Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iul 2008 - Anul XIII, nr. 171 (3852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Conflict

Poliţia din Şcheia, înconjurată de zeci de romi puşi pe scandal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproximativ 70 de romi au făcut circ ieri în faţa poliţiei din comuna Şcheia, totul plecând de la un conflict între două familii, care au cumpărat aceeaşi casă.  

La un moment dat conflictul a degenerat, geamul unei Dacii fiind făcut ţăndări chiar în curtea poliţiei. Cum exista riscul izbucnirii unei bătăi în toată regula, la faţa locului au fost chemaţi de urgenţi „mascaţii” poliţiei.

 

S-au adunat ciorchine la poliţie

Ieri, în jurul orei 12.00, la poliţia din comună s-a prezentat Marcu Rostaş, în vârstă de 57 de ani. El a povestit că a cumpărat luni o casă din cartierul romilor din Şcheia, pe care a achitat 3000 de lei.

Târgul a fost făcut cu Laura  Bozomoală, proprietara casei. A doua zi cumpărătorul a fost agresat în locuinţă de Vasile Feraru, în vârstă de 48 de ani, care cumpărase şi el aceeaşi casă, tot de la Laura Bozomoală, în urmă cu aproximativ două luni de zile.

Circul s-a declanşat imediat după ce toate cele trei persoane implicate în scandal au fost aduse la poliţie, pentru audieri. Neamurile celor doi „proprietari” s-au adunat în faţa postului, ameninţându-se reciproc şi înjurându-se ca la uşa cortului.

La un moment dat, luneta Daciei 1310 cu care Vasile Feraru venise la audieri a fost spartă cu o ţeavă metalică de una din rudele lui Rostaş, moment în care agenţii din comună au cerut sprijin pentru a linişti spiritele.

La faţa locului au ajuns „mascaţii” de la grupa de Intervenţie Rapidă a Poliţiei, şi mai mulţi oameni ai legii de la Poliţia municipiului Suceava şi de la Biroul Poliţiei Rurale. După apariţia poliţiştilor, spiritele s-au mai calmat.

Seara, în jurul orei 17.30, când cei audiaţi au fost scoşi din sediul poliţiei, spiritele s-au aprins din nou, zecile de romi jurându-şi răzbunare. Aceştia au început să strige şi la poliţiştii din comună, pe care îi acuzau că ar susţine tabăra adversă.

 

Patru dosare penale

În urma scandalului, poliţiştii au întocmit patru dosare penale. Tânăra care a vândut de două ori casa este cercetată pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, în timp ce alţi trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru distrugere şi loviri şi alte violenţe.

„Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor celor care au participat la altercaţiile verbale din faţa poliţiei, în vederea sancţionării conform legii 61/1991, privind tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a declarat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia din Şcheia, înconjurată de zeci de romi puşi pe scandal.
 Vizualizări articol: 1445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Poliţia din Şcheia, înconjurată de zeci de romi puşi pe scandal4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ne trebuie un Berlusconi!!! trimis de
(23 iul 2008, 11:14:53
ROMI = INFRACTORI ACTUALI SAU VIITORI!!!

restul discutiilor despre integrarea acestora = pierdere de timp.
2.   Pt Eu de marti trimis de
(23 iul 2008, 11:20:17
Daca tot ii iubesti si ii aperi pe romi asa de tare de m-ai facut pe mine cu ou si otet in comentariul meu despre partidul impotriva tiganiei , de ce nu ii iei tu acasa la tine sa ai grija de ei , poate asa va ramane si sora-ta gravida. AM SPUS-O , TREBUIE PARTID DE CURATIRE A TIGANILOR . S-au incins cuptoarele la ausvitz.
2.1  RE: Pt Eu de marti trimis de
(23 iul 2008, 11:50:09
Se scrie "Auschwitz"big grin
3.   Tiganiada trimis de
(23 iul 2008, 12:18:53
daca ii faci tigani te fac cu ou si otet ca ei nu sint dar daca vine cineva si spune ca mergeti ca va da ceva ajutoare ii vezi pe toti atunci se bat ca doar ei sint romi si nu au dar incet incet ne domina sint f multi si numai la furat de prin piete si de pe cimp de oriunde fura tot si nu le poti face nimic ca te porcaiesc cum numai ei stiu sa o fac a ce sa facem cu ei sint rai si hoti si sint pe oriunde f rai dar asa este ...
4.   Sant rai hoti si murdari. trimis de
(23 iul 2008, 12:27:33
Asa se intimpla la noi ca la n imeni unde te duci nu poti scapa de tigani,,cu cerutul cu hotia cu inselaciunea etc. nu au lege n u le face nimica nimeni circula cu carutele prin tot orasul fac ce vor fura din piete din magazine si din buzunare .Trebuie facut ceva ca deja sant fffff multi si in 15 ani ne domina si o sa intre peste noi in casa ?
5.   Tiganii trebuies pusi la munca trimis de
(23 iul 2008, 12:50:40
In Romania tiganii au mai multe drepturi decat romanii, de aceea fac ce fac. Parerea mea este ca trebuiesc pusi la munca, nu dati bani in fiecare luna sub forma de ajutoare sociale. Sunt destule activitati si pentru ei.
6.   Romi trimis de
(23 iul 2008, 12:54:44
dreptate ai ana si monica dar ce sa le facem oriunde merg mai ales in stttrainatate fura si cersesc si murdari de mama focului mai ales acum ca au si prtidul romilor am fost in gura humor la zilele orasului foarte frumos organizat felicitari domnului primar dar tigani beti murdari nu am vazut asa multi drept sa va spun niciodata si ochi pe tine erau si erau f multi domnule de unde atitea si tiganei mici erau puzderie dar sint si ei oameni dar f rai si fara lege ......
7.   Descriminare trimis de
(23 iul 2008, 14:19:05
cea ce faceti voi aici se numeste descriminare.....ce dak sunt tigani sunt oamneni ca si noi....ce vreti sa spuneti ca romani nu fura sau nu vorbesc urat?ba da si chiar fac prostii mult mai mari decat uni tiganii dar nu patesc nimic si nu se ia nimeni de ei pt ca sunt romani?nu culoarea sau natia conteaza ci sufletul,deci nu bagati toti oameni in aceasi ola aca si ramani sunt la fel sau poate chiar mai rai,dak intr-un cos cu mere este stricat unul arucati tot cosul?nu asa e si in viata de zi cu zi.Nu faceti descriminare si nu bagati pe toti in aceasi oala.
7.1  RE: Descriminare trimis de
(23 iul 2008, 14:40:44
Pentru inceput...se spune discriminare, nu descriminare. Trezeste-te ! Aici nu suntem intr-o telenovela. Esti chiar asa de mioapa, incat sa nu vezi ca astia, pe care ii aperi tu, nu sunt decat un cancer al societatii? Gandeste-te si singura : ce au facut bun, indivizii astia? Desigur, mai sunt si exceptii, dar sunt prea putine. Si ce vezi tu asa de inaltator, in sufletul astora, care in marea majoritate fura,violeaza, nu se spala, nu merg la scoala, nu vor sa munceasca,etc ? E uimitor cat de naivi pot fi unii...
8.   Haha trimis de
(23 iul 2008, 14:47:00
mioapa nu sunt..dar ce vrei sa spui ca romani nu sunt tot la fel?

1 % dintre ei dar tot sunt si ceva oamnei buni,nu toti sunt la fel asta vreau sa spun...sa nu se generalizeze asta ca la fel se poate spune si despre noi romani..ca suntem..cum deja se spune prin italia romani au facut astra..romani sun... deja suntem generalizati..nu toti oameni sunt la fel..PS mc ca m-ai facut mioapa.
8.1  RE: Haha trimis de
(23 iul 2008, 15:15:36
Pai da, imaginea romanilor in Italia, a fost alterata tocmai de "ingerasii" cu pricina. Si ai dreptate, nu toti oamenii sunt la fel, pentru ca ei, daca erau la fel ca noi, nu ar mai fi avut asa probleme de discriminare. Ma rog, parerea ta este a ta, iar a mea e la fel cu aceea a marii majoritati a romanilor. (nu din rautate te-am numit mioapa)
8.2  RE: Haha trimis de
(23 iul 2008, 18:33:42
Bai "o tipa" . Probabil esti una care are un prieten tzigan, din cauza faptului ca un roman nu se uita la tine si esti ff multumita de el. Altfel nu-mi explic de ce le iei apararea. Cand 1% dintr-o natie...sunt normali..iar restu de 99% fura, violeaza si omoara..poti generaliza..poti afirma ca TOTi sunt hoti si violatori, alcoolici si lenesi. Mai uita-te prin cartea de gramatica si dupa aia incearca sa iei apararea ciorilor puturoase.
9.   Degeaba trimis de
(23 iul 2008, 15:12:38
Degeaba vorbiti voi aicea daca nimeni nu face nimic . Pardon ... statul face ii pupa in fund.Hai sa facem partidul sus mentionat si sa punem in folosinta camerele cu dusuri de la Auschwitz.
9.1  RE: Degeaba trimis de
(23 iul 2008, 15:17:32
Apropo de stat si de aia care ii critica citeam in urmatorul articol ca Uniunea Europeana le da bani sa-si faca case...Parca m-as tigani si eu oleaca
10.   Daca te nasteai tigan? trimis de
(23 iul 2008, 15:29:48
Mai cititti in ziare si vedeti ca cei care omoara ,violeaza si fac toate prostiile sunt romanii nu tiganii,rasistilor,pe toti a creat Dumnezeu , diavolul este cel care stie sa puna in inimile oamenilor aceste discriminari fata de semenii lor ,treziti-va oameni buni ca noi nu suntem mai buni ptr ca discriminam fata de ceilalti care fac alte lucruri,mai cititi in Sfanta Carte si vedeti ce spune,la urma urmei toti ne tragem dimn Adam si Eva fie roman, negru ,tigan ,arab etc. De asta vine mania lui Dumnezeu peste noi, ca ne indepartam tot mai mult de El si facem si spunem lucruri ingrozitoare.Si cand se intampla cate o catastrofa dam tot vina pe Dumnezeu.Ar trebuie sa ne uitam fiecare la noi si sa ne vedem barna din ochii nostri ,ptr ca nu suntem mai buni decat tiganii.
10.1  RE: Daca te nasteai tigan? trimis de
(23 iul 2008, 16:22:52
nu mai citi prostii deschide ochii si vezi realitatea TREZESTE-TE inteapa-te cu ceva sa vezi ce curge sange sau pamant?
10.2  RE: Daca te nasteai tigan? trimis de
(23 iul 2008, 18:40:55
Ceea ce zici tu suceveanule era valabil...candva. Acum, singura solutie ar fi starpirea lor. Nu fac decat rau. Spune un lucru bun pe care il fac tiganii, si eu o sa incetez sa mai fiu rasist.Nu te poti duce linistit in vacanta in Italia la Roma, ca ti-e rusine sa zici ca esti roman.Bine..aici e si prostia italienilor ca fac o asociere total gresita...dar din cauza cui o fac?? A tiganilor..care sunt peste tot...la metroul din Roma sunt mai multi tigani ca la Bucuresti.

Desigur..starpirea lor nu se poate face...insa o solutie concreta..zic eu...ar fi oprirea ajutoarelor sociale. Cu banii aia..s-ar putea construi o inchisoare..doua ...trei...unde sa fie bagate toate ciorile care au furat si se gasesc in evidentele politiei.Asa..cu ei inchisi...ii poti duce la munca.La sapa, la cules toamna...si astfel se rezolva si problema hranei din inchisori...intr-o oarecare masura.Dar cu cine...n-ai cu cine...niste tarani..
11.   Lasa ba ca-i tigan! trimis de
(23 iul 2008, 15:52:32
Au ajuns tiganii mai egali decat romanii. Drepturile minoritatilor? Pai cum tiganii au drepturi mai mari ca romanii?! De comunitatea lor nu te poti atinge ca-i discriminare, dar tampenii fac cat lumea! Daca nu luam masuri urgente pentru "cumintirea" si "educarea" acestei minoritati vom ajunge sa-l regretam pe Hitler! Si atunci v-a fi vai si amar!!
12.   Romanii - natie uitata de Dumnezeu trimis de
(23 iul 2008, 18:26:31
Sincer, nu am nimic cu tiganii. Subliniez: tiganii.

Chiar cunosc o familie de tigani care face eforturi pentru socializare. Copiii inavata la scoala, ei muncesc si castiga painea in mod cinstit si chiar trimit copiii la pregatire suplimentara la mate si la limba engleza.

Saptamana trecuta au venit in magazin si au cumparat un calculator. Parintii (cred ca au vreo 35 ani, ca varsta) nu se pricepeau ce configuratie sa ceara, dar au avut o parte din bani si restul....in 4 rate lunare. Am inteles ca o parte din bani era economisita de cei 2 copii.

Cu toate astea, cand vad ce prapad au facut tagma lor din imaginea Romaniei, chiar il regret pe Antonescu.

Practic, statul este mult prea tolerant cu tiganii care nu vor sa se civilizeze. Ajutorul statului si al societatii civile spre asta trebuie sa se orienteze, spre a-i civiliza.

Dar care dintre ei nu vor, atunci sa fie exclusi din societate! Sunt ca o tumora care trebuie operata! Pentru ceilalti...mi-as da t
13.   Avea dreptate Cioroianu trimis de
(23 iul 2008, 18:28:18
Avea dreptate Cioroianu, pentru tigani trebuie un desert ceva, unde sa stea doar ei, cu clanul lor cu tot...
14.   Singura speranta trimis de
(24 iul 2008, 22:30:39
....... HITLER..... ERADICAREA ROZATOARELOR TUCIURI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei