Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bătuţi de soartă

S-au urcat în poduri şi s-au rugat la Dumnezeu să scape cu viaţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Au crezut că a venit Sfârşitul Lumii. Pentru zeci de familii care locuiesc pe strada Valea Seacă din Câmpulung Moldovenesc, noaptea de miercuri spre joi a semănat cu Apocalipsa descrisă în Biblie. Pârâiaşul care trece prin zonă s-a transformat brusc, iar valul de apă, care a atins şi patru metri înălţime a măturat aproape totul în calea sa.

 

Miercuri seară, cerul parcă s-a rupt la Câmpulung Moldovenesc. Ploaia torenţială care a căzut timp de trei ore a umflat apele, a măturat podurile şi podeţele şi i-a îngrozit pe oameni.

Localnicii spun că în jurul orei 2.00, pârâul din faţa caselor s-a umflat brusc.

„A venit ca un perete, parcă era Dunărea. A crescut aproape imediat până la nivelul geamului şi am crezut că ne ia cu tot cu casă şi ne duce”, a spus Nicolae Maruseac.

Coşmarul familiei Maruseac a crescut când au auzit ţipetele disperate ale unei persoane. „Am deschis geamul şi am văzut un băiat de la pompieri care plutea pe o bucată de lemn şi striga după ajutor. L-am prins în ultimul moment”, a mărturisit Elena Maruseac.

Pompierul fusese luat de şuvoi câteva sute de metri mai sus, după ce autospeciala cu care venise să-i ajute pe sinistraţi, împreună cu alţi nouă colegi, a fost răsturnată ca o cutie de chibrituri de apele furioase ale pârâului Valea Seacă.

Toţi cei zece pompieri au scăpat cu viaţă, însă maşina cu care veniseră în misiune a rămas în albia pârâului.

 

„Bine că am scăpat cu viaţă”

Scenele de groază s-au consumat la fiecare casă de pe cele două maluri ale pârâului Valea Seacă.

Valeria Piticari are 82 de ani, dar spune că o astfel de viitură nu a văzut niciodată de când locuieşte în Câmpulung Moldovenesc.

„Eu dormeam la parter. M-a trezit nepoata mea care a venit să-mi spună că vine apa mare. M-am dus la geam şi m-am speriat. Tot atunci s-a întrerupt şi lumina, iar zgomotul pe care-l făceau apa şi lemnele care loveau casa m-au speriat tare de tot. Ne-am urcat repede în pod şi am aşteptat. Ce altceva puteam să fac?”, s-a întrebat bătrâna.

Valeria Piticari s-a rugat alături de nepoată ca Dumnezeu să-i lase casa în picioare.

„Dacă-mi distrugea casa, ce făceam eu la 82 de ani? Am rămas fără lemne, fără cartofi, toată grădina este distrusă, dar bine că am scăpat cu viaţă”, a adăugat femeia, nu înainte de a-şi face o cruce mare şi de a mulţumi încă o dată Celui de Sus.

 

„Dacă ploaia nu îngăduia un pic, era prăpăd”

Vecină cu octogenara Valeria Piticari este familia Ciocârlan. Lucian, capul familiei, stă în curte şi se uită pierdut la golul care cu câteva ore mai devreme se numea gard. Despre noaptea de miercuri spre joi nici nu vrea să-şi mai amintească.

„Mi-am luat soţia şi copilul de trei ani şi am urcat cu toţii cât mai sus în casă. În rest, om vedea ce mai putem face”, mărturiseşte Lucian Ciocârlan, parcă împăcat cu situaţia.

Spaima a fost la fel de mare şi pentru familia Rusu. Doru munceşte în curte. Adună un gard adus de nu se ştie unde şi încearcă să îndepărteze mizeria din curte. Soţia sa scoate mâlul din casă. Noaptea pe care tocmai au traversat-o încă le dă frisoane.

„Am văzut sfârşitul. Dacă ploaia nu îngăduia un pic, era prăpăd. Ne-am temut că o să ne ia cu tot cu casă. Dacă ştiam că vine apa aşa de mare fugeam pe deal. Sperăm să nu mai vină alt val de apă, că am auzit că joi noapte va fi mai rău”, a spus, printre lacrimi, Victoria Rusu.

 

Autoturismele, transformate în cutii de conserve

Pe lângă pagubele din grădini şi de la construcţii, unii locuitori de pe Valea Seacă au avut ghinionul să rămână şi fără autoturisme. Viitura le-a luat pe sus maşinile şi le-a transformat în adevărate cutii de conserve. Dacă unii şi-au găsit maşinile proptite în copaci sau în poduri, alţii nu mai pot recupera nimic.

Este şi cazul lui Dorinel Mercheş, a cărui Dacie a dispărut cu desăvârşire.

„Am mers pe cursul pârâului până la vărsarea în râul Moldova. Nu am reuşit să o găsesc, cred că o fi undeva pe la Vama. Asta e, o să muncesc şi o să-mi cumpăr alta”, s-a resemnat Dorinel Mercheş.

Nici nu e de mirare ce s-a întâmplat cu maşinile mici, mai ales că maşina de intervenţie a pompierilor a fost răsturnată la fel de uşor de viitură, deşi cântăreşte de câteva ori mai mult decât o Dacie, spre exemplu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-au urcat în poduri şi s-au rugat la Dumnezeu să scape cu viaţă.
 Vizualizări articol: 1778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 15 voturi
S-au urcat în poduri şi s-au rugat la Dumnezeu să scape cu viaţă3.9515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(25 iul 2008, 11:21:08
Dumnezeu sa ne ierte ca suntem pacatsoi si el ne pedepseste ! In afara sa ne uram si sa ne certam toata ziua nu stim altceva ....! Dumnezeu sa-i ajute pe cei napastuiti si aflati in necaz!
1.1  RE: Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(25 iul 2008, 11:27:48
Ce dumnezeu ma? Nu mai dati vina pe inchipuiri, dati vina pe cei ce-au defrisat muntii, permitand viiturilor sa mature tot in calea lor. Batrana aia de 82 de ani n`a mai vazut asa ceva de cand e ea, ce credeti ca s`a schimbat de atunci pana acum? Popii si shmecherii si`au umplut sutanele/buzunarele cu bani, iar fraierii`s inundati. Si unii inca mai dau vina pe "Dumnezeu".
1.2  RE: Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(25 iul 2008, 11:30:32
asta ne da dumnezeu asta ne trebuie deoarece suntem prea rai,
1.3  RE: Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(25 iul 2008, 11:39:56
In acest caz, propuneti Procuraturii sa`l ancheteze pe Dumnezeu pentru distrugeri, victime si restul pagubelor de la ploile de ieri, ca magnatii lemnului din judet sa`si poate fuma linistiti trabucurilehappy Religia e una, tembelismul e boala care se manifesta prin invinuirea lui Dumnezeuhappy Daca ar fi asa cum ziceti voi, ca vine viitura acolo unde e pacat si unde oamenii sunt rai - in Bucuresti ar fi mai frumos ca`n Venetia...
1.4  RE: Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(26 iul 2008, 00:26:07
Ai dreptate cu padurile ...Dar cine le-a taiat..nu tot noi oameni...?!Doar nu le-a taiat Dumnezeu....El le-a dat sa avem grija de ele nu sa le taiem toate...si sa le dam la straini!(Omar Haisan...iti zice ceva numele asta domnule Basescu?!)
1.5  RE: Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(26 iul 2008, 00:31:55
.....a si am uitat ...domnule Flutur ..poate stiti si dumneavoastra ceva despre acest Omar Haisan ,ca doar cu ajutorul lui a-ti propulsat in cariera politica si acum veniti ca un mare salvator...chiar nu va e rusine sa mai faceti si pe-a "sfantu"?!
1.6  RE: Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(26 iul 2008, 01:13:10
domnului KK-at.esti un animal rational care vine de nicaeri si merge catre nicaeri.marsh.
1.7  RE: Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(26 iul 2008, 03:26:28
Cind Fluture era ministru,in judetul Suceava s-au taiat cele mai multe paduri,in mod special in zona Cimpulungului.Nenorocirea de pe Valea Seaca se va repeta si in alte locuri despadurite de noii capitalisti.
1.8  RE: Dumnezeu ne pedepseste pt ca i-am intors spatele! trimis de
(26 iul 2008, 16:21:56
Ia mai lasati povestile cu padurile taiate.S-a schimbat clima din Romania, nu vedeti:ploaia multa si seceta, doua extreme!E drept ca s-au taiat padurile, hotii le-au taiat, ca va spun eu ca sunt multi oameni proprietari de paduri, care cumpara lemene, intrucat din padurea lor nu li se marcheaza arbori de catre silvic, iar daca ii taie nemarcat sunt condamnati la inchisoare, si la cate taxe platesti este mai ieftin sa le cumperi, decat sa le tai din propria ta padure.Hotii de la silvic,precum si patronii gateristi s-au imbogatit, dar oamenii tot saraci au ramas, majoritatea.Patronii iau lemnul de la oameni cu nimica pret si il vand cu preturi enorme.Asa ca nu mai filozofati ca daca aveati paduri netaiate nu aveati inundatii, este complet fals ceea ce spuneti.
2.   SA NE RUGAM DOMNULUI trimis de
(25 iul 2008, 11:37:24
Pentru necazul fratilor nostrii care trec prin asa incercari dureroase ! Sa ne rugam mai cu seama ca lumii sa i se deschida ochii pentru a vedea ca acest pamant intinat pana la saturatie isi traieste ultimile clipe inaintea revenirii Domnului Iisus Hristos,zi mare si infricosata,in care Domnul si-i va lua pe ai Lui ca sa petreaca impreuna vesnicia ! Faca Bunul Dumnezeu ca si noi toti sa ne numaram printre cei alesi,si aceasta depinde numai de noi,de modul in care ne traim viata aici pe pamant !
2.1  RE: SA NE RUGAM DOMNULUI trimis de
(25 iul 2008, 11:41:56
Prietene, lasa rugaciunea, pune mana pe doua pungi cu faina si 2 sticle de apa minerala si ajuta sinistratii. Rugaciunea nu tine nici de adapost, nici de foame!
2.2  RE: SA NE RUGAM DOMNULUI trimis de
(25 iul 2008, 12:07:33
Este foarte buna si solutia ta, dar pentru ca omul sa se intareasca sufleteste, pentru ca el sa treaca cu usurinta peste asemenea momente este in primul rand nevoie de rugaciune ! Te-ai rugat vreodata pentru cineva,pentru o persoana pe care nici n-o cunosti,dar pentru dusmanul tau,asa cum ne cere Dumnezeu ? Domnul Iisus s-a rugat tot timpul Tatalui Ceresc pentru oameni,pentru ucenicii Lui,chiar si pentru cei care-L rastigneau si-L schingiuiau pe Crucea Calvarului ,chiar aparandu-I, spunand..." TATA, IARTA-I CA NU STIU CE FAC"...Si,in principiu,nu se rezolva mai nimic cu doua pungi de faina si doua sticle de apa minerala...Solutia e cu totul alta...Dar traim in Romania...
3.   Pfffffff .. dumnezeu trimis de
(25 iul 2008, 11:37:49
KKK ... ai spus tot ce se putea spune ... dupa ce dobitoci au defrisat munti acu ... se roaga la sfinti aparuti pe geamuri.....:)))))))))))))) si mantuitori....:))))))))) RETRASATILOR ..invatati sa respectati natura si so protejati....
4.   D-lui Sandrino Neagu ... trimis de
(25 iul 2008, 11:50:22
Se pare ca nici dv. nu cunoasteti semnificatia si insemnatatea cuvantului " APOCALIPSA", ( ultima carte a Bibliei )...Deci acest cuvant inseamna pur si simplu... " DESCOPERIRE'...si nici de cum niste dezastre naturale nemaivazute ! Intradevar, pe parcursul ei vom da si de dezastrele ce il asteapta pe "pacatosul" pamant ...dar ,repet, cuvantul in sine nu insamna nici pe departe asa ceva si , din pacate,din necunoastere, acest cuvant este perceput de marea masa a oamenilor ca si "sfarsitul lumii"...Nu , nici vorba sa insemne asa ceva ! Toate cele bune !
4.1  RE: D-lui Sandrino Neagu ... trimis de
(25 iul 2008, 11:54:03
Propaganda protestanta...
4.2  RE: D-lui Sandrino Neagu ... trimis de
(25 iul 2008, 12:18:34
Vezi ca te faci de ...kkk ! Ce are nestiinta ta ,ca sa nu spun altfel,cu alte culte crestine ? Mai lasa fandoselile de "a tot stiutor" si pune manuta si mai studiaza si apoi incumeta-ti a da cu parerea. Iti mai repet inca o data : CUVANTUL " APOCAPIPSA' vine din limba greaca si inseamna..." DESCOPERIRE",si se refera la descoperirea facuta de INSUSI DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, APOSTOLULUI IOAN PE INSULA PATMOS... NU INTRA IN NISTE DOMENII IN CARE ESTI PARALEL CA TE FACI DE...KK-K...
4.3  RE: D-lui Sandrino Neagu ... trimis de
(25 iul 2008, 18:03:37
"Iti mai repet inca o data" ? Du-te bai putza mai incolo... cu tot respectul!
5.   Dd trimis de
(25 iul 2008, 11:53:22
bai dobitocule tie nu iti este frica de D-zeu,chipul de la Biserica din putna poate este un semn.Daca tu esti Satanist insemna ca esti un pr..ost,Sincer tu cand te-ai nascut te-ai nascut cu credinta in Satana???
5.1  RE: Dd trimis de
(25 iul 2008, 12:01:54
Nu nu sant satanist ... dar ... sant realist .. chipurile de care zici ti le poti baga in fund cu geam cu tot ... Scara evolutiva ati spune ceva???? Suntem in 2008 si inca se crede in tampeni de genul celor de la putna ... frate pune mana pe o carte... poate mamica ta t-ea facut ruganduse la ..... dumnezeu...laughing)))))) si a ramas insarcinata in fata icoanei:))))))))) handicapatule
5.2  RE: Dd trimis de
(25 iul 2008, 15:58:19
D semnul ala de la Putna poti sa ti l bagi undeva ....adevaratele semne se vad cum zice si KKK pe muntii si in padurile din jurul nostru care au fost ,,rase,, pentru a se plati campaniile electorale ale domnilor care acum ii vedem la televizor si dau vina pe vreme pe nori pe Dumnezeu pe oricine ..... numai pe ei nu se vad vinovati ca au taiat mii de hectare de padure care opreau ca suvoiul de ape sa vina ,,perete peste casele oamenilor,, ma intreb cine ii va trage la raspundere pe acesti ,,oameni,, daca ii pot numi asa .
6.   Inundatii trimis de
(25 iul 2008, 11:53:52
lemnaRII DIN ZONA BUCOVINEI AR TREBUI SA PLATEASCA CU VIRF SI INDESAT ,ACESTI MAGNATI CARE SAU IMBOGATIT PESTE NOAPTE PE MUNCA ININTASILOR NOSTRI AR TREBUI SA AIBA PE CONSTIINTA ACESTE NENOROCIRI ,AR TREBUI SA PLATEASCA O SUPRA TAXA DE MEDIU PT CA AI DEFRISEAZA TOT SI NINMENI NU II TRAGE LA RASPUNDERE ,NU SE MAI SATURA DE BANI, NU AM VAZUT NICI O BUCATA MICA PLANTATA LA LOC DE ACESTI MAGNATI ,AR TREBUI SA FIE OBLIGATI SA PLANTEZE INZECIT FATA DE CE TAIE EI ,.DECI SA SE IA MASURI ATENTIE AUTORITATILOR SI IN SPECIAL D-LUI FLUTR
7.   Traiasca satana trimis de
(25 iul 2008, 12:02:01
i d i o t i l o r, popii va f*t copii in c*r si va rad muntii si voi plangeti? ati merita sa va inece ploile, be-v-ar canalu sa va beie si dati-v-ar cu icoanele de cap!
8.   Dd trimis de
(25 iul 2008, 12:04:38
Bravo mai KKK,ca doar astea nu pot sa isi vada de treaba lor,lasa comentarii cu APOCALIPSA ,Pocaiti --spune totul--ce aste au in cine sa Creada.
8.1  RE: Dd trimis de
(25 iul 2008, 12:10:49
N`au ma, tu nu stii cum is astia?big grinlaughing
8.2  RE: Dd trimis de
(25 iul 2008, 12:26:25
Se vede ca sunteti doi natarai care incurca sula cu prefectura ! Analfabetilor ce sunteti ! Lasati voi pocaitii in pace si pe toti oamenii care cred cum doresc ei fiindca nu va ridicati la nivelul lor dici pana la unghia piciorului avand asemenea conceptii de inculti si habodnici de acum o suta de ani...
9.   Pt hyhyhy trimis de
(25 iul 2008, 12:12:06
esti un semianalfabet

ati - iti

t-ea - te-a

ruganduse - rugandu-se

sant - sunt

dupa cratima se afla echivalenta corecta.

esti un prost cu o clasa mai mult decat trenul.

by sandel

9.1  RE: Pt hyhyhy trimis de
(25 iul 2008, 12:25:20
Se intampla sa greseasca omul , tinand cont ca sunt plecat din ro de multi ani asa ca incep a uita e scuzabil... oricum mersi ...:))))))))))))))
9.2  RE: Pt hyhyhy trimis de
(25 iul 2008, 14:56:42
esti prost daca-ti uiti limba materna dar cred ca nici nu ai stiut-o

10.   Apocalipsa trimis de
(25 iul 2008, 12:17:02
draga kaiafas... nu crezi ca este mai putin importanta adevarata semnificatie a cuvantului "apocalipsa" acum?? situatia este foarte grava iar tu esti pus pe critici total nesemnificative...
11.   Tacerea e de aur trimis de
(25 iul 2008, 12:33:25
tara arde si baba se piaptana.............
11.1  RE: Tacerea e de aur trimis de
(25 iul 2008, 12:41:33
SI TU CRED CA ESTI BABA !
12.   Vai de omenire!! trimis de
(25 iul 2008, 12:45:26
Chiar cand vine nenorocirea peste om nu se gandeste ca poate a suparat pe DUMNEZEU si sa se pocaiasca,ci nu-si gaseste altceva mai bun de facut decat sa se certe cu un limbaj care lasa de dorit(cel din comentarii).Eu cred ca Dumnezeu e prea bun cu noi...Doamne nu ne lua in seama faradelegea!
12.1  RE: Vai de omenire!! trimis de
(25 iul 2008, 13:00:25
Mos Craciun nu exista...
12.2  RE: Vai de omenire!! trimis de
(25 iul 2008, 13:27:31
Ai perfecta dreptate
12.3  RE: Vai de omenire!! trimis de
(25 iul 2008, 13:37:01
Nu exista Mos Craciun, dar exista DUMNEZEU.......
13.   Dezastru trimis de
(25 iul 2008, 12:47:14
Suceava cel mai nenorocit judet.Este situat in centrul Carpatilor Orientali iar norii de ploaie se "descarca" in aceasta zona.Padurile se taie,de plantat aproape mai nimic,autoritatile nu prea fac fata evenimentelor.
13.1  RE: Dezastru trimis de
(25 iul 2008, 12:53:38
Unde, ma?
13.2  RE: Dezastru trimis de
(25 iul 2008, 13:06:57
:))))))) gata mai KKK las-o moarta laughing) faci pe grozavul si atat
13.3  RE: Dezastru trimis de
(26 iul 2008, 09:56:59
supervizor, daca suceava e in centrul carpatilor orientali, inseamna ca ai studiat geografia cu....femeia de serviciu! suceava e in nordul carpatilor orientali....daca nu esti sigur pe o informatie, mai bine nu o spui pana nu te documentezi.
14.   Apa trece pietrele raman trimis de
(25 iul 2008, 13:05:31
faptul ca dezastrele naturale sunt controlate de Dumnezeu, cred ca toata lumea o stie, pana si un idiot cum e KKK(vad ca el a monopolizat comentariilelaughing) ) Daca astfel de indivizi fac abstractie de asta, sunt nistre frustrati si niste oameni de nimic...ce vor avea surprize mari cand viata lor de KK-T se va stinge...nu va farmati prea tare sa convingeti astfel de oameni de rolul Lui Dumnezeu asupra Pamantului....le vine randul si lor stati fara griji.Pe de alta parte si oligofrenii precum KKK si mai cativa pe acolo AU DREPTATE...la faza cu defrisarile!Din pacate si asta e o cauza...greselile si erorile umane il determina pe Dumnezeu, in rabdarea-i emorma, sa intervina uneori..nimic din ce facem nu ramane fara consecinte!!!!Indiferent de ceea ce filosofam noi aici Dumnezeu ramane Suveran...cui nu-i place...sa se obisnuiasca!
14.1  RE: Apa trece pietrele raman trimis de
(25 iul 2008, 14:18:21
"faptul ca dezastrele naturale sunt controlate de Dumnezeu, cred ca toata lumea o stie" - tu in ce catun ai facut scoala?
14.2  RE: Apa trece pietrele raman trimis de
(25 iul 2008, 16:05:39
"Crede si nu cerceta", asta e colivia preferata a multora, si culmea e, ca se simt in largul lor inchisi acolo !
14.3  RE: Apa trece pietrele raman trimis de
(25 iul 2008, 17:22:52
nu inteleg ce vrei sa zici, adica?
14.4  RE: Apa trece pietrele raman trimis de
(25 iul 2008, 17:26:07
cam atat ai de zis KKK ? happy da, mintea ta de gaina s-a cam blocatlaughing

STAPLER explica-te
14.5  RE: Apa trece pietrele raman trimis de
(26 iul 2008, 00:35:28
distrusu asta de kkk decat ai fi mancat **** tota ziua pe aici mai degraba ai fi mers sa dai o mana de ajutor la Tibeni sau in alta parte unde era nevoie nu sa mananci ciuperci aiurea...sa vezi situatia la fata locului ...apropo si sa duci ceva de mancare nu faina ca oameni aia ma indoiesc ca au unde gati acum sau le mai arde de asa ceva....
14.6  RE: Apa trece pietrele raman trimis de
(26 iul 2008, 01:03:54
crede si nu cerceta sa-i spui lu' mata. Cereceteaza in ce mod vrei si ai sa vezi ca Bibila are dreptate in toate. Chiar si stiinta (adevarata stiinta nu pseudostiinta asta de rahat care apare in toate publicatiile, cu descoperiri de doi bani care dupa o saptamina sunt uitate pt. totdeauna)demonstreaza ca Biblia are dreptate in toate. Deci cerceteaza cit vrei si apoi crede.
14.7  RE: Apa trece pietrele raman trimis de
(26 iul 2008, 10:18:04
In ce anume are dreptate Biblia? Eu nu zic ca nu exista Dumnezeu, dar ii o carte prea interpretabila... Zi`mi si mie ce stiinta vezi tu in ea? Itzi arata undeva cum sa itzi puna doctorii mana in ghips cand ai rupt`o? sau cum sa construieti inapoi casa dupa ce ti`a luat`o apa? Si eu zic ca este un Dumnezeu, dar biblia a fost scrisa de oameni.
14.8  RE: Apa trece pietrele raman trimis de
(26 iul 2008, 10:50:28
Avand in vedere, ca eu nu am facut referinta la rudele nimanui, tu in schimb iti permiti sa mi te adresezi asa, o sa te numesc si eu, ignorant imputzit ce esti. Apropo, una din descoperirile de "doi bani", de care pomeneai, iti permite sa demonstrezi si altora cat esti de redus mintal...se numeste computer... Asa ca,domnule "V", n-ai decat sa refuzi in continuare ceea ce este evident, si nu mai incerca sa castigi pe altii de partea ta, nu poti.
15.   Subscriu trimis de
(25 iul 2008, 13:11:32
KKK, HyHyHy, ii bine ca nu sunt singur pe forum ca inaintewinking mai sunt si altii care rad de habotnicia medievala a unora. Adevarul e fix cum ati zis si voi: doamne-doamne n-are nimic in comun cu gateristii din munti - adevarata cauza a inundatiilor. Restul: rugati-va in continuare, pupati tablouri pupate de alti sute ca voi (ichh, cata lipsa de igiena elementara) si sperati ca o sa planteze dumnezeu paduri in locul vostru, si tineti minte: trasnetul e semn de la "necuratul" si inundatia e pedeapsa de la dumnezeu, si bagati asta in cap si copiilor vostri; numai asa veti contribui cu succes la pastrarea neintinata a civilizatiei rurale medievale din romania; meritati studiati, zau asa, ca triburile din amazon - nivelul de primitivism e similar. Bine ca aveti boom tv pe toate casele si-o frecati pe private spice noaptea si ziua pupati poala popii.
15.1  RE: Subscriu trimis de
(25 iul 2008, 19:25:28
citez :"Bine ca aveti boom tv pe toate casele si-o frecati pe private spice noaptea si ziua pupati poala popii. "

D-LE POALA POPII SE SCRIE NU CU "OA" CI CU "U" !! OK?

16.   !!!!! trimis de
(25 iul 2008, 13:25:23
Nu toti ce cred in Dumnezeu au de-a face cu popa!Sunt multi oameni care cred in Dumnezeu in inima lor si nu au nevoie de popii curvari si mincinosi ca sa le ia banii!Iar daca nu credeti in Dumnezeu de ce cand sunteti la necaz strigati DOAMNE,DOAMNE????????
17.   Felicitari trimis de
(25 iul 2008, 13:57:22
Felicitari lui KKK, HyHyHy si Secular. Este destul de greu sa le deschide-ti ochii si mintea unor astfel de indoctrinati.
17.1  RE: Felicitari trimis de
(25 iul 2008, 16:56:06
Ce-i Sandel?Te-a atins sdevarul ce l-am scris?Daca nu te interesa ce am scris nu te revoltai asa ca ma bucur ca te-a mustrat connstiitaSi afla ca nu mi-a pus mamica net!Daca as fi la varsta la care mi-ar pune mami net nu as intra pe acest forum!!!Nu ma mir ca nu ti-ai dat seama!Asa ca fiecare cu credinta lui atata timp cat STIE CE VREA!
18.   Pt danna_wailand trimis de
(25 iul 2008, 13:58:51
stii ceva... mai bine taci si stai jos.

ti-a pus mamica net, si ai gasit si tu un forum. unde sa faci comentarii fara rost.

ciao, sandel
19.   Felicitari trimis de
(25 iul 2008, 13:59:39
Felicitari lui KKK, HyHyHy si Secular. Este destul de greu sa le deschide-ti ochii si mintea unor astfel de indoctrinati.
20.   Felicitari trimis de
(25 iul 2008, 14:14:11
nu numai ca sint niste indoctrinati dar sint si niste excroci care conduc gloatele nestiuitoare profitind de tot ce pot de la ei.
21.   In sfarsit trimis de
(25 iul 2008, 14:15:37
In sfarsit incep sa deschida ochi... cei drept putini la numar. Dar e un inceput promitator. Bravo celor putini ... TOMA.....HYHYHY....KKK.. si intr-o oarecare ma sura....SANDEL .Dezastrele de care aveti parte acu, sant urmarea defrisarilor haotice din munti Cati dintre cei ce se roaga la asa zisul mantuitor au plantat un copacel .... in padure.....Schimbativa mentalitatea de inapoiati ca ...veti deveni subiect de studiu precum ,,.... triburile din Amazon...,,
21.1  RE: In sfarsit trimis de
(25 iul 2008, 15:40:42
Diana, maica, de obicei cand citezi pe cineva se pun ghilimelewinking oricum ma bucur ca esti de-aceeasi parere cu mine.
22.   Marturisire trimis de
(25 iul 2008, 14:16:52
subsemnatul kkk,nascut la data 30 Februarie noaptea in localitatea Pocreaca recunosc public ka am rupt lantul la varsta de 14 ani si am nimerit in targ,unde dupa nenumarate repetentii am ajuns stapanul adevarului absolut,asta imediat dupa ce ma-u fotat popii si pocaitii in cur!Avand in vedere aiestea ,rog ca toata lumea de pe aceasta pagina sa-mi respecte vorbele cele pline de intelepciune si de mare valoare poetica!Pentru ca e unu e KKK
22.1  RE: Marturisire trimis de
(25 iul 2008, 14:20:43
Domnule "beshit", pe langa faptul ca in afara de glumele "aiestea" de ckt si copil avortat nu poti mai mult, le mai si postezi pe forumuri...
23.   Sunt din suceava trimis de
(25 iul 2008, 14:22:30
Fereasca dumnezeu ce este aici sa dea dumnezeu sa treaca am sa merg si eu pe la toate podurile si o sa ma uit dar e jale stiu de la varu meu ca el e din itcani si mia zis
24.   Of, doamne trimis de
(25 iul 2008, 14:54:01
toti cei care vorbiti aiurea, cum v-ar mai fi inima daca ati fi in locul celor sinistrati? Mai taceti din gura si vede-ti-va de treburi, daca aveti, ca vad ca nu aveti ce face si bateti cimpii, sau mai bine-zis taieti frunza la ciini.
25.   PENTRU MAFIA LEMNULUI trimis de
(25 iul 2008, 15:16:09
Sunt unul din milioanele de copaci dobor�ti la pam�nt de catre mafia lemnului si va declar cu m�na pe inima (de lemn) ca acest prapad este blestemul nostru, al padurii
26.   Asa le trebuie trimis de
(25 iul 2008, 15:19:42
Dupa cit sint de hoti,birfitori si fudui,minia lui D-zeu si-a spus cuvintul.Ii vezi in biserica numai pindind la haine si baticuri,unul nu se roaga din suflet!Isi bat nevestele de luni pina simbata si duminica merg la biserica.Fura din codru si acum apa a venit libera tocmai peste prosti.Isi fac case mari si dorm sub grajd,in mizerie,stau flaminzi si cumpara covoare persan,astea toate nu sint pacate?Alunga un om sarac care cere o bucata de piine,asta nu e pacat?Pirasc vecinii cind fac cite ceva,de ciuda,asta nu e pacat?Arda-var focul de prosti nespalati si zoiti cu parfum peste rapan,chiar nu va dati seama de greselile voastre?
27.   Vine marea la mine trimis de
(25 iul 2008, 15:34:53
tocmai am venit de la mare, si ma gandeam ca nu o sa mai vad o intindere mare de apa ceva timp, dar observ ca e peste tothappy
28.   Iubiti credinta... in gura trimis de
(25 iul 2008, 15:55:03
http://video.google.com/videop poate se conving marii credinciosi cu credinta lor cu tot, si aia copiata dupa alte religii mai vechi.

suntem in secolul XXI incultilor, insa mintea voastra a ramas in urma cu vreo 10 secole cand altceva inafara de cuvintele dumnezeu, credinta, preot si alte labarii nu stiati... auzi dume pe capu lor, ne`o batut dumnezeu si o trimis potopu dupa noi...

el a fost cel dintai, insa pe el cine l`a creat? intrebare intrebatoare pentru mai marii pocaiti ai neamului romanesc... pana la urma poate ajung si ei la concluzii stiintifice.
28.1  RE: Iubiti credinta... in gura trimis de
(26 iul 2008, 01:13:29
Pe Dumnezeu nu l-a creat nimeni. El nu are sfarsit pentru ca nu are nici inceput. Desigur, in lumea asta limitata de spatiu si de timp este imposibil sa ne imaginam asa ceva. Dar va veni o zi cind veti plange amarnic dupa Dumnezeu, insa va fi prea tarziu pentru voi, va paste intunericul si scrasnirea dintilor...veti vedea.
29.   De unde? trimis de
(25 iul 2008, 16:27:34
De unde oare au aparut atitia retardati religiosi care dau vina pe pedeapsa divina decit pe propria lor incompetenta? Si nu militati tot voi ,astia credinciosi,pt retrocederea padurilor catre popi ca sa le defriseze in voie? Oricum,este mai usor sa te rogi decit sa muncesti,e mai usor sa-ti inventezi sfinti pe care sa-i sarbatoresti prin nemunca,decit sa faci indiguiri.De ce nu luati ex Olandei unde aproape1/2 din actualul ei teritoriu era cindva fund de mare? Si nu au facut-o prin rugaciuni ci prin secole de munca.Citi locuitori din zona respectiva ar fi iesit la indiguiri daca primaria le-ar fi cerut-o,aceasta punind la dispozitie utilaje si materiale? E mai comod totusi sa te rogi.E mai grav ca o fac in mileniul asta.Felicit domnii care i-au combatut pe prostovanii mistici inaintea mea desi nu intotdeauna sunt de acord cu limbajul.
30.   Bai carnatilor trimis de
(25 iul 2008, 16:40:47
ba voi santeti chear prosti voi nu vedeti ca autoritatile tae padurile si ai doare an cot asa ca nu va mai framantati ca nu se schimba nimica,si sa nu uitam ca fiecare sta la tara asi tae fiecare cum vrea,acum sa mai tae sa vedem ce ca nu a mai ramas nimic,si acum asteptati ca pompierii sa faca minuni.

daca mai vine un puhoi zdravan chear nu va mai ramane nimic,saraci oameni sant uni care nau nici o treaba cu asta da asta e prostia costa.
30.1  RE: Bai carnatilor trimis de
(25 iul 2008, 19:25:51
scuza-ma te rog ai scris intentionat cu atatea greseli sau doar atat poti?

30.2  RE: Bai carnatilor trimis de
(25 iul 2008, 20:36:28
Ma, ca sa te dai smecher, trebuie neaparat sa dovedesti ca esti analfabet ? De ce nu te intorci la vandut seminte, acolo nu trebuie sa scrii nimic...
30.3  RE: Bai carnatilor trimis de
(26 iul 2008, 10:08:39
aoleo.....cod rosu de maltratare a limbii romane de catre d-l buzuca...sincer, nu stiu eu sa numar cate greseli are dumnealui...poate ne dezvalui si identitatea sa avem de cine rade cu adevarat, mai buzuca...cred ca am numarat vreo 15 doar de ortografie si nu am terminat...de virgule nu mai spun...haide ca o sa fac un efort si o sa scriu corect textul lui buzuca...poate o sa invete si el sa scrie corect romaneste!
30.4  RE: Bai carnatilor trimis de
(26 iul 2008, 10:13:42
ba, voi chiar sunteti prosti. voi nu vedeti ca autoritatile taie padurile si le doare in cot? asa ca nu va mai framantati, ca nu se schimba nimic. si sa nu uitam ca fiecare din cei care stau la tara taie cum vrea. acum sa mai taie ... sa vedem ce ... ca nu a mai ramas nimic. si acum asteptati ca pompierii sa faca minuni.

daca mai vine un puhoi zdravan, chiar nu va mai ramane nimic, saracii oameni sunt unii care n-au nicio treaba cu asta , dar, asta e, prostia costa.

eu as intreba daca in cazul tau, buzuca, prostia nu costa....de obicei nu ma hazardez in comentarii, dar comentariul tau a fost teribil de rau...mai rau decat al unui analfabet!
31.   Ptr Toma,Diana,Hyhyhy, KKK si altii ca ei trimis de
(25 iul 2008, 17:03:07
daca ati avea macar ceva minte in cap ati stii sa vorbiti si voi ca toti oamnenii , nu ca niste retardati mintal. Daca ati citit in biblie , cand Dumnezu a trimis potopul pr vreame lui Noe, asta s-a intamplat tot din cauza defrisarilor copacilor sau din cauza ca oamenii erau fffff pacatosi? Si inca ceva ........... radeti voi de oameni religiosi si de pocatiti , dar cine rade la urma rade mai bine.
31.1  RE: Ptr Toma,Diana,Hyhyhy, KKK si altii ca ei trimis de
(25 iul 2008, 17:52:27
Tu proasta p*lii, trecand peste infantilitatea de care dai dovada, sa`ti zica si ma-ta de expresia "retardat mintal" nu e un mic pleonasm...
31.2  RE: Ptr Toma,Diana,Hyhyhy, KKK si altii ca ei trimis de
(25 iul 2008, 18:16:53
Tu proasta p*lii, trecand peste infantilitatea de care dai dovada, sa`ti zica si ma-ta de expresia "retardat mintal" nu e un mic pleonasm...
32.   Faceti comentari degeaba...AJUTATINE! trimis de
(25 iul 2008, 17:25:17
daca ati fi trecut prin ce am trecut noi..nu ati mai comenta atat si nu vati mai lega atata de religie si de altele...fiecare sa ajute cu ce poate...nu sa dea numai din grua si atata...dovediti k va pasa d noi acesti sinistrati...
33.   Pacat.. trimis de
(25 iul 2008, 17:29:23
Pedeapsa lui Dumnezeu survine in urma atator marsavenii care se fac in ziua de azi, a pacatului ce a ajuns la cele mai inalte cote. Ce tot ii dati cu defrisarile? Si mai vreau sa adaug ca mi-e mila de aceia care cu atata usurinta pronunta sau neaga numele lui Dumnezeu... Sunt sigur ca va fi vai de ei... Nu ne tine Doamne in seama nebunia!
33.1  RE: Pacat.. trimis de
(25 iul 2008, 17:37:17
Sunt de acord cu tine!Dar unii nu vor sa inteleaga nici cand le bate nenorocirea la usa!!
34.   Pfffffffffff trimis de
(25 iul 2008, 17:34:31
Ce potop fetito?�?�? Poate glaciatiune sau poate erupti vulcanice sau.... una din cele 3 ere glaciare astea sant realitati dovedite stiintific..Nu balivernele si istorioarele de adormit copii ce le citesti tu in biblie..... Pentru cultura ta generala afla ca, intreg pamantul a fost cuprins de apa acu circa 900 milioane de ani. Dar nu cred ca in acele vremuri exista noe sau dumnezeu al tau sau cineva care sa scrie povestea in biblie..... Religia s-a nascut din frica de necunoscut si din neintelegerea fenomenelor naturale . Din care au stiut sa profite cativa baieti destepti printre care si popi din ziua de azi....... dar asta nu are nimic de a face cu defrisarile despre care era vorba.... RETARDATO
34.1  RE: Pfffffffffff trimis de
(25 iul 2008, 17:42:50
Si cum explici ca atunci cand esti in necaz strigi Doamne,Doamne daca nu exista acest Dumnezeu????si daca ar fi asa cum spui tu nu te-ai chinui atat sa le explici celorlalti ci s-ar sti.De ce nu respesti credinta celorlati si folosesti cuvinte urate?Daca ceea ce spun altii nu ar fi adevarat nu te-ai irita atat,si nu ai baga in seama.
34.2  RE: Pfffffffffff trimis de
(25 iul 2008, 18:01:55
La necaz ..... NU AM BUNUL OBICEI DE A ZICE....... si nu folosesc cuvinte urate ... asa am fost numit mai sus.... respec religia si opinia fiecaruia .. dar nu inteleg care e problema daca eu nu cred in asa ceva?????????????.... Am acelasi drept la opinie ca si tine ..., chiar daca deranjeaza enorm.....:)))))))))))))))))))
34.3  RE: Pfffffffffff trimis de
(25 iul 2008, 18:27:41
Si cine crezi ca te-a creeat pe tine daca nu Dumnezeu?Sau te tragi din maimuta?Nu nega existenta lui Dumnezeu ca e pacat si toti stiu asta chiar daca nu recunosc deschis.Iti doresc sa descoperi intr-o zi ADEVARUL!ca dupa cate imi dau seama ai cate ceva in cap.
34.4  RE: Pfffffffffff trimis de
(25 iul 2008, 18:29:41
mesajul de mai sus e de la mine
35.   Pentru HYHYHY trimis de
(25 iul 2008, 17:39:32
Mare bou esti ma! Afla ca toata Scriptura a fost insuflata de Dumnezeu si in nici un caz alea nu is povestioare. Ai citit in viata ta macar un capitol din Biblie?? Ce tot te dai mare ca stii multe lucruri?? Dumnezeu nu a fost inventat, ci a existat dintotdeauna. Baga bine la bostan lucrurile astea!!!
35.1  RE: Pentru HYHYHY trimis de
(25 iul 2008, 17:54:19
Nu mai spune .... serios ......laughing))))))))))

36.   Allah ii mare...... trimis de
(25 iul 2008, 17:41:53
fratilor nu mai da-ti vina pe dumnezeu cand vinovatii suntem noi...... intradevar la ce precipitatii au fost nu prea se putea impiedica inundatiile de acum....... cei drept si defrisarile de pe la humor campulung si multe alte regiuni de munte sunt responsabile. oricat se vor intari digurile si podurile , acestea nu vor putea face fata la puhoaiele de apa....
37.   Asa o fi.... trimis de
(25 iul 2008, 17:52:50
de fapt ii sigur asta ca biblia si scriptura a fost influentata de dumnezeu..... dar potopul de referea la lumea de acum 5000 de ani.... care credema ca nu era asa de vasta ca acum... ma refer la lumea cunoscuta in acea perioada.... era o parte a europei si orientul mijlociu..... in fiecare an se intampla un sfarsit a lumii..... anul asta a fost in china.... i-a pedepsit bubha.... prin 2004 a fost in jumate din asia...... un cataclism mondial ar fi un meteorit. dar pun ramasag cu orice religios de aici ca nimeni nu va ajunge sa vada asta.
38.   Lege trimis de
(25 iul 2008, 17:57:52
Eu cred ca Dumnezeu iubeste si iarta. De pedepsit ne pedepsim noi singuri, plecand capul si acceptand, umiliti si obiditi hotiile celor care isi ingrasa buzunarele din lemnul padurilor noastre. Calduri sufocante si potopuri peste noapte si suferinta atator suflete si vieti duse in saracie, asta e plata pentru umiliti si umilitori. Dragostea lui Dumnezeu este ca ne arata legitatea prin care toate astea se produc: paduri defrisate!
39.   :)) trimis de
(25 iul 2008, 18:03:51
as vrea sa vad cati din asa zisii scientologi au fost ingropati,botezati,sau mai stiu eu ce fara ajutorul religiei!o ardeti ca cei mai mari atei ,da cand e vorba de doamna cu coasa bagati coada inre picioare si tot popa va ingroapa!aviz hihi.ccc si alti viteji de pe aici
40.   BAI HYHYHY SI KKK trimis de
(25 iul 2008, 18:06:34
Pe langa faptul ca santeti niste semianalfabeti si inculti mai sunteti si niste clapaugi care nu prea aveti ce face prin casa si va pierdeti timpul enervad si distrand in acelasi timp pe altii cu prostia voastra ! Taiati-o mai repede ca ma suparati, popomuilor ce sunteti voi.
40.1  RE: BAI HYHYHY SI KKK trimis de
(25 iul 2008, 18:22:42
sunteti, nu "santeti", literatule, si semianalfabeta e maica`ta, "popomuia" cartierului.
41.   Praise the Lord! trimis de
(25 iul 2008, 18:19:09
Dumnezeu e mare si ne vede pe FULL HD!
42.   Dupa mine potopul :)))) trimis de
(25 iul 2008, 18:57:11
Big Bang este termenul folosit pentru descrierea exploziei uriase despre care cercetatorii cred ca a avut loc acum 15 miliarde de ani, si a creat universul.Materie, energie, spatiu si timp - toate se vede ca au fost create intr-o fractiune de secunda, cu miliarde de ani in urma, cand a avut loc o explozie colosala, numita Big Bang, care a creat o caldura extraordinara.

priviti`va dumnezeul si slaviti'l... sfintilor

da de incalzirea globala ati auzit? dupa o innabuseala de caldura e ceva normal sa urmeze o rupere de nori si "potopul lui Noe". unde vi's savantii, marii critici istorici sa dovedeasca toate labariile din credinta asta... puneti mana pe cartile stiintifice si cititi pana se opreste ploaia incultilor sa mai invatati si voi ceva din realitate, nu numai ingerasi si dracusori...
42.1  RE: Dupa mine potopul :)))) trimis de
(26 iul 2008, 01:22:13
Bai BOULE, cum anume a aparut Big Bangul? Asa din neant? Ca sa se fi produs acea explozie trebuiau sa existe niste factori. Cine a creat acei factori, de unde au aparut? Poate cineva sa explice? NU. Si cita exactitate, au fost create intr-o fractiune de secunda acum 15 miliarde de ani! Astia ca voi sunt retardati si inapoiati. Cum poti sa crezi in 2008 in asa o prostie?
43.   Big bang-ul... trimis de
(25 iul 2008, 19:19:10
e uimitor sa vad de fiecare data cum comentariile denatureaza de la subiectul sub care au fost puse si o iau hai hui dupa indemanarea unora de starni tot felul de certuri.mai citesc si comentarii p'aci (in vest)dar sincer,imi dau seama tot mai mult ca,noi,romanii suntem un neam de oameni foarte dificili,rai,nestiutori(ca sa nu zic prosti de-a binelea) mandri,fara pic de respect si lista e prea lunga s-o mai pot continua:( pt cei care iau in bataie de joc religia crestina...poate nu-si dau seama ca ei,la randul lor sustin o alta "religie",cea ateista-evolutionista! nu aveti nici o dovada la tot ce sustineti si mai radeti de oamenii care cred in vreun fel sau altul in "Dumnezeu".cai verzi pe pereti sustin si "oamenii de stiinta" care se mandresc cu originile lor maimutsareshti si vin cu tot felul de teorii nedovedite cu privire la inrebarile fundamentale ale fiintei umane: "cine sunt? de unde vin,incotro ma indrept?"
44.   Big bang-ul... trimis de
(25 iul 2008, 19:21:16
pt cei care nu va mai incapeti in piele de destepti dupa doua numere citite din national geographic va sfatui sa faceti pliscul mic si sa nu arati prostia voatra si la altii care citesc p'aci.s-auzim de bine

45.   Va iubesc trimis de
(25 iul 2008, 19:29:53
VA IUBESC HYHYHY , KKK, ETC. ETC. CA SUNTETI REALISTI SI CU CAPUL PE UMERI

BRAVO

46.   Pentru John Smith trimis de
(25 iul 2008, 19:37:50
Stimabile, vezi ca Internetul si calculatorul sunt uneltele satanei, inchide-le repede si fugi in chilie si baga 10 matanii ca te bate doamne-doamne cu potopu' si trimite satana fulgere peste tine. Evolutionismul e o teorie stiintifica si demonstrata. Cand mi-a arata cineva codul genetic al lui doamne-doamne ala al tau, atunci POATE o sa incep sa cred. Pana atunci observa te rog ca cei lipsiti de respect sunt crestinii care considera pe atei "satanisti" si le adreseaza (nu o singura data, pe acest forum s-a intamplat) tot soiul de injurii. Noi de ce nu ne-am permite sa radem de superstitiile voastre medievale?
47.   Teorii nedovedite? trimis de
(25 iul 2008, 19:49:30
bai nedoveditule, nestiutorule, raule, dificilule, etc etc etc...

tot ce tine de domeniul stiintific este dovedit, de ce se cheama stiinta incultule?

nedovedita ii credinta aia mai mare a ta in care cred si altii care la randu lor sunt nestiutori ca tine.

mai uite`te si tu putin la zeitgeist si da`ti cu parerea ca am pus linkul undeva printre comentariile crestinesti ale voastre sa gasesti marea dovada despre crestinism, cea pe care voua va e frica sa o cautati si va ascundeti in spatele credintei.

mai uitati`va si voi la marile tari cat de mult se bazeaza pe credinta in ceea ce fac si cat de mult pe stiinta.

ajuta`ma doamne si da`mi minte cum sa plantez un copac sa nu ma ia potopu... desteptilor
48.   Poate ca meritam trimis de
(25 iul 2008, 20:01:18
Imi pare nesus de rau de toti cei care au avut sau au de suferit de pe urma inundatiilor.

Poate ca ne meritam soarta. Cei care au taiat padurile Bucovinei ne conduc astazi !
49.   :) trimis de
(25 iul 2008, 20:05:36
nu am negat niciodata ca unele lucruri is pervertite in "religie".de aceea si avem o multime;)apoi..faptul ca de abia mai avem copaci pe saracii nostri munti si vedem repercusiunile,nu inseamna ca toti crestinii in afara cunostintei de cauza.

scurt si la subiect, ce spune a doua lege a termodinamicii? cum se face ca se bate cap in cap cu "evolutionismul"?apoi, "stimabile" chiar mi-e mila de tine. ai dat-o in coduri gentetice si termeni care nu-ti stau bine.tz tz tz..nu privez de respect pe nimeni dar, cand prostu-i si mandru atunci calamitatilor astora pe picioare trebuie sa li se zica verde-n ochi ca habar nu au de ce vorbesc si sa o ia de la capat cu o doza de sinceritate cel putin pt persoanele proprii si sa vada daca, ce sustin nu-i numai o amagire spoita in termeni stiintifici "cool". apropo..chiar am observat,cand e cald,se sustine sus si tare ca-i global warming..cand ploua ...well..e climate change;)
50.   Suntem niste oi trimis de
(25 iul 2008, 20:17:08
un cretin sau un destept l-a amestecat pe Dunmezeu in treaba asta toate oile au pus botul si asa nimeni nu vede jigodiile care au nenorocit judetul acesta.jigodii care ar trebui omorite cu pietre pentru nenorocirea ce au adus-o in acest judet.ii recunoaste-ti usor numai sa vreti.dupa nesimtirea lor, impertinenta si felul cum ne sfideaza.fereasca Dumnezeu sa explodeze cu adevarat mamaliga romineasca.atunci isi vor lua plata cu virf si indesat.
51.   Cat va mai jigniti???????????!!!!! trimis de
(25 iul 2008, 21:04:32
chiar credeti k castigati ceva daca va tot "improscati"cu cuv spuse din rautate?!mai bn faceti ceva util...nu sa stati in casa sa "barfiti"!..dati o mana d ajutor unor oamenii nevoiasi..decat sa aruncati banii p aiureli...
52.   Inundatii trimis de
(25 iul 2008, 21:11:19
ba....sunt foarte de acord cu astia care dau vina pe cei care au defrisat padurile si de asta vin inundatiile peste noi, dar daca inainte de a se intample nenorocirea asta, oamenii se rugau la Dumenezeu, mai veneau apele peste noi?, despre oamenii care se spune ca s-au dus in pod si s-au rugat la Dumeneze, daca nu se rugau , ploaia chiar ca nu mai inceta, le lua apa casa cu tot cu ei si nici print-o minune nu mai scapau cu viatza......pentru ca nimic nu se intampla in natura fara voia Lui Dumneze.
52.1  RE: Inundatii trimis de
(26 iul 2008, 00:30:34
Mai fata cum adica,daca nu defrisau padurile nu mai venea inundatile????????????????????

Ca doar nu padurea, decide c�nd sa ploaie si c�nd nu.

53.   Pt. idiotul de sandrino trimis de
(25 iul 2008, 22:14:41
auzi, cum ziceai ca a disparut dacia aia?

esti mai prost ca lemnu' jamului
54.   ;)) trimis de
(25 iul 2008, 23:29:15
Bai Camile lasa oamenii in pace ca-i sperii. Lasa-i sa creada in ce vor. Astfel padurile raman furate, popii se imbogatesc si ei raman cu Dumnezeu.
55.   Razbunare di(n)vina ? trimis de
(25 iul 2008, 23:50:14
Stimabili postatori, "rabdat-mi" si postarea mea:

"Dumnezeu cand a creeat,

Din maimuta OMUL,

N-a gandit ca el vreo dat'

O Sa-i prade POMUL......"

Fiecare fapta are si rasplata: Am taiat pomii udati de Dumnezeu, acum Dumnezeu uda taietorii......
56.   Un moment va rog... trimis de
(25 iul 2008, 23:59:38
Eu cred ca in comentariile de mai sus se regasesc atat frustrarea cat si falsa inteligenta de care dau multi dintre comentatori dovada. Religia este un subiect ce nu trebuie discutat cu vecinul sau cu cine mai apuci (in cazul in care esti o persoana credincioasa) si categoric nu este un subiect pe care trebuie sa'l dezbati (tu ca ateu) cu ceilalti. Atat timp cat esti ateu, nu are niciun rost sa argumentezi unui om cu credinta in Dumnezeu, de ce si cum nu exista Dumnezeul in care cel cu care dialoghezi, crede.

Cum spune si George Carlin (american la origine)... "Daca ai votat si daca dupa vot esti nemultumit... ce rost mai are sa-ti critici alesul? Eu daca nu am votat, pot sa critic, pentru ca nu am adus niciun aport la inscaunarea celui ce ma conduce."

Ce alegi, aia ai! Ce rost are sa convingi pe altul ca tu ai facut alegerea cea mai buna, din moment ce este o alegere individuala care nu aduce beneficii si nici nu produce daune maselor. Sanatate!
57.   La munca,putorilor! trimis de
(26 iul 2008, 09:54:15
Vorba cuiva dinainte,e mai usor sa te rogi decit sa muncesti.Asa e.Numai in vagauna asta se tin cite 3-4sarbatori pe saptamina,Foca,Morsa,Balena.Ap nu se lucra la pamint,vinerea nu se coase,simbata nu se spala si a trecut saptamina.La tara nu fac atitea mofturi,Sa-i dai la o gospodina de asta puturoasa de la noi o aratura ca nu i se mai vede capatul,atunci nu mai are timp de birfit,de baut sau inselat prostul care e in padure!O unitate intre oamen facea si dig si nu se intimpla nimic.Cite gospodine din astea are trase pe**** preotul Paduraru,de exemplu?O sumedenie!Prosti fudui si boi nespalati ce dormiti in grajd plini de balega!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei