Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Bilanţ negru

Potopul în cifre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Potrivit ultimelor informaţii furnizate, aseară, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, numărul localităţilor din judeţ afectate de inundaţii a ajuns la 78.

Conform datelor strânse de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, nu mai puţin de 2500 de case, gospodării şi anexe au fost inundate, aproximativ 1300 de persoane având nevoie de ajutor din partea serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

Cifrele spun totul despre potopul ce s-a abătut asupra judeţului, despre disperarea ce a cuprins mii de familii din judeţ.

Puhoaiele revărsate au colmatat aproape 5000 de fântâni, au distrus sau avariat parţial nu mai puţin de 300 de poduri şi podeţe şi au inundat în jur de 6250 de hectare de teren agricol şi fâneţe.

Mai multe sate au rămas izolate, sătenii ne mai având altceva de făcut decât să implore divinitatea şi să spere că apele au să se retragă.

Printre cele mai afectate localităţi de ploile ce au căzut în noaptea de joi spre vineri au fost Satu Mare, Vicovu de Jos, Comăneşti, Suceviţa, Straja, Arbore, Todireşti, Marginea, Udeşti, Volovăţ, Vultureşti, Bilca, Iaslovăţ, Voitinel,  Bosanci, Frătăuţii Noi, Ipoteşti.

La Suceviţa, de exemplu, cinci case au fost distruse de ape, iar circa 60% dintre gospodăriile sătenilor au fost afectate, zonele Bercheza şi Voievodeasa fiind izolate. Autorităţile locale au anunţat şi că drumurile comunale au fost distruse în proporţie de 50-80%, iar mare parte din fântânile localnicilor au fost colmatate.

La Marginea, estimează membrii comitetului local pentru situaţii de urgenţă, nu mai puţin de 1248 de locuinţe au fost afectate, două fiind în pericol de prăbuşire. La Vultureşti, reiese din ultimul raport trimis de către ISU Suceava, s-a rupt barajul Hreasca, fiind inundată întreaga localitate. La Bilca, 300 de gospodării au fost afectate, aproximativ 600 de păsări din curţile oamenilor fiind luate de ape.

 

Ploaie, grindină şi trăsnete

La Voitinel, 210 persoane au rămas izolate, aproape 80 de case au fost inundate, iar reţeaua electrică şi reţeaua telefonică au fost afectate.

Două locuinţe au fost cuprinse de flăcări în urma descărcărilor electrice naturale (trăsnete), una fiind distrusă în proporţie de 50% (pagube de 70.000 de lei), iar cealaltă a rămas fără acoperiş (pagube 20.000 de lei).

La Frătăuţii Noi, apa a intrat în peste 200 de case şi anexe gospodăreşti, echipele de intervenţie lucrând din greu pentru construirea unor diguri de protecţie din saci de nisip şi fascine.

În municipiul Fălticeni, au anunţat autorităţile locale, apa potabilă a fost restricţionată până astăzi, în jurul orei 12:00, în urma avariilor produse la Staţia de captare Baia III, produse  din cauza precipitaţiilor abundente de joi.

La Vicovu de Jos, 350 de locuinţe, 600 de anexe, 650 de beciuri, 900 de fântâni şi 120 de hectare de suprafeţe agricole apar inundate de apele revărsate ale pârâului Remezău.

Lista exemplelor ar putea continua, în spatele acestor cifre ascunzându-se de multe ori disperarea unor familii, a unor comunităţi înconjurate de ape, ploi torenţiale, grindină şi trăsnete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Potopul în cifre.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Potopul în cifre4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei