Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Spitalul Suceava

Nemulţumirile pacienţilor, analizate la sânge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pentru a afla adevărul despre cât de bine îşi fac meseria discipolii lui Hipocrate de la Spitalul Suceava, conducerea unităţii va lansa, cel mai târziu în toamnă, primul sondaj profesionist privind gradul de satisfacţie al pacienţilor faţă de serviciile medicale acordate.

În realizarea sondajului vor fi implicaţi sociologi de la o organizaţie non guvernamentală, astfel încât să nu existe dubii asupra veridicităţii rezultatelor sondajului, a declarat ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Tiberiu Brădăţan.

 

Formularele sunt confidenţiale

Medicul a precizat că proiectul va fi  implementat pe parcursul unei luni de zile, iar concluziile trase vor fi utilizate pentru identificarea punctelor slabe şi forte ale spitalului. Ulterior, rezultatele sondajului vor sta la baza unor decizii care vor schimba în bine situaţia din Spitalul Suceava.

Pentru realizarea sondajului, pacienţii vor completa un chestionar, iar reacţia lor va permite conducerii să afle care este nivelul de încredere al populaţiei în această unitate.

Bolnavii pot să accepte sau nu să răspundă la întrebări, confidenţialitatea formularelor completate fiind garantată de administratorii independenţi ai sondajului.

„Vrem ca sondajul să ilustreze clar nivelul de satisfacţie al bolnavilor, în ceea ce priveşte calitatea actului medical şi condiţiile de spitalizare. Suntem conştienţi că ne asumăm un mare risc, dar considerăm că este bine să ştim care este situaţia exactă şi cum o putem îmbunătăţi”, a spus medicul.

 

Care este ţelul sondajului

Folosirea chestionarelor nu este o premieră la Spitalul Suceava, care a apelat şi în trecut la această modalitate, considerată, însă, ca fiind neconcludentă în condiţiile în care formularele erau concepute la nivelul unităţii, iar pacientului nu i se asigura confidenţialitatea.

„Chestionarele erau adăugate la fişele pacienţilor, dar se putea crede că răspunsurile erau măsluite. Acum, sondajul se va face de către persoane neutre, sub protecţia anonimatului, şi aşa vom afla ce vor sucevenii de la noi. De data asta nu mai este vorba de o simplă trecere în revistă a unor foi completate de bolnavi pe genunchi, ci de un sondaj realizat cât se poate de profesionist” a adăugat dr. Tiberiu Brădăţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemulţumirile pacienţilor, analizate la sânge.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nemulţumirile pacienţilor, analizate la sânge5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa ceva trebuie facut si la policlinica trimis de
(24 iul 2008, 13:35:54
ex.la neuropsihiatrie infantila stau copii bolnavi ore intregi la coada ,pentru ca nu exista si alti medici in Sv. si pentru ca pur si simplu acolo nu exista nici o regula si dupa ce stai cateva ore doctorita nici macar nu se uita la copil nu asculta nici ce are de spus parintele pur si simplu te ignora daca vreti puteti verifica.
1.1  RE: Asa ceva trebuie facut si la policlinica trimis de
(24 iul 2008, 14:40:14
ai dreptate,eu mam saturat sa stau la rand si sa o vad pe asistenta ca vorbeste urat,la fel si doctorita ,oare se va face ceva?
2.   SPITAL trimis de
(24 iul 2008, 14:52:50
DIN TOATA SUCEAVA CRED CA SPITALUL JUDETEAN E CEA MAI MARE RUSINE. MOR OAMENI CU ZILE, ASISTENTE TAFNOASE SI DOCTORI PLICTISITI DE MESERIE.NU CRED CA SE VA SCHIMA CEVA IN SISTEM DECIT DACA SE PRIVATIZEAZA... SI SA-SI FACA SERVICIUL CU MULT SIMT DE RASPUNDERE.ORICUM, CRED CA GRESIM NOI TOTI CEILALTI PENTRU CA NU LUAM ATITUDINE ATUNCI CAND TREBUIE SI SA NU MAI PERMITEM INJOSIREA NOASTRA DE O ASISTENTA CARE ARE DOAR UN LICEU....SI SE CREDE PROF . UNIVERSITAR
2.1  RE: SPITAL trimis de
(24 iul 2008, 15:57:40
Ai dreptate,aceasta pecingene s-a intins in tot sistemul si rar mai gasesti un cadru sanitar OM,sint mai turbati si mai flaminzi ca lupii si orce suma cit de mare ar fi ea, le-ai indesa-o in buzunar,tot nesatui si fiare ramin...Cei ce pot face ceva nu au interes,iar cei multi ce asteapta si vor o cit de mica schimbare ,nu pot face nimic...
3.   Spital trimis de
(24 iul 2008, 21:43:12
cea mai mare bataie de joc este la maternitate unde doctorii aproape obliga tinerele mame sa nasca prin cezariana ca sa aiba ce baga bani in buzunar,fara sa li se explice care sunt riscurile unei asemenea interventii si urmarile ei.cezarienele merg pe banda rulanta si nimeni nu se intreaba de ce este permis acest lucru.vai de mama care ar vrea sa nasca normal!!!este injurata si tratata ca un nimic!!!!
4.   Tratament trimis de
(25 iul 2008, 15:10:48
in loc sa se faca atatea articole si sa mai chinuie pacientii cu intrebari mai bine s-ar stradui sa isi imbunatateasca sistemul sanitar!pacientii in spitalul de la suceava sunt tratati ca niste gunoaie daca nu sar cu banii....si cat mai mult posibil!dupa ce ai scos banii se mai schimba un pic situatia dar nu prea mult!nu inteleg de ce vor sa mai faca acest sondaj daca deja stiu care va fi rezultatul.pe discipolii lui Hipocrate nu ii intereseaza de juramantul care l-au facut la inceputul profesiei. sunt orbiti de puterea banilor. e drept nici salariul lor nu este pe masura dar nici comportamentul lor nu este adecvat meseriei pe care o au. nenorecesc vietile oamenilor si pur si simplu nu ii intereseaza. dar noi ramanem cu vorbele si ei cu faptele si nimic nu se schimba!"TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL"(Mircea Badea)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei