Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iul 2008 - Anul XIII, nr. 173 (3854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Investiţie

Prigoană îşi face o staţie de selectare şi transfer a gunoiului, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Patronul firmei de salubrizare Rosal, Silviu Prigoană, a obţinut acordul Primăriei Suceava pentru a înfiinţa o staţie de selectare şi transferare a deşeurilor menajere, în apropierea actualei gropi de gunoi a oraşului.

Acordul municipalităţii sucevene a venit la nici 48 de ore de la vizita făcută în Suceava de celebrul om de afaceri, care le-a propus oficialilor suceveni să rezolve parţial criza gunoiului menajer, care ar putea să se declanşeze în ianuarie 2009, când nici un gram de deşeuri menajere nu va mai fi permis să fie depozitat la groapa de gunoi – Călău.

Rosal va amenaja staţia de selectare şi transfer a deşeurilor pe propria cheltuială, în baza unui act adiţional la contractul de gestionare a deşeurilor menajere din municipiul Suceava.

“Staţia de selectare şi transfer a deşeurilor va fi amenajată în apropierea Gropii de gunoi a Sucevei, în aşa fel încât să putem transfera mai uşor gunoiul în altă parte.

Acesta este un prim pas în rezolvarea problemei care ne aşteaptă la sfârşitul anului, pentru că în măsura în care aceste deşeuri sunt selectate, vor fi şi compactate, refolosite, încât cantitatea de deşeuri rămasă va fi mult mai mică”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Contractul cu Rosal, prelungit cu încă patru ani

Şeful municipalităţii sucevene a precizat că în paralel, prin colaborarea cu Consiliul Judeţean, se caută cele mai bune soluţii de urgentare a realizării gropilor ecologice, pentru ca Suceava să nu se afle într-un mare impas la 1 ianuarie 2009.

Odată cu acordul de a realiza staţia de selectare şi transferare a deşeurilor menajere, Rosal a obţinut şi promisiunea că, la expirarea actualului contract de gestionare a deşeurilor, valabil pe o perioadă de 8 ani, să fie luată în calcul posibilitatea de prelungire pe o perioadă de încă 4 ani, în aşa fel încât firma de salubrizare a lui Prigoană să aibă la dispoziţie aproape 11 ani, în care să îşi recupereze investiţia făcută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prigoană îşi face o staţie de selectare şi transfer a gunoiului, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Prigoană îşi face o staţie de selectare şi transfer a gunoiului, la Suceava2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala trimis de
(25 iul 2008, 11:02:45
va face statia tot pe banii nostri insa va incasa el baniiwinking
2.   Sintem prosti trimis de
(25 iul 2008, 14:49:28
adica sa mai stam 4 ani in mizerie rosal este o casa de avocatura nu de salubritate .oras mizerabil .primar ticalos
3.   Gunoi trimis de
(25 iul 2008, 15:23:55
gunoaiele si deseurile nu mai au ce cauta la o distanta asa mica de oras si de localitatile vecine. Ce statie va trebuie? Sau vreti sa plimbati gunoiul de la calau in alta parte tot pe banii nostri? La ora asta trebuia sa aveti rezolvata problema gropii de gunoi pe o locatie noua.
4.   Opinie trimis de
(25 iul 2008, 15:44:53
Dl Prigoana de ce nu investiti in echipa de fotbal,sa fie Bucovina reprezentata si ia mai sus.
5.   PROSTIE trimis de
(25 iul 2008, 18:11:44
DOAR LA SUCEAVA SE POATE VEDEA GROAPA DE GUNOI LA NICI 50 METRII DE APA SUCEVII!!!!!!!!!!!!!!! UNDE SUCEVENII PREFERA SA FACA BAIE CA E MAI CURATA CA-I APA CURGATOARE. DOMNILOR ATI AUZIT DE INFILTRATIIIIIIIII?????????
6.   VRAJEALA SI MANERELI!! trimis de
(26 iul 2008, 08:19:01
ALTII NU MAI SUNT???DAR ORICUM E BINE.
7.   Batjocoreala trimis de
(26 iul 2008, 10:36:58
La inceputul anului lungu se batea cu pumnul in piept si spunea ca rezolva el la minister sa nu se inchida groapa. Nu stia sau se facea ca nu stie ca aceasta directiva era hotarita in conformitate cu UE. cred ca deja pusese la cale cu Prigoana afacerile cu deseuri la Suceava. Dupa ce a facut contractul cu Rosal pentru curatenie pe care el o patroneaza si gunoaiele ne invadeaza o noua afacere cu Rosalul si cu Lungu prinde contur. Ce mai sa traim bine ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei