut, iar pentru că nu mai dădea nici un semn, fiii săi au început să-l caute.

„Am luat lanterne şi am căutat peste tot. Ne-au ajutat şi oamenii din sat, am strigat după el, dar nimic. Abia când s-a luminat de zi ne-a spus cineva că l-a văzut mergând pe lângă o căpiţă de fân. Am mers în acea direcţie şi l-am găsit plutind pe apă. O fi alunecat pe iarba udă şi pentru că nu ştie să înoate nu a mai putut ieşi”, a spus Ilie Tomşa, unul dintre băieţii decedatului.

 

Familia adolescentului dispărut are parte doar de nenorociri

Au trecut aproape trei zile de când apele râului Suceava au înghiţit un adolescent în vârstă de 15 ani, din cartierul Iţcani, şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic de acesta.

Rudele minorului au încetat deja să mai spere că adolescentul se mai află în viaţă, rugându-se doar ca trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Acsinte să fie găsit, pentru a-l înmormânta creştineşte.

De vineri după-amiază, familia lui Gheorghe plânge întruna şi nu înţelege ce blestem s-a abătut asupra lor. Mama adolescentului a murit în urmă cu aproape şapte ani, iar tatăl acestuia este grav bolnav, fiind imobilizat la pat.

„Nici n-am avut curaj să-i spun tatălui”, mărturiseşte Irina Pânzariu, mătuşa minorului. Aceasta îl acuză de moartea lui Gheorghiţă pe bărbatul care lucra pe platforma de măsurare a nivelului râului Suceava, construcţie ce s-a prăbuşit în apele învolburate.

Irina Pânzariu susţine că respectivul individ i-a pus pe Gheorghiţă şi pe un alt minor să-i scoată de acolo sculele de pescuit şi uneltele pe care le folosea la măsurarea nivelului apei.

„I-a luat pe copii din parc (n.r. – parcul din zona gării Iţcani) şi le-a spus că le dă bani dacă scot de acolo undiţele şi beţele alea ale lui...”, izbucneşte în plâns mătuşa adolescentului dispărut în apă.

Toată povestea se întâmpla vineri, în jurul orei 15:00, în zona podului Iţcani. La un moment dat, pilonii care susţineau construcţia de beton, din care Gheorghiţă Acsinte şi un alt minor scoteau undiţele şi uneltele de măsurat nivelul apei, s-au prăbuşit în apele învolburate ale râului Suceava, cei doi minori fiind înghiţiţi de puhoaie.

Dacă adolescentul în vârstă de 15 ani nu a mai ieşit la suprafaţă, celălalt copil, deşi nu ştia să înoate, a fost aruncat pur şi simplu de viitură în apropiere de mal, reuşind să se agaţe de betoanele care se năruiseră din cauza furiei apei şi să se salveze. Copilul povesteşte că Gheorghe Acsinte l-a prins la un moment dat de mână şi l-a strâns cu putere, în încercarea disperată de a se salva.

„Am sunat de nu ştiu câte ori să vină să-l caute... Au venit, au căutat o oră-două, au plecat. I-am sunat şi când s-a oprit ploaia, să-l caute sub dărâmături... Eu înţeleg că sunt inundaţii, dar aici e vorba de un suflet de copil”, mai spune Irina Pânzariu.

Din câte se pare, trupul neînsufleţit al adolescentului se află chiar în locul în care a căzut în apă, fiind prins sub pilonii şi construcţia de beton ce s-a prăbuşit, odată cu el, în râul Suceava.

Din cauza debitului crescut al râului, însă, pompierii din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă nu au putut interveni, aşteptând ca apele să scadă pentru a putea relua căutările.

 

Anchetă poliţie

Poliţiştii secţiei Burdujeni spun că, dacă se va confirma faptul că bărbatul care se ocupa de măsurarea nivelului râului Suceava le-a oferit bani celor doi copii pentru a-i scoate bunurile din construcţia de beton ce stătea să se prăbuşească, acesta riscă să fie pus sub acuzare pentru ucidere din culpă şi (sau) neglijenţă în serviciu.

Din informaţiile noastre, în cursul zilei de astăzi, va fi înregistrat un dosar penal în această cauză la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

Totuşi, până la găsirea lui Gheorghe Acsinte, dosarul va fi înregistrat ca dispariţie suspectă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un mort şi un dispărut după inundaţii.
 Vizualizări articol: 1532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Un mort şi un dispărut după inundaţii3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezeu sa-l odihneasca trimis de
(28 iul 2008, 15:53:31
Bietul copil ... fugise de la casa de copii acu vreo 4 ani si venise la Itcani la rude . Offffffff mai bine ramenea acolo !crying .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei