Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Pe urmele şpăgii

Zeci de funcţionari MIRA din judeţ, cercetaţi de ofiţerii anticorupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de funcţionari din judeţ, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Reformei Administrative, au fost cercetaţi în prima jumătate a acestui an de ofiţerii anticorupţie.

Potrivit statisticilor Direcţiei Generale Anticorupţie –Biroul pentru judeţul Suceava, în semestrul I din 2008, s-au efectuat cercetări şi au fost înaintate procurorilor nu mai puţin de 32 de lucrări şi dosare penale (24 din sesizare proprie).

În cele 32 de dosare soluţionate, susţine purtătorul de cuvânt al DGA Suceava, subcomisarul Cristian Macsim, au fost cercetate un număr de 78 de persoane, din care 36 personal MIRA, cu funcţii de conducere.

Pentru acte de corupţie, explică Macsim, au dat cu subsemnatul în faţa poliţiştilor anticorupţie nu mai puţin de 26 de angajaţi ai MIRA, cei mai mulţi pentru acuzaţii de luare de mită. E vorba de 14 poliţişti, 9 poliţişti de frontieră, doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi un funcţionar din administraţia publică.

În primele şase luni ale lui 2008, au fost puşi sub învinuire 13 făptuitori, din care şapte funcţionari MIRA. Dintre aceştia din urmă, unul dintre ei a fost deja trimis în judecată, fiind vorba de fostul şef Biroului regim permise auto şi examinări Suceava, comisarul Mugurel Cristian Străchinescu. Acesta a fost dat recent pe mâna judecătorilor fiind acuzat că a înlesnit obţinerea de permise auto unor persoane care nu au dat examenul de conducere. Persoanele cu pricina se aflau în străinătate, la mii de kilometri distanţă, în  momentul în care, chipurile, au dat proba teoretică şi cea practică pentru obţinerea permisului de conducere.

„Activitatea Biroului Teritorial Anticorupţie Suceava a fost orientată cu prioritate, în semestrul I din 2008, pentru contracararea fermă şi eficientă a corupţiei în rândul personalului MIRA”, a declarat, ieri, subcomisarul Cristian Macsim.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de funcţionari MIRA din judeţ, cercetaţi de ofiţerii anticorupţie.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zeci de funcţionari MIRA din judeţ, cercetaţi de ofiţerii anticorupţie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In atentia DGA,DNA SI DIICOT trimis de
(18 iul 2008, 12:18:53
Dar in combaterea contrabandei cu tigari de la Punctul de trecere al frontierei de la Siret de ce nu va implicati? Chiar nu se sesizeaza nici o institutie a statului in privinta asta? Se aduc prejudicii de miliarde de lei bugetului de stat ,mai ales ca tigarile sunt produse accizabile....iar voi nu luati nici o masura.
2.   OLAF autosesizati va trimis de
(18 iul 2008, 15:25:08
se iau masuri
3.   Vrajeala trimis de
(18 iul 2008, 15:29:44
Bai fratilor, pai voi nu stiti ca Siretul este unul din cele mai profitabile puncte vamale?????? Pai la Bucale, la mai marii........societatii ce sa mearga???????Credeti ca o duba, doua de tigari confiscate de ochii lumii este marele peste? Dar tir-urile???? sau......flerul politistilor vamali nu au efect....................la asa cantitati!
4.   Serpii !!! trimis de
(18 iul 2008, 16:30:20
Oameni buni , n-o sa va vina sa credeti ! Cei de la Monitorul ar trebui sa se sesizeze si nu numai ei , ci toata presa suceveana ! In zona Statiei de oxigen sunt SERPI ! Mergeti si discutati cu angajatii de la statie si cu soferii care erau sa calce pe serpi ! In laterala dispre Lic Sanitar , unde este improvizat un WC , misuna de serpi de casa , de lungimea unui brat ! Intrebati paznicii ! Nu va mai duceti la rahatii din conducere ! Nu mai asteptati pomana - cafele , un pahar cu apa si sticks-uri ! Cind faceti o ancheta discutati cu oamenii care muncesc ! Da , sunt serpi in zona dinspre liceu ! I-au vazut si muncitorii care lucrea za la Morga pt medicina legala si care se tem sa mai lucreze ! Buncarele de gunoi sunt la 15 m de spital ! Iarba n-a fost cosita deloc ! Au fost semnalata prezenta serpilor o data la 2 zile ! Cei de la oxigen nu pot sa mai lucreze ! Este groaznic ! Serpii sunt din zona Spital vechi unde esTE O ADEVARATA SERPARIE !!! Asta mai lipsea la Aushwitz-ul Sucevei !
5.   Hmm trimis de
(18 iul 2008, 19:15:22
Dobitocilor, asta e articol greu, voi il puneti 7x9 pe o pagina anonima?
6.   Trebuie mai multa curatenie in politia suceveana trimis de
(18 iul 2008, 22:22:38
Mai trebuie multa curatenie in politia suceveana, aceasta este 1%, pana la curatenia de 100% mai este enorm de mult.
7.   Asteptare trimis de
(19 iul 2008, 09:13:20
de mai bine de 4 ani asteptam rezultatele cercetarilor privind impartirea locuintelor ANL din Falticeni. Acelasi functionarasi cre le/a imaprtit in 2004 se pregateste de impartirea a peste 100 de apartamente la sfarsitul anului. Dupa prima imparteala si/a luat Renault Laguna. Sa vedem dupa a doua ce vila isi face. I
7.1  RE: Asteptare trimis de
(19 iul 2008, 23:38:31
Asa este in Romania, multa multa spaga!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei