Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iul 2008 - Anul XIII, nr. 174 (3855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Măsuri

Adomnicăi îi solicită lui Flutur iniţierea unei campanii masive de împăduriri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tăierile abuzive de păduri sunt principala cauză a dezastrelor care au lovit judeţul în ultimii ani, apreciază deputatul PSD de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Adomnicăi a declarat, vineri, în conferinţă de presă, că cea mai mare parte a infrastructurii judeţene a fost proiectată pentru a face faţă la „situaţii normale din punct de vedere meteorologic”, nicidecum la un asemenea aflux de torenţi de pe versanţii despăduriţi, cum a fost în ultimii ani.

Deputatul social-democrat a făcut apel la experienţa de inginer silvic şi de fost ministru al Agriculturii a preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi i-a propus acestuia să aibă iniţiativa unei campanii masive de împăduriri la nivelul întregului judeţ.

„O campanie masivă de reîmpădurire, cu antrenarea tuturor instituţiilor statului şi a societăţii civile, ar trebui să fie prioritatea zero a preşedintelui Consiliului Judeţean”, a afirmat Adomnicăi.

Ea a apreciat o altă iniţiativă a preşedintelui Flutur, care a anunţat o acţiune de ecologizare pe raza drumurilor judeţene, îndeosebi a celor din zonele turistice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomnicăi îi solicită lui Flutur iniţierea unei campanii masive de împăduriri.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Adomnicăi îi solicită lui Flutur iniţierea unei campanii masive de împăduriri3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era acum momentul? trimis de
(26 iul 2008, 15:03:43
Cand toate fortele sunt in teren pentru lupta cu apele, doamna deputat diminueaza efectele inundatiilor cu o conferinta de presa despre impaduriri!!! Doamna deputat, daca locuiti de mai mult de cateva luni in judet, nu se poate sa nu fi auzit de campaniile de impadurire incepute de senatorul Flutur in primaverile ultimilor 2 ani, iar daca locuiti de mai multi ani in zona, va informez ca n-am prea auzit de astfel de campanii, altele decat campaniile electorale, organizate de Consiliul Judetean, cu angrenarea tuturor fortelor asa cum cereti acum, ci numai de campaniile de impadurire organizate cu plata de Directia Silvica. Indraznesc sa va spun aceste lucruri fiindca ma asteptam ca un parlamentar de Suceava sa mobilizeze, el insusi, forte cu care sa vina in sprijinul celor ce sunt de mai bine de 40 de ore in zonele afectate de ape, nu sa vorbeasca nimic intr-un moment cand nu-i timp de vorba! Sunteti prea tanara pentru a practica un politicianism de 2 lei!
2.   Lasa-ne trimis de
(26 iul 2008, 15:59:21
cititorule PLD -ule lasa ne.Cu fluturas cu tot, ciocul mic. Nesimtirea voastra nu mai are limite.Cind auziti de despaduriri ciocul mic, ochii in pamint si scuze pentru acest judet,pe care l-ati barberit de vegetatie
3.   Astia sunt nebuni trimis de
(26 iul 2008, 16:07:29
Cum sa opresti ploaia cu impadurirea.Sunt nebuni unii.Eu inteleg ca trebuie sa impaduresti, dar sa nu creada ei ca daca impaduresc,mania lui Dumnezeu se va opri, in conditiile in care in Romania clima s-a schimbat considerabil, este foarte multa ploaia, iar apoi seceta cumplita, iar masuri de indiguire, scoaterea nisipului, pietrisului, adancirea cursului apei, repararea podurilor, asa vom trai.Este culmea nesimtirii la noi, nimeni nu face nimic.
4.   E simplu trimis de
(26 iul 2008, 20:06:51
Tai un copac, plantezi 2 in loc. O astfel de lege trebuia de mult adoptata in Romania.
5.   Deputat trimis de
(26 iul 2008, 22:53:21
de ce nu esti in mijlocul apelor - astepti voturi de la sarmani fara sa ii ajuti asta inseamna inpadurire .
6.   Pentru RIKUIM trimis de
(27 iul 2008, 14:09:34
De despaduriri s-au ocupat oameni din toate partidele, eu vorbeam de impaduriri,nu uita ca administratia judetului a fost timp de 16 ani de un singur fel! Apropo de ciocul mic, daca ai curiozitatea, intereseaza-te cui apartin firmele de cherestea din zona Moldovita, Argel si cum au obtinut cotele de taiere a padurilor! Acuzarea celor ce nu-i lauda pe niste politicieni mediocri ci le face semn sa faca putina liniste in aceste momente, ca ar fi neaparat portocalii, este complet aiurea si de un radicalism ce-l da lipsa elementara de cultura, inclusiv politica.
7.   Va blesteama d-zeu ca snteti rai trimis de
(27 iul 2008, 20:28:32
ce leg. are taiera padurilor cu calamitatile,sa schimbat clima oameni buni si de zeci ani buni PSD a fost la conducere
7.1  RE: Va blesteama d-zeu ca snteti rai trimis de
(28 iul 2008, 07:17:44
pai are desteptul pamantului, un brad matur controleaza o tona de apa care altfel ar ajunge prin rauri

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei